Lep dekolte: Čemu se gre izogibati

Da prhanje, masaža, vaje in mali hišni pripravki lahko delajo čudeže za prsi kljub vztrajnosti gravitacije zdaj veš. Vendar: ali veš, kaj vse tvojim prsim nikakor ne godi?

10. 6. 2014

Prevroče vode

Izberi izmenično prhanje s toplo in hladno vodo, saj bo to izboljšalo cirkulacijo, celice pa se bodo nahranile s proteini, ki dajejo koži zdrav videz in prsim lepšo obliko.

Sonce in solarij

Škodljivi UV-žarki izsušujejo občutljivo kožo, pospešujejo staranje in ustvarjajo pigmentne madeže in lišaje.

Grobe kretnje

Grobe kretnje ali pritiski niso zaželeni niti med prhanjem niti med nanašanjem izdelkov, saj so žleze v prsih občutljive za dotike.

Hitre diete

Hitra izguba kilogramov se najprej pozna na zgornjem delu telesa. Z izgubo podpornega tkiva se prsi lahko povesijo.

Slab modrček

Nepravilni modrček pritiska na prsi in pušča globoke sledi na koži. Prsi ne marajo niti sintetične spodnje majice ali bodija, ki v stiku z znojem povzroči nastanek mozoljev in aken na dekolteju.

Za ravno pravo številko modrčka: klikni tukaj.

Akne na dekolteju

Kaj storiti?

Na predelu dekolteja se pogosto pojavijo mozolji in akne, saj ima ta del telesa zelo veliko žlez lojnic, zato ga je treba vsakodnevno umivati z antibakterijskim milom, dermatologi pa priporočajo obvezno umivanje po telovadbi, saj se bakterije, ki so vzrok za nastanek aken, hranijo z znojem in maščobo. Trdoglave akne vsako jutro in zvečer namaži s kremo proti aknam.