Halloween 2017: fantastične poslikave, ki so letos zavzele Instagram

Ker je noč čarovnic tik za vogalom, umetniki ličenja svoje 'paletke' skrbno brusijo že cel oktober. Na kupu so se tokrat znašle maske, ki so zavile daleč stran od zapeljivih muck, perverznih uslužbenk v uniformah in čarovnic, ter nas navdušile s poslikavami, ki so zagotovo ene izmed bolj zanimivih in grozZzzZljivih, kar smo jih kdajkoli videle.

Halloween 2017: fantastične poslikave, ki so letos zavzele Instagram (foto: Instagram/@faerydae_enchantment) Instagram/@faerydae_enchantment
27. 10. 2017

Si tudi ti ena izmed tistih z dolgim seznamom zabav in kar precej manj vrsticami idej za kostume? Med mano in tabo ... nisi edina!

Čeprav so na prvi pogled spodnje maske videti kot prava mala znanstvena fantastika, sta za večino potrebna le potrpljenje in ustvarjalnost. Tudi glede pripomočkov ne kompliciraj preveč in na kup izberi nekaj senčk, puder in gel za ustvarjanje brazgotin. In kar je najboljše ... bolj grozno kot je, boljše je!

1. Grozljivi 'morilski' make-up

Ko smo že mislile, da nanos 'eyelinerja' ne bi mogel biti težji, mimo pride noč čarovnic in dokaže, kako zelo smo se motile! Temu srhljivemu delu leta v čast so umetnice ličenja namreč pripisale nov lepotni trend in ga poimenovale 'knifeliner'.

2. Stopljena barbika

Od barbike do sladoleda, čarovnice s preobratom ali risanega junaka s stopljenim obrazom ... Vse kar potrebuješ za ustvarjanje takšnega videza je le puder in nekaj gela za ustvarjanje brazgotin in izgledala boš, kot da si bila dobrih trideset minut ujeta v pečici. Obljubimo!

3. Nori klovn

Klovni so sicer stalnica noči čarovnic, ampak kaj praviš na takšno masko? Malce eyelinerja in razpacane šminke ... to bi še šlo, kajne?

4. Strašljivi Ostržek

Za takšnega Ostržka boš morda res potrebovala malce več spretnosti kot za druge maske, pa vendar ... uporabi svinčnik in senčila za ustvarjanje vzorca lesa ter dekoracijo zgornjega dela telesa.

5. 'Pop art' kraljica

Dodaj malce dvodimenzionalnosti svojemu tridimenzionalnemu kostumu z linijami in pikicami, ki spominjajo na slog Andyja Warhola ... zapretiravaj še z mačjimi očmi in si na konju!

6. Krvave oči

Tale je za vse tiste, ki imate pri ličenju dve levi roki. Malce trši čopič potočite v rdečilo za ustnice in ustvarite videz, ki se ga bodo ustrašili mnogi.

Pripravila: Kaja Milanič
Fotografije: Instagram.com/Nikkie Tutorials, Jordan Hanz, Cass Lloyd, IDA EKMAN, faerydae_enchantment, Undiscovered_muas

Preberi še: 15 super idej za trendi "halloween" manikuro

Priporočamo tudi članek: Nov modni trend: Obročki za figo (izbrali smo nekaj najlepših) in Tara Zupančič navdušuje z ustvarjanjem teh luštnih skodelic!