Cosmo - pred vsemi: Dermaroler

Če tega izraza še nisi zasledila, potem ali a. nisi lepotna trendseterica ali b. nimaš večjih težav s kožo. Ker pa je valjček pravi hit, je pametno, da spoznaš nekaj, kar bo vsak trenutek ‘must-have’ lepotnega vsakdana.

15. 6. 2011

Za lepoto je treba …

… spremljati novosti (beri: brati Cosmo), poskusiti marsikaj novega in znati uživati. No, in včasih res malo potrpeti, kadar je rezultat osupljivo navdušujoč ali sodobna nuja (kaj pa je drugega popolna depilacija?!). Tudi ‘masaža’ z dermarolerjem spada v to kategorijo.

Dermaroler je namreč valjček s številnimi majhnimi kirurškimi iglicami, debelimi med 0,13 in 3 mm, ki naredijo mikrokanale v zgornji plasti kože. Telo na te kanale odgovori s celjenjem – tvorbo novega elastina in kolagena. A poškodbe pravzaprav ni, saj se luknjice zaprejo same v roku ene ure, novonastali kolagen pa se tako ‘kopiči’ v koži, zaradi česar ta postane bolj gladka, čvrsta, enakomerno obarvana …

Hkrati je skozi kanale omogočen globlji prodor kozmetičnih izdelkov za nego kože ali pospešitev rasti las.

Auč?

Če si najprej pomislila na to, si najbrž bolj občutljiva za bolečino. V tem primeru mesto obdelave ohladi z ledom. Sicer pa so luknjice mikroskopsko majhne, zato postopek ni mučenje, je pa vsekakor brez krvavitev, a le če izbereš iglice prave dolžine:

Od 1 do 1,5 mm: za glajenje drobnih gub, za povečanje čvrstosti kože po vsem telesu, za odpravo poškodb, ki so jih povzročili sončni žarki ali akne. Tak valjček lahko uporabljaš na istem predelu
le enkrat na tri do štiri tedne.

Od 0,5 do 1.0 mm: Tak valjček uporabi enkrat na štirinajst dni. Z njim boš odpravila neenakomerno pigmentacijo in manjše poškodbe aken.

Manj kot 0.5 mm: gladi in izboljša videz kože okrog ustnic in oči. Na istem področju ga lahko uporabljaš največ dvakrat tedensko.

Gre pa takole

Pri tem postopku je čistoča res važna, zato ne verjemi reklamam, ki propagirajo ‘rolanje’ kar na delovnem mestu ali v avtu. Najprej dobro očisti in razkuži kožo, prav tako valjček. Nanesi izdelek z želenimi učinkovinami (npr. anticelulitno kremo). Da bodo igle bolje prodirale, kopalnico ‘napolni’ s toplo paro, pomagaj pa si tudi tako, da s prosto roko razteguješ območje, ki ga obdeluješ.

Nega po tem

Po dermarolanju z iglami, daljšimi od 0.5 mm, bo koža za nekaj ur postala rdeča in rahlo otečena. Področje moraš vlažiti, prvih nekaj dni najbolje z mazilom, ki vsebuje vitamin A in D. Še nekaj dni se ne izpostavljaj soncu in dva dni ne uporabljaj ličil.

Spoznaj pravega

Originalni Dermaroler valjček so izumili v Švici in je na prodaj le lepotnim kirurgom oz. dermatologom, ki z njim druge nepravilnosti kože. Vsa preostala ponudba (lahko tudi z enakim imenom ali na prvi pogled povsem enakim videzom) so le plagiati.

Preden izbereš svojega, vedi: kakovost valjčka mora biti nesporna; iglice morajo biti iz kirurškega jekla, postavljene v cikcak linije, ročaj pa mora biti kompakten (ne preveč fleksibilen), da zagotovi enakomeren pritisk. Ker so pri nas na voljo le prek spleta, poišči preverjeno dobrega na www.joga-obraza.si.

Valjčkanje doma in v salonu

Doma

Savina A. Ritter, mojstrica obrazne joge

"Dermaroller naravnost obožujem. Uporabljam ga vsako nedeljo zvečer, po treh urah intenzivne vadbe Face Force Yoge (op.: vadba, ki med drugim trenitra tudi mišice obraza). Najprej si kožo temeljito očistim, nato z enomilimetrskim valjčkom prekrvavim celoten obraz. Ker so mišice zbujene, kisik pa prisoten, se pore še bolj odprejo, regeneracija pospeši, absorpcija hranil je potencirana. Nato si nanesem C-vitamin ter olje z MSM-jem, ki pospešuje prenos hranil skozi celične membrane, preprečuje vnetja in izjemno obnavlja kožo. Trikrat v tednu si z valjčkom z 0,3 milimetrskimi iglicami še osvežim kožo in tako preprečim pojav peg in aken. Osupljive rezultate opažam tudi pri tečajnicah vadbe Joga obraza: z dermarollerjem je obnova njihove kože vidno hitrejša, globoko vrezane gube pa še bolj pridno izginjajo."

V salonu

Petra Windschnurer, urednica lepote Elle
"Čeprav , da so mi v salonu Felicitas metodo podrobno predstavili, sem bila pred postopkom na trnih, saj si z bolečino nisva najbližje. Dva dni pred microneedelingom (op.: profesionalni postopek obdelave kože z valjčkom) mi je lepotna terapevtka v kožo vtrla vitaminski koktajl in tako koži priskrbela vse gradnike, ki jih bo potrebovala potem, ko jo bodo z drobnimi vbodi valjčka spravili v stres in tako spodbudili naraven proces pomlajevanja kože. Razkuženo kožo terapevtka obdela z nekajkratnim potegom valjčka. Začne pri čelu, nato so na vrsti lica in na koncu brada. Potovanje valja je malce neprijetno in na trenutek boleče (tudi zato, ker sva s terapevtko izbrali bolj učinkovite, 3 mm dolge iglice). Obraz je po postopku rdeč, zvečer pa je celo malce zatečen, a že takoj naslednji dan napet in sijoč. Ravno ta teden se odpravljam na že tretji postopek microneedelinga. Zadeva je zame zmagovalno dobra."

Priredila: Nika Veger, fotografije: red dot, arhiv adriamedie, promocijski material

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri