Čokoladni lepotni tretma

Že Maji so verjeli v moč kakava. Mislili so, da rastlina pripada bogovom, in bili so prvi, ki so naredili kakavov napitek. Zdaj pa kakav ni samo za sladico, ampak je tudi pravi negovalni eliksir.

7. 11. 2009

Tako je čokolada prek Majev, Toltekov, Krištofa Kolumba prišla v Španijo, kjer se je v vsej svoji učinkovitosti začela razvijati v najslajšo razvado na svetu.

Temna čokolada je zdrava

Ker je temna čokolada rastlinskega izvora, vsebuje veliko zdravju koristnih snovi. Imenujemo jih flavonoidi, ki imajo antioksidantno delovanje, kar pomeni, da naše telo ščitijo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Tako temna čokolada preprečuje nastanek srčnih obolenj, znižuje krvni pritisk, znižuje raven slabega (LDL) holesterola in uravnava določene hormone v telesu. Vsebuje kar osemkrat več antioksidantov kot jagode.

Nege s čokolado

Nega obraza s čokolado

Nega je namenjena suhi in mešani koži, ki ji primanjkuje zdravega ter svežega videza. Koži vrača tonus ter jo bogato nahrani. Priporočajo jo tudi pred dolgotrajnejšo izpostavljenostjo soncu. Več na www. Laprina.si.

Masaža s čokolado

Priporoča se za vse, ki se želijo razvajati, sprostiti in izboljšati splošno počutje. Čokolada, ki se uporablja pri masaži, je mešanica čistega kakava in kakavovega masla. Kakav vsebuje antioksidante, ki blagodejno vplivajo na krvni obtok in psihično počutje. Kakav vsebuje tvorbo endorfin, naravni spodbujevalec sreče, ki dviguje raven serotonina, odgovornega za dobro počutje. Kakavovo maslo pa hrani, vlaži, mehča in ščiti kožo pred staranjem. Več na www.masaza-am.com

Čokoladni tretma Gerard's

Prava čutna potopitev v polnost dobrega počutja za zmanjševanje stresa in odpravo slabe volje. Obenem vlaži kožo s hranljivimi snovmi, ji daje voljnost in izboljšuje tonus. Več na www.tajsi.com.

Čokoladna kopel

Za ljubitelje čokolade imajo v Termah Olimia čokoladno kopel - potopite se v raztopljeno čokolado in uživate. Sproščujoča kopel naredi kožo sijočo in izboljša tonus.

Razvajanje s čokolado

Masaža za vse z neskončno domišljijo je edinstveno doživetje čokoladnega objema za vse ljubitelje čokolade, čokoladne aromaterapije za dušo in telo! Je pravzaprav udobje občutkov in okusov s pridihom sladkega zadovoljstva in drobne pregrehe. Čokolada kožo nahrani z olji in kakavovimi maščobami, ki vsebujejo encime, aminokisline, minerale in antioksidante, predvsem pa sprošča hormone zadovoljstva (endorfine in enkefaline).

Namen nege je izboljšanje fizičnega in psihičnega počutja, masaža pa spodbuja tudi seratonin – hormon sreče, neguje in reminalizira kožo. Masažo s čokolado priporočamo pri stresu, slabem počutju, suhi ter izčrpani koži s pomanjkanjem tonusa. Področje nege sta telo in obraz, primerna pa je tako za moške kot za ženske. Trajanje masaže je 70 minut, vključuje pa piling celotnega telesa, masažo s čokolado, na koncu pa še počitek v čokoladni oblogi. Več na www.harmonija.eu.

Vir: Lisa