Domača BP (bio in pro) nega

Vsaka koža občasno potrebuje popolno nego, kakršno nudijo kozmetični saloni. Rezerviraj si termin v domači kopalnici, kjer jo po cosmo receptu dobiš za super ceno in z naravnimi izdelki.

Blagodejna vlažilna maska: Tri žlice ovsenih kosmičev zmešaj z dvema žlicama dobro tekočega medu. Če je maska pregosta, dodaj nekaj kapljic arganovega ali mandljevega olja. (foto: Jesus Ayala/Studio D., promocijski material, Red Dot, Ilustracije: Stuart Mckenzie/Eyecandy.Co.Uk) Jesus Ayala/Studio D., promocijski material, Red Dot, Ilustracije: Stuart Mckenzie/Eyecandy.Co.Uk
19. 1. 2010

Priprava

Najprej kožo temeljito očisti z izdelkom za čiščenje obraza. Odstrani ličila, loj in umazanijo, ki se je na njej nabrala čez dan. Speri z mlačno vodo, polt pa osuši z brisačo.

1. korak

Manjšo brisačko namoči v zelo topli vodi in jo za minuto položi na očiščen obraz. To ponovi trikrat, da odpreš pore in zmehčaš kožo.

2. korak

Odmrle celice odstrani z nežnim pilingom – nanesi ga s krožnimi gibi, nato pa speri z mlačno vodo. Super je Suki Exfoliate Foaming Cleanser.

3. korak

Nanesi doma pripravljeno bogato vlažilno masko (glej fotografijo). Pusti jo učinkovati sedem minut in poskusi užiti tudi njen sladkobno sproščajoč vonj.

4. korak

Z masažo vtri vlažilno olje, kot je Melvita Organsko olje mareličnih jedrc. Dlani vleci po vratu vse do brade, od nosu navzven proti ušesom, po čelu pa v vse smeri.

5. korak

Za ušesa vtri kapljico olja sivke, da boš pomirjena še nekaj ur. L’Occitane Bio mešanica eteričnih olj za sproščanje (kako diši!) ga kombinira še z drugimi sproščajočimi olji.

Nika Veger