Če nosiš lase pogosto spete v čop ali figo, si obvezno preberi, kakšne so posledice (ne le za lase)

Joj, tu res ne govorimo samo o škodi, ki jo povzročaš svojim lasem, ampak tudi o posledicah, ki znajo biti veliko bolj zoprne. In če smo čisto iskrene - verjetno jih že imaš, pa ne veš, da je to razlog. 

Če nosiš lase pogosto spete v čop ali figo, si obvezno preberi, kakšne so posledice (ne le za lase) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 9. 2022

To seveda ne pomeni, da je prepovedana za vselej, le da morda to ni pričeska, ki bi jo želela nositi čisto vsak dan. 

Preveri, zakaj:

Nobena skrivnost ni, da čop tvojim lasem (še posebe tisti, tesno spet) povzroča tudi veliko stresa.

Hrano (vsaj občasno) odvržeš v straniščno školjko? Joj, preveri, zakaj je to ZELO narobe

»Ko vsak dan nosite lase spete v isti čop, povzročate stres na istem mestu, znova in znova, in sčasoma bo to povzročilo, da se bodo vaši lasje natrgali in se lomili,« je za byrdie.com razložila Jenna Marie Shafer, vodilna strokovnjakinja za blagovno znamko za nego las. 

Ampak, ali si vedela, da če nosiš tesen čop vsak dan, se lahko pojavijo tudi glavoboli, migrena in bolečine v hrbtu?  

Glavobol naj bi bil eden najpogostejših 'stranskih učinkov' nošenja tesnega, še posebej visokega čopa. Kar je povezano z živci lasišča in obraza. Izkazalo pa se je, da lahko povzroči celo migrene in bolečine v hrbtu. 

Kako lahko veš, kdaj je tvoj čop nevaren?

Nevrolog dr. Wade Cooper razloži, če po tem, ko razdreš čop, čutiš rahlo bolečino, to lahko nakazuje, da se bo razvila migrena ali druga boleča težava.

Čop nam v resnici pokaže, kako občutljivo je naše lasišče in kako delujejo živci. »Pri nekateri ljudeh so živčni končiči občutljivejši kot pri drugih. In če ti posamezniki nosijo tesno pričesko in čop, bo to povzročilo bolečino po tem, ko se čop razdre,« še pove dr. Cooper. 

Maja Triler (Kmetija) je Aneto v včerajšnji oddaji prestrelila s pogledom, ker sta v življenju ...

Preberite več na Aktivni.si

Fotografije: Profimedia, POP TV