Cosmopolitan Beauty Awards 2022 Promocijsko sporočilo

Kolagen: Je to čarobni prah, ki ustavi izpadanje las?

21. 3. 2022
Kolagen: Je to čarobni prah, ki ustavi izpadanje las?

Zdi se, da je kolagen v obliki prehranskih dopolnil obnorel svet. Povsod ga srečujemo: vplivnice vsako jutro začnejo z merico kolagena, športniki si brez njega ne predstavljajo zdravega obroka in videti je, da je ta čudežna sestavina našla pot v različne kozmetične in prehranske izdelke. 

To so 4 razlogi, zakaj je kolagen za kožo in lase tako pomemben.

Vsebuje osnovne gradnike las

Kar 95 % las sestavlja keratin, ta pa je narejen iz prolina, ki lase gradi od znotraj. Najboljši kolagen za lase je tisti, ki vsebuje veliko prolina. Običajno ga najdeš v hidrolizirani obliki, kar pomeni, da je v postopku priprave razbit na manjše beljakovine. Kolagen se zato hitreje in bolj kvalitetno absorbira, doseže pa tista mesta v telesu, kjer ga najbolj potrebuješ.

Upočasnjuje sivenje las

Sivi lasje so naravni znak staranja. Zdi se, da je izgubljanje lasnega pigmenta posledica oksidativnega stresa v lasnih mešičkih. Kolagen za lase bo poskrbel, da zaščiti lasne mešičke, zaradi česar bodo tvoji lasje dlje časa ostali zdravi, pa tudi sivenja se ti še nekaj časa ne bo treba bati.

Vpliva na elastičnost kože

Kolagen za lase vpliva tudi na lasišče. Da koža lasišča ostane zdrava in prožna, potrebuje dovolj kolagena – ta namreč močno vpliva na njeno debelino in hidracijo. Le zdravo lasišče tvojim lasem lahko omogoči ugodne pogoje za rast in razvoj.

Preprečuje izpadanje las in …

Poleg tega, da lahko kolagen celo pomaga ustaviti izpadanje las, je koristen tudi za ohranjanje mladostnega videza, čvrstih sklepov in zdrave črevesne flore (ja, črevesna stena je v večji meri zgrajena prav iz kolagena).

Najboljši kolagen za lase najdeš v hidrolizirani obliki. To pomeni, da so njegove molekule razgrajene na manjše, organizmu ustrezne peptide, ki hitro prehajajo skozi črevesno steno in po krvi pripotujejo do mest, kjer jih tvoj organizem najbolj potrebuje.

Kako pa veš, kateri kolagen za lase je najboljša investicija?

Pred nakupom obvezno preveri, če vsebuje pomožne sestavine, ki poskrbijo za bistveno bolj kvalitetno sintezo:

  • vitamin C,
  • MMS ali organsko žveplo,
  • hialuronska kislina,
  • silika.

Kolagen za kožo in lase bo brez dvoma poskrbel za popestritev tvoje dnevne rutine: zmešaj ga z vodo, limonado ali pomarančnim sokom (tako poskrbiš še za dodaten vnos vitamina C), nepogrešljiv je v kombinaciji z jogurtom in raznimi smoothiji, okusen pa je tudi v sladicah.

Možnosti je skorajda neomejeno, zato čim prej stopi v akcijo!