Depilacija - je to sploh še tvoja izbira?

Si za svojevrsten eksperiment? Vtipkaj v iskalnik besedo 'depilacija' in preveri zadetke!

9. 10. 2008

Ko si boš najdeno pogledala nekoliko bolj podrobno, boš videla, da je več kot 95 odstotkov najdenega zgolj promocija kozmetike in nege, kar nekaj zadetkov bo forumskih debat in kakšen navdušujoč prispevek s spletnega portala, kjer pišejo o seksu, ljubezni in zmenkih, pa tudi z lepoto povezanimi portali ter estetsko in plastično kirurgijo ...

Medicinska stroka, še posebno dermatologi in ginekologi, se v zvezi z depilacijo izrekajo zgolj na račun stranskih učinkov le te:

  • da se zdravniki, še posebno dermatologi in včasih ginekologi, ukvarjajo predvsem s posledicami depilacije, zaradi katerih nemalokrat to vsaj za določen čas odsvetujejo, potrjujejo tudi številni primeri, ko npr. britje povzroči infekcije ...
  • pa tudi sicer bomo na zdravniška mnenja naleteli predvsem v zvezi s težavami z zdravjem, ki jih včasih lahko povzroči prav depilacija! Npr.: razdraženje kože, srbenje, odrgnine, izpuščaji, ureznine, infekcije, alergije, vraščene dlake ipd.
  • našli pa smo celo nekaj prav grozljivih zgodb, ki svarijo celo pred najhujšim. In če si tega ne prebereš kar sama, nam samo na besedo gotovo ne boš verjela!

No, pa kaj, saj pravijo, da je treba za lepoto potrpeti.

V resnici te s tem kratkim prispevkom nismo nagovarjali k temu, da si od zdaj naprej puščaj rasti dlačice kar vse povprek, pa tudi ne k temu, da bi se morala znebiti vsake, ki ni 'na svojem mestu'. Vse, kar smo ti hoteli povedati je, da gre pri depilaciji za osebno izbiro! Tvojo izbiro! In da vse, kar slišiš, vidiš in bereš na ta račun, ni nujno vredno suhega zlata.

Ostani zato predvsem svoja!

Z žiletko ali brez nje!