7 trikov, kako bo po britju tvoja koža gladka dlje časa

Že mogoče, da vsi vemo, kako se briti ... Pa vemo, kako to početi pravilno? Od zdaj naprej nujno upoštevaj spodnje strokovne nasvete, ker dejansko delujejo!

7 trikov, kako bo po britju tvoja koža gladka dlje časa (foto: Profimedia) Profimedia
23. 11. 2016

Resno, če želiš, da po britju tvoja koža ostane gladka dlje časa, potem se moraš zavedati, kako pomembna je tehnika britja! Lepotna strokovnjakinja, Nathalie Eleni, pojasnjuje, kaj storiti pred, med in po britju, da bo tvoja koža gladka kot svila dlje časa.

7 trikov, kako bo po britju tvoja koža gladka dlje časa:

1. Pred britjem posezi po solnem pilingu

Odstrani vse odmrle dele kože - od gležnjev vse do zgornjega dela telesa. Če je tvoja koža posebej občutljiva, si pomagaj z rokavico iz sisala za piling in masažo. Na ta način boš ne le odstranila odmrle celice, temveč tudi okrepila krvni obtok in poskrbela za res gladko kožo. To bo pomagalo, da bo tvoje britje temeljitejše.

2. Topla kopel ali dolgo tuširanje

Preden zapelješ britvico po koži, zmehčaj dlačice (in tudi kožo) z namakanjem v topli kopeli ali z dolgim tuširanjem. S tem postopkom boš dlačice hidrirala, kar ti bo omogočilo do 60 % lažje rezanje dlak.

3. Uporabljaj gel za britje in ne mila

Nekateri se namesto gela za britje poslužujejo kar mila, kar ni preveč dobro. Gel za britje omogoča, da britvica lažje drsi po površini in zmanjša možnost za razdraženost kože, pojavnost izpuščajev ter ureznin. Navadno milo nima enakega efekta, poleg tega obstaja možnost, da slednje kožo izsuši.

4. Izbire britvice ne prepuščaj naključju!

Priporočamo ti uporabo kakovostne britvice s čim več rezili. Te so zasnovane tako, da se z lahkoto prilagodijo zahtevnejšim področjem, ki jih brijemo in že z enim samim potegom odstranijo vse dlačice. Tako ti ne bo treba večkrat ponavljati britja na enem in istem delu telesa.

5. Priporočljivo je menjati rezila po približno 10-ih britjih

Se še vedno sprašuješ, kako do tesnejšega, bolj gladkega in udobnejšega britja brez ureznin in draženja kože? Ob prvem znaku toposti ali nelagodja med britjem uporabi nov nastavek z rezili!

6. Britje težko dostopnih delov prihranimo za konec

Pri britju bikini predela, kolen, stegna in področja pri gležnjih (zaradi kosti) imamo pogosto težave. Te dele si pusti za konec in jim nameni posebno pozornost. Na teh mestih še posebej priporočamo uporabo britvic s pomično glavo in večimi rezili.

7. Po britju kožo temeljito speri …

… in jo nežno osuši. Nato za piko na i nanjo nanesi naravno olje za telo. Priporočamo uporabo olja kokosa ali makadamije. Postopek ponovi vsak večer.

Za splet po 9 ways to make shaving last longer povzela in priredila Ajda Hovnik Plešej

Preberi še, kako do lepe kože v predelu dekolteja in na kaj moraš biti pozorna pri dolgotrajnem laserskem odstranjevanju dlak? (mnenje strokovnjakinje).