Cosmo lepotni triki za popoln poletni videz

Ne tona pudra, do čiste kože in popolnega poletnega videza ti pomaga le nekaj pravih izdelkov in tile Cosmo lepotni triki.

Cosmo lepotni triki za popoln poletni videz (foto: Shutterstock, Alex Štokelj, arhiv proizvajalcev) Shutterstock, Alex Štokelj, arhiv proizvajalcev
4. 7. 2012

Intenzivna čistilna nega

Preden vročina sproži izbruh mozoljev, poskrbi za temeljito čiščenje kože. Pripravi si parno kopel – za deset minut se skloni nad posodo z vrelo vodo, v katero si kanila tri kapljice eteričnega olja sivke.

Nato kožo zdrgni z nežnim pilingom, da odstraniš odmr­lo plast in omogočiš odtekanje loja iz por. Na koncu pa si privošči še čistilno masko. Priporočamo takšno, ki vsebuje glino. Ta namreč iz kože kar vleče nečistoče in strupe.

Baza za senčilo

Ker v prihajajočih mesecih stremimo k temu, da upo­rabljamo čim manj pudra, nam bo prav prišel izdelek, ki prav tako poskrbi za obstojnost senčil, baza za senčila.

S prsti jo nanesi na očiščeno (razmaščeno) veko, kot bi nanesla puder. Izenačila bo ten veke, preprečila nabiranje senčil v gubi in podaljšala obstojnost make-upa. Še posebej jo uporabi ob živahnih ali svetlih tonih, ker bodo barve na tako izčiščeni veki res prišle do izraza.

Za piko na i

Trak, ki je lahko zanimiva poživitev spete frizure, krotilec mokrih oz. razpuščenih las ali odlična rešitev za 'bad hair day'... kdo pa ob takšnem dodatku sploh opazi frizuro?!

Pripravila: Nika Veger, fotografije: Shutterstock, Alex Štokelj, arhiv proizvajalcev