8 smrtnih grehov za lase

Če bi rada imela lepe, sijoče in zdrave lase, se izogibaj tem navadam. 

8 smrtnih grehov za lase (foto: Shutterstock) Shutterstock
9. 10. 2016

1 Ne bodi več žrtev muhastih las

Pozabi na vsakodnevno umivanje, neprestano česanje in na tone izdelkov za oblikovanje. Včasih je bolje, da težave preprosto spregledaš in pustiš, da se uredijo same od sebe.

2 Spenjanje z gumijasto elastiko

Vsi smo že kdaj iz predala potegnili staro elastiko za živila, a če nočeš imeti potrganih las, jim raje privošči elastiko iz blaga brez kovinskih spojev.

3 Pogosto barvanje las

Najbrž so ti lasje že sami pokazali, da z rednim barvanjem postanejo mrtvi in poklapani. Čas med dvema barvanjema podaljšaj tako, da lasem vrneš lesk z nežnim prelivom. Ali pa namesto barve uporabi naravno barvilo kana.

4 Vsakodnevno oblikovanje

Likanje, kodranje in sušenje. Lasje se ob tem počutijo, kot bi jih kurila v drugače zapakiranem pekaču za opečence.

5 Igranje z lasmi

Ko ti je dolgčas, jih navijaš, v zadregi jih čohaš, ko si živčna, puliš. Umiri se in roke umakni z las, če nočeš, da bodo mastni in brez oblike.

6 Vsak dan ista oblika

Če se nisi naveličala ti, so se zagotovo tvoji lasje: jih ne bi enkrat za spremembo počesala drugače in lasišču privoščila sprostitev?

7 Cufanje poškodovanih konic

Še opaziš ne, kdaj odgrizneš, odtrgaš ali z domačimi škarjami narediš križ čez razcepljeno konico? Gotovo pa opaziš, da je stanje nato iz dneva v dan le slabše. Prenehaj in jih prepusti raje izkušenim frizerskim rezilom.

8 Nezdrav način življenja

Lepi in zdravi lasje so na prvem mestu odsev zdravega telesa in duha. Poskrbi, da v telo vnašaš dovolj živil, ki "nahranijo" lase, privošči si dovolj spanca in se obilo gibaj, s čimer boš poskrbela za zdrav duh v zdravem telesu, hkrati pa tudi pospešila pretok krvi v lasišču. 

Preveri še, kako lahko pospešiš rast las, pa tudi, katerih 7 stvari moški najprej opazijo na ženskah.

Preveri tudi, kateri lepotni trendi bodo prevladovali to jesen in zimo.