Če boš upoštevala TE nasvete, bo tvoja koža mladostna tudi po 40. letu

Je sploh kaj boljšega, kot sijoča in napeta koža?

Če boš upoštevala TE nasvete, bo tvoja koža mladostna tudi po 40. letu (foto: Profimedia) Profimedia
4. 11. 2019

Narava je poskrbela, da ima tvoja koža lastne zaščitne mehanizme, ki učinkovito ohranjajo vlago. A če ti oslabijo, koži začne primanjkovati vlage tudi v globljih plasteh, tako pa se zmanjša njena obrambna sposobnost. Zaradi izgube vlage se sčasoma pojavijo drobne linije, tem pa sledi nastanek gub. 😲 

Za vlaženje moraš poskrbeti ne glede na starost!

Številni lepotni strokovnjaki menijo, da je izdelke za vlaženje pomembneje uporabljati kot tiste proti staranju. Koži pa lahko naredimo tudi veliko škode, če je ne negujemo ustrezno. Negovati jo moramo s primernimi izdelki in začeti dovolj zgodaj, da koža 'nima časa' postati suha. Poleg tega je pomembno, da kožo nahranimo od znotraj – s prehrano, ki je bogata z vitamini, antioksidanti in mikrohranili, ter z zadostno količino vode dnevno.

Kaj še lahko narediš, da bo tvoja koža kar najdlje ostala napeta in sijoča?

1. Obrazna joga

 Z jogo obraza stimulirate več kot 57 sicer neaktivnih mišic, jih začnete dvigovati in jim dajati volumen. To pomaga pri zabrisovanju gubic in odpravljanju podbradka, podočnjakov ter slabega vida in mozoljaste kože. 

Te morda zanima tudi: Uou! Lili Žagar ima posebno lepotno rutino, ki v 5 tednih izbriše gubice z obraza

2. Vsak večer si umij obraz

Brez izjeme! Če si ta dan nosila ličila ali ne, in če si prišla domov ob dveh zjutraj in se ti sploh ne da. Čez dan se na obrazu naberejo številne nečistoče, ki jih tja prenesemo z rokami, oblačili in telefonom, zato je čiščenje o-bve-zno! 

3. Lepotni spanec

Niso ga tako poimenovali kar tako - koža se med spanjem namreč obnavlja. Če si ne boš zagotovila vsaj osmih ur kraljevega spanca na dan, lahko to vodi v bledikast in pust obraz. Temnih kolobarjev okrog oči pa si prav tako ne želimo, kajne?

Megan Mullally Art GIF

4. Poslovi se od stresnih situacij

ČIMPREJ! Če ti stres prinašajo moški, faks, služba ali pa vse našteto (ughhh 😔) si zapomni, da ni vredno. Vse to lahko na tvoji koži pusti pravo razdejanje - od izpuščajev in nadležnih mozoljev pa do tistih globokih gub, ki jih same sebi povzročamo med mrščenjem. Vzemi si dan (ali dva) na OFF in pokliči prijateljico. Skupaj opravita ritual prvih treh korakov zgoraj! #PrijetnoSKoristnim

5. Neguj kožo

Zgolj čiščenje, črtanje kave in sladkorja iz prehrane ter obrazna joga ne bodo dovolj. Tvoja koža potrebuje dodatno nego v obliki vlažilnih in hranljivih produktov, ki ji bodo dali to, kar potrebuje. 

Te morda zanima tudi: Kako ugotoviti, kakšen tip kože imaš?

Titus Andromedon Diva GIF by Unbreakable Kimmy Schmidt

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Si obraz navadno umivaš pod tušem? Dermatologi pojasnjujejo, zakaj tega NIKOLI več ne naredi
Priporočamo tudi: Se POTIŠ tudi pozimi? Poglej stilske TRIKE, ki jih uporabljajo profesionalci