Drzno ličenje: Seksi udarne oči

Oči kot ebenovina so opevane v pravljicah, letos pa v drznih različicah, kot jih še nismo videli, tudi na modnih brveh. Ti štirje videzi so preprosti, zapeljivi in ravno prav skrivnostni, da se bo spraševal, kako poredna znaš še biti.

Seksi udarne oči: Temni angel (foto: Arthur Belebeau, All-About-Fashion, Jeffrey Westbrook/Studio D., Aleksander Štokelj, Chris Eckert/Studio D) Arthur Belebeau, All-About-Fashion, Jeffrey Westbrook/Studio D., Aleksander Štokelj, Chris Eckert/Studio D
28. 10. 2011

1. Temni angel

Črno obrobljene zadimljene oči se podajo vsaki ženski. Ustvarijo velik kontrast k preostalemu obrazu, tako da resnično poudarijo oči.

Kot profesionalka do temno poudarjenih oči:

 • S črtalom v gelu pobarvaj zunanji in notranji rob spodnje in zgornje veke. Izberi takšnega, ki da popolnoma črno barvo.
 • Nato to črto razmaži s kremnim senčilom. Zabriši jo nekoliko navzven, vendar nikakor ne čez pregib zgornje veke.
 • Senčilo v barvi platine nanesi na notranji kotiček, da oči osvetliš (sicer so lahko videti kot dva temna madeža) in dodaš iskriv pogled.
 • Na zgornje in spodnje trepalnice nanesi dve plasti črne maskare.

2. Divja mačka

Ta ‘look’ so navdihnile mačje oči iz osemdesetih … a ni videti prav nič retro, saj kvadratna oblika ustvari trenden in igriv pridih.

Kako do mačjih oči:

 • Zgornjo veko občrtaj s svinčnikom. Črto povleci tudi prek zunanjega kotička očesa proti koncu obrvi.
 • Spodnjo in zgornjo veko prekrij s črnim senčilom. Razmaži ga navzven čez črto, zarisano s svinčnikom, z najširšim delom gobice aplikatorja, da bo nastal štirikotni zaključek.
 • Trepalnice prekrtači s tremi plastmi črne maskare, nato pa jih dodatno poživi z bleščilom za trepalnice.

3. Na robu

Grafične linije črtala, ki v zunanjih kotičkih oblikujejo črko V, so videti nekoliko nevarne.

Dva koraka do grafične linije:

 • Tekoče črtalo prisloni na rob zadnje tretjine zgornje veke in povleci tanko črto, ki se nadaljuje še nekoliko navzven proti koncu obrvi. Nato obrobi še spodnjo veko od notranjega kotička pa vse do konca zgornjega črtala, vendar tako, da med obema črtama pustiš nekaj prostora.
 • Sijoče črno senčilo nanesi prek črt, ki si jih pravkar narisala – sijaj naredi to nekoliko retro obliko bolj trendno. Končaj z nanosom maskare za volumen, lesk, privihanje in podaljšanje.

4. Popolni mrk

Kot s črnilom poudarjena zgornja veka v kombinaciji s popolnoma ne­poudarjeno spodnjo ustvari svež in kul pridih.

Tako pa ustvariš ta kul pridih:

 • Poglej navzgor in tam, kjer se rastišče trepalnic stika z zgornjo veko, na rahlo povleci tanko črto v obliki polmeseca. Začni pri notranjem kotičku, zariši lok rahlo nad pregibom veke in skladno nadaljuj nekoliko navzven pri zunanjem kotičku očesa.
 • Nato zgornjo veko do prej začrtanega roba popolnoma prebarvaj s kremnim črtalom ali senčilom.
 • Nanesi maskaro za volumen, a le na zgornje trepalnice – spodnje naj ostanejo gole.

Fotografije: Arthur Belebeau, All-About-Fashion, Jeffrey Westbrook/Studio D., Aleksander Štokelj, Chris Eckert/Studio D