Lepotni triki: Globinska nega za sijoče lase

Dan preden se odpraviš na pomemben zmenek, si privošči globinsko masko za lase. Da se bodo tvoji lasje v njegovih očeh čudovito lesketali in bodo svilnati na otip – v primeru, da ti z rokama ob koncu zmenka seže v lase …

Lepotni triki: Globinska nega za sijoče lase (foto: shutterstock) shutterstock
16. 12. 2011

Sestavine za lepotno nego las poišči kar v domačem hladilniku.

Za globinsko nego

Olivno olje

Zmešaj štiri žlice olivnega olja (če imaš daljše lase, ga dodaj več) in 1 razžvrkljano jajce. Lase namaži z zmesjo in pokrij z aluminijevo folijo ali plastično kapo za tuširanje, nato pa glavo ovij v brisačo, ki si jo tik pred tem namočila v vročo vodo in ožela.

Naravno masko pusti delovati vsaj 30 minut, nato pa glavo operi s šamponom in kot običajno dodaj še balzam. Če bi rada lasem privoščila globinsko nego, lahko masko pustiš delovati čez noč – a samo, če imaš izjemno suhe lase.

Majoneza

Na oprane in z brisačo osušene lase nanesi običajno majonezo – lahko jo narediš kar doma iz jajca, olja in žlice limoninega soka oz. kisa. Majonezo pusti delovati 10 do 15 minut, nato pa lase še enkrat operi s šamponom in na koncu nanesi balzam, da bodo lasje še bolj mehki na otip.

Za lesk

Kamilica

Po maski iz olivnega olja ali majoneze lahko lase preliješ z domačo mešanico za lesk – skuhaj kamilični čaj in ga po približno desetih minutah prelij čez lase.

Limonin sok

Za lesk poskrbi tudi limonin sok, a pri nanašanju moraš paziti, da ga naneseš izključno na lase in ne na lasišče.

Zaključim s hladno ali toplo vodo?

Ko gre umivanje las pri koncu, zaključi spiranje s hladno vodo. S tem boš dosegla, da bodo lasje bolj odporni, ker se bo lasno vlakno zaprlo.

kamilica