Če boš vsak večer naredila to, se tvojih nohti nikoli več ne bodo lomili (+12 namigov za čudovite nohte)

Če si se spraševala, kako hudiča imajo nekatera dekleta čudovite dolge (naravne) nohte, je tole odgovor, ki si ga iskala. 💅🏻

Če boš vsak večer naredila to, se tvojih nohti nikoli več ne bodo lomili (+12 namigov za čudovite nohte) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2022

Katera izmed vas še nikoli ni zavzdihnila v obupu, ko se ji je zlomil noht in ji s tem pokvaril popoln set? Ali pa je tvoja edina možnost, da imaš lepe in dolge nohte le dolgotrajen obisk kozmetičarke, ki ga vsaka izmed nas pretrpi le zato, ker je rezultat popolna manikura?

S tem preprostim trikom bodo zdaj tvoji nohti zablesteli v vsej svoji naravni lepoti. 

Stvar je čisto preprosta. Dermatologi priporočajo, da z vlažilno kremo za roke redno mažeš svoje nohte in kožo, ki jih obkroža. Krema namreč nahrani tvoje nohte in jih zaščiti pred poškodbami. Najbolje je, da jo imaš kar na svoji nočni omarici in si jih namažeš, preden greš spat - tudi tvoji nohti si zaslužijo lepotni počitek. Poleg kreme pa pomaga tudi olje za obnohtno kožico, ki prav tako pomaga pri obnovi nohtov.

Če pa te zanima še več, je tukaj še 12 drugih preprostih trikov za lepe nohte, ki se ne bodo lomili.

Se tudi tebi nohti zelooo cepijo? Potem skoraj zagotovo delaš tole napako

Postani kraljica s kratkimi nohti

Precej čudno se sliši, da če si želiš imeti močne, lepe in zdrave nohte, je boljše, da so kratki. Krajši nohti se namreč manj lomijo, ker je manj izpostavljenih robov, ki se lahko trgajo, manjša pa je tudi površina, kjer se lahko absorbira voda in kemikalije, ki so za nohte škodljive. Dermatologi tako priporočajo, da imaš, dokler si jih ne utrdiš, nohte krajše. 

Postani mojstrica piljenja nohtov

Nohte pili v eno smer z dolgimi in hitrimi, a nežnimi potezami. Gibanje naprej in nazaj namreč povzroči, da se noht razcepi. Pri piljenju uporabi mehko pilico za nohte, da bodo robovi tvojih nohtov bolj gladki. 

Znebi se odstranjevalca laka, ki vsebuje aceton

Odstranjevalec laka, ki vsebuje aceton, je namreč zelo škodljiv za šibke nohte in jih zelo hitro izsuši. Kot pa smo rekli že prej, je vlaženje nohtov ključno za njihovo zdravje. Povzroča pa tudi luščenje in cepljenje nohtov.

Ne pretiravaj z razkužilom za roke

Zgodba je tu podobna prejšnji. Razkužilo vsebuje alkohol, ki prav tako močno izsuši nohte. Priporočena je uporaba razkužilnih robčkov, saj se z njihovo uporabo lahko izogneš predelu okoli nohtov. 

S temi izdelki nahraniš KOŽO od zunaj in znotraj (le tako bo dooolgo ostala zdrava in lepa)

Jej nohtom prijazno hrano

Najboljša hrana za zdrave nohte je bogata s proteini in kalcijem, pomaga pa tudi, če ješ jajca, zelenjavo in oreščke, ki so bogati z biotinom (vitamin B7). Izogni se tudi yo-yo dietam, ki lahko vodijo v pomanjkanje vitaminov v telesu.

Ostani hidrirana

Pitje zadostne količine vode je pomembno za tvoje zdravje in za zdravje tvojih nohtov. Brez zadostne vlage se nohti namreč zelo hitro zlomijo in začnejo luščiti. 

Zmanjšaj njihovo izpostavljenost vodi

Ko so tvoje roke dalj časa namočene v vodi (recimo med pomivanjem posode, kopanjem ali plavanjem), to ne dehidrira samo tvoje kože, ampak tudi iz tvojih nohtov izsesa vlago. Če med opravili nosite rokavice z bombažno podlogo in držite nohte zunaj vode večino časa namakanja ali plavanja, lahko ublažite udarec – in če to ni mogoče, je naslednja najboljša stvar temeljito vlaženje rok in nohtov po namakanju.

V svojo rutino dodaj sredstvo za krepitev nohtov

Lokalna sredstva na recept, kot sta Nuvail in Genadur, lahko pomagajo okrepiti oslabljene nohte. Medtem ko nekateri utrjevalci nohtov lahko pomagajo kratkoročno, so utrjevalci na recept najboljša izbira za dolgotrajno uporabo, saj vsebujejo kemikalije, ki povečajo trdnost nohta in ujamejo vlago, da preprečijo krhkost v prihodnosti. Dosledna in predana uporaba trdilcev za nohte je ključna za uspešne rezultate. 

Zmanjšaj število manikur z gelom ali akrilom

Morda jih oglašujejo kot enostavno alternativo za ljudi, ki imajo težave z rastjo nohtov, toda pogosta manikura z gelom ali akrilom lahko povzroči luščenje nohtov in jih pri tem oslabi. Te manikure prav tako izpostavijo vaše prste prevelikim količinam acetona v namakanju, ki je potrebno za njihovo odstranitev, kar zelo suši noht. 

Izberi neškodljive lake za nohte

Priporočeno je, da se izogneš lakom, ki vsebujejo formaldehid, DBP in toluen, ki so močnejše kemikalije za že tako šibke nohte. Poiščite lake z napisom »3-free« na steklenički, kar pomeni, da ne vsebujejo teh neprijetnih kemikalij. 

Priljubljene nestrupene znamke lakov za nohte so Zoya, Butter London in Deborah Lippmann. (Če nisi prepričana, če tvoje priljubljene znamke lakov za nohte niso strupene, jih lahko vedno poiščeš v bazi kozmetičnih izdelkov EWG.)

Vedno nanesi osnovni in zgornji premaz

Osnovni in zgornji premazi so še posebej koristni, ko so tvoji nohti šibki, saj jim nudijo dodatno zaščitno oviro pred stvarmi, kot sta dehidracija in lomljenje. 

Vzemi si pavzo med manikurami

Tvoji nohti morajo dihati. Nenehna uporaba laka, tudi nestrupenega laka, lahko oslabi noht. Če ugotoviš, da so tvoji nohti postali še posebej krhki (in so bolj pogosto nalakirani), jim daj mesec dni odmora od lakiranja, da jim omogočiš rast in krepitev. 

Tako, zdaj si opremljena z vsemi nasveti, triki in navodili za lepe, dolge in zdrave nohte. 

Imaš KRATKE nohte? Tale manikura je popolna zate (v VSEH barvah)