8 fantastičnih navad, za katere ti bo koža na obrazu zelo hvaležna

S tabo tokrat delimo nekaj preprostih pravil za nego, s pomočjo katerih bo tvoja koža končno tako čista in sijoča, kot si si vedno želela.

8 fantastičnih navad, za katere ti bo koža na obrazu zelo hvaležna (foto: Profimedia) Profimedia
13. 2. 2017

8 fantastičnih navad, za katere ti bo koža na obrazu zelo hvaležna in o katerih pišejo na Brightside.me:

1. Pravilna prehrana

Telo je kot avto. Da bi pravilno delovalo, ga moramo napolniti s PRAVIM gorivom, drugače ne gre naprej. Se zdi logično, kajne? Težava je, da pozabljamo na kakovostno gorivo, to pa je tudi skrivnost lepe kože. Ne čudežne kreme, temveč prehrana. Sladkor in mastna hrana sta sovražnika številka ena, ko govorimo o zdravi in sijoči koži. Ne pozabi tega! Imej to v mislih in pazi na uravnoteženo prehrano, polno pomembnih vitaminov in mineralov.

2. Redno čisti čopiče za nanašanje ličil

Akne, alergije in druge težave s kožo? Lahko so krivi tudi nečisti čopiči za nanašanje ličil. Naj bo čiščenje le-teh del tvoje lepotne rutine. Najbolje je, da za to uporabiš šampon ali mehko čistilno peno.

3. Redno čisti zaslon na pametnem telefonu s posebnimi čistilnimi robci

Imaš na licih izpuščaje? Če je temu tako, bodi previdna. Obstaja možnost, da je za srbečico, pordelost in otekla lica kriv tvoj telefon. Nedavne raziskave so namreč pokazale, da je zaslon pametnih telefonov gojišče bakterij, da se na njem zadržuje tudi do 10-krat več bakterij kot na toaletni školjki. Si lahko misliš? Uvedi novo pravilo v svoje življenje in čisti zaslon telefona s posebnimi čistilnimi robčki vsakodnevno.

4. Ne pretiravaj z obraznim pilingom

Piling obraza pripomore k svežemu, gladkemu in čistemu občutku kože, brez umazanije in ogrcev. Vendar pa lahko preveč drgnjenja povzroči vnetje. Če je tvoja koža nagnjena k suhosti ali k razvoju aken, lahko s pretirano uporabo pilinga stanje le še poslabšaš. Ljudje z mastno kožo, naj bi uporabljali piling le enkrat na teden. Pa naj bo ta nežen.

5. Nanesi kožo pred in po kopanju v bazenih

Kemikalije v bazenih kožo izsušijo. Ta lahko dehidrira in postane luskasta. Da bi kožo zaščitila pred klorom v bazenih, na kožo vsakič pred kopanjem nanesi hranljivo kremo. Po plavanju si obraz temeljito operi in uporabi vlažilno kozmetično sredstvo.

Tuširanje

6. Po športni vadbi se takoj stuširaj

Tuši v telovadnici morda res niso najprijetnejša stvar na svetu, vendar ne bodi lena! Vzemi gel za prhanje s sabo, ko greš na trening in po vadbi takoj izperi znoj s telesa. Tako se boš izognila zamašenim poram, ogrcem in mozoljem.

7. Izogibaj se prevročemu tuširanju

Prevroče kopeli in tuširanje običajno uničijo zaščitni sloj lipidov, ki pomagajo zadrževati vlago v globljih plasteh kože. Prevroče tuširanje lahko povzroči prezgodnje gubanje in suho kožo. Imej to v mislih in znižaj temperaturo, ko se boš naslednjič tuširala.

8. Pij zadostne količine vode

Zelo pomembno je, da si ves čas tudi dobro hidrirana. Če ne piješ dovolj tekom dneva, si na pametni telefon naloži aplikacijo, ki te bo opominjala, da moraš piti.

Preberi še: Kako ženska čuti sebe prve minute po rojstvu otroka? Ta zapis preberita OBA in Reči, ki jih do danes nisi poznala o jutranji tabletki (pa bi jih morala!)

Priporočamo tudi: Zdravstveni navdih: Kako premagati gripo?