Gremo nad celulit!

Poletje je tik pred vrati in večina se nas je zagotovo že podala v lov za kopalkami. Tistim kosom garderobe, ki razkriva največ. Pozanimali smo se, kateri so najbolj priljubljeni neinvazivni tretmaji, ki ti bodo pomagali v boju proti celulitu.

23. 5. 2013

Dekleta in ženske že tradicionalno pred začetkom kopalne sezone iščemo vse mogoče možnosti, kako shujšati, oblikovati telo in ga učvrstiti. In vse po vrsti si tako prisežemo, da bomo naslednje leto na to začele misliti prej ... Vse sanjarimo o čvrsti zadnjici, stegnih, na katerih ni celulita, napetem trebuščku in oblikovanih rokah in le redke imajo srečo, da jim ni treba za to narediti prav nič.

Za vse druge pa ponujamo nekaj rešitev v zadnjem hipu. Poleg tega da lahko z različnimi ukrepi, kot so pitje vsaj dveh do treh litrov vode na dan, zdravo prehranjevanje, redno gibanje, tudi same naredimo veliko, pa si lahko dodatno pomagamo še z dodatnimi tretmaji, ki jih ponujajo v lepotnih salonih in klinikah. Predstavljamo vam nekaj najbolj priljubljenih

Endermologija

Je globinska masaža, ki aktivira vezivno tkivo in poveča cirkulacijo. Rezultat so pospešena tkivna izmenjava tekočin in izločanje strupov, krčenje maščobnega tkiva, izboljšanje tvorbe kolagena in elastana ter tako napetosti ter strukture kožnega in podkožnega tkiva. Terapija ni primerna za: nosečnice, osebe z visokim krvnim tlakom, s krčnimi žilami in srčne bolnike.

Trajanje: 45 minut za celo telo, za optimalen učinek je potrebnih vsaj šest obiskov in vzdrževalni tretmaji enkrat na mesec. Cena: približno 45 EUR za obisk.

Kavitacija

Ta postopek omogoča razbitje trdovratnih maščobnih celic, ki jih ni mogoče odstraniti s shujševalno dieto ali telesno vadbo. Kavitacija ustvari energijo, ki razgradi trdovratne maščobe na določenem predelu telesa v podkožju na glicerol in maščobne kisline. Poseg se lahko izvaja na trebuhu, bokih, stegnih, zadnjici, kolenih, gležnjih, rokah.

Trajanje: 30-45 minut, po terapiji je priporočljivo uživati hrano, ki vsebuje nizek odstotek maščob, do šest ur po terapiji pa je priporočljiva tudi lahka telesna vadba. Cena: približno 80 EUR za obisk.

LED+esthetic

Pospešuje proizvodnjo kolagena in elastičnih vlaken, poveča prekrvavitev in limfni pretok in tako prek razstrupljanja organizma in delovanja na maščobne celice uspešno odpravlja celulit ter oblikuje telo. Zmanjšuje lokalne maščobne blazinice in odpravlja celulit, obljubljajo pa tudi, da je učinek viden že ob prvem obisku, saj je koža takoj napeta. Je neboleč postopek, boljše rezultate dosežete z zmerno telesno aktivnostjo in pravilnim prehranjevanjem.

Trajanje: približno 20 minut za vsak del telesa, priporočljivih je 12 tretmajev, od tega dva do trije na teden. Cene od 33 EUR do 66 EUR za obisk, odvisno od dela telesa, na katerem se tretma izvaja.

Endospheres

Deluje na principu kompresivne mikrovibracije, je neinvazivna metoda. Kritične dele 'obdelajo' s posebni valjčkom, na ka­terem je kot satovje razporejenih 55 vrtečih se kroglic. Rezultat terapije je čvrsta in napeta koža. Ker se izboljša mikrocirkulacija in spodbuja limfna drenaža, uspešno odpravlja tudi celulit.

Trajanje: 45 minut. Priporočljivih je najmanj šest tretmajev, cena približno 70 EUR za obisk.

Vela Shape z Elos tehnologijo

S kombinacijo radiofrekvenčne in infrardeče energije dosežemo podkožje, s čimer pospešimo metabolizem. Dodatne pozitivne učinke prinese sočasna uporaba vakuuma in masaže. Telo tako dobi celostni, neinvaziven tretma, koži pa se povrne izgubljena prožnost.

Trajanje: 60 minut za trebuh, stegna in zadnjico, zmanjšanje obsega bo vidno po prvih dveh tretmajih, odstranitev celulita pa po štirih do šestih ponovitvah. Cena: približno 120 EUR za obisk.