Cosmo seksi izziv: Si upaš izgubiti nekaj dolžine?

Tri manekenke smo izzvali, da svoje prelepe lase prepustijo škarjam našega stilista. Naj ti bodo njihove preobrazbe navdih, da si boš upala izgubiti nekaj dolžine … in zasijati z novo, drzno samozavestjo.

Cosmo seksi izziv - 3 manekenke so svoje lase prepustile škarjam našega stilista. (foto: Dean Isidro) Dean Isidro
1. 9. 2011

Najnovejši trendi kratkih pričesk – razigran paž Dianne Agron, simpatični videz Scarlett Johansson, drzno skrajšani lasje Emme Watson – začenjajo stilsko revolucijo.

“Krajšanje las ni bilo tako popularno že od zgodnjih devetdesetih,’’ pravi Marco Santini, solastnik Ion Studia v New York Cityju, ki je ustvaril te čudovite pričeske. Ne samo da so izrazito seksi, striženje je novi trend za reševanje težav, pravi Sheenah Hankin, avtorica knjige Popolna samozavest.

Glavni razlog za take odločitve je po navadi želja po hitrih spremembah in jasnih sporočilih, kot je pomemben dogodek v življenju (na primer konec razmerja ali zamenjava službe). “Lasje so pripomoček za sporočanje, so ena prvih stvari, ki jih drugi opazijo na nas, in večje spremembe nakazujejo nove začetke,’’ pravi Hankinova. Če si pripravljena narediti rez, si oglej naše trendne predloge. Vsi trije ponujajo različne možnosti oblikovanja, zato ti predstavljamo tudi dva različna načina, kako svoje novo striženje oblikuješ za različne priložnosti.

Ravni paž

Stil 1: MEHKO VALOVANJE

Dolžina malo nad rameni je primerna za vse tipe las in vse oblike obraza, pravi frizer Marco Santini. Mehko valoviti lasje in prečka, postavljena globoko na stran, zagotavljajo prefinjen videz. Najprej pramene las naviješ na vroče navijalke za 15 minut. Nato jih razmršiš s prsti in jih razdeliš nad obrvjo (to ima tudi pomladitveni, lifting učinek). Za dolgotrajni volumen poskrbi s sprejem za lase, npr. Göt2b Rockin’It Encore Hold Spray.

Stil 2: GLADKO IN ASIMETRIČNO

Za preprosto spremembo videza paža naj bo ena stran pričeske postrižena malo krajše, pravi Santini. To se resnično opazi šele, ko so lasje zglajeni. Lase posuši z gladko krtačo in ob tem usmeri sušilnik naravnost navzdol. Razdeli lase natančno tako, kot so bili na dan striženja, saj drugače razlika v dolžini ne bo opazna. Na koncu uporabi negovalni serum za popolno gladkost (npr. Dove Hair Nourishing Oil Care Serum).

Drzna palčica

Stil 1: UBIJALSKA VIŠINA

Zahvaljujoč neenakomernemu striženju – daljši prameni zgoraj (do 15 cm) in krajši ob vratu (do 5 cm) –, ima ta pričeska neskončne možnosti oblikovanja. Pous­tvari ta videz z radodarno količino gela za lase (npr. Pantene Pro-V Fine Style Weightless Body Building Gel), da so navlaženi, nato jih s sušilnikom in okroglo krtačo posušiš najprej navzgor, nato pa še nazaj proti temenu.

Stil 2: SEKSI RAZMRŠENO

Razmršeni prameni dajejo tej pričeski popolnoma nov šarm. Zmešaj majhno količino bleščila za lase ter voska za oblikovanje in preprosto oblikuj kar s prsti – nazaj, naprej, od strani na drugo stran, navzgor za volumen. Bolj ko se boš igrala z lasmi, bolj razigrana bo tudi pričeska.

Stopničasti paž

Stil 1: ELEGANTEN OBRAT

Če te misel na ogromne količine odstriženih las preveč straši, je dolžina do ramen idealna zate. Pri tej pričeski bodo lasje videti enako dolgi, v resnici pa so striženi večslojno, ker so tako videti bolj polni. Na vlažne nanesi gel (npr. Herbal Essences Set Me Up Extra Hold Spray Gel). Z okroglo krtačo s sušilnikom posuši lase tako, da jih ob koreninah privzdigneš, ob konicah pa jih zasukaš navzven. Na koncu nanesi na prste nekaj gela in lase potisni stran od obraza.

Stil 2: MEHKI KODRI

Sproščeni kodri poudarijo večslojnost te pričeske. Na suhe lase nanesi peno (obožujemo Extra-Body Sculpting Foam Paula Mitchella). S sušilnikom segrej manjši predel las, jih navij okrog prsta in pripni. Ponovi po vsem lasišču, nato počakaj 20 minut. Odstrani sponke in pusti, da lasje padejo.

Kako do kratke frizure, ki si jo želiš, si oglej v foto galeriji. Z nasveti in fotografijami, ki smo jih pripravili zate, se odpravi k frizerju in iz salona boš odšla z natanko takšno frizuro, kot so jo ustvarili cosmo strokovnjaki.

Besedilo: Nika Veger, foto: Dean Isidro