6 Slovenk smo vprašali, koliko denarja zapravijo za kozmetiko (odgovori te bodo presenetili!)

Kje na lestvici pa stojiš ti?

6 Slovenk smo vprašali, koliko denarja zapravijo za kozmetiko (odgovori te bodo presenetili!) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 4. 2019

Različne ženske imajo različne navade. Nas je zanimalo, kaj kupujejo, koliko zapravijo in kaj jim je najbolj pomembno, ko pride do kozmetike. Tokrat so nam povedale, koliko zapravijo samo za nego obraza.

Na tržišču lahko najdemo podobne izdelke zelo različnih cen. Naša naloga je, da se poglobimo v to, kako ti izdelki delujejo in kaj najbolj koristi naši koži in naši denarnici. 

Kristina, 30, Ljubljana, 2.5 eur

“Sem pisateljica in umetnica. Na leto za kozmetiko porabim manj kot 30 evrov, torej približno 2,5 evra na mesec. Uporabljam čistilni gel za obraz, toner, kremo, sončno kremo in odstranjevalec ličil.

Vse to kupim v drogeriji ali trgovini s hrano. Včasih uporabim tudi olivno olje ali kak drug kuhinjski pripomoček. Moj najljubši izdelek so mokri robčki za občutljivo kožo, ki jih uporabljam tudi za odstranjevanje ličil. Resnično verjamem, da na videz in stanje kože bolj kakor kozmetika vplivajo druge stvari - hidracija, spanec, izpostavljenost soncu ali stresu. In seveda genetika. Čeprav imam trideset let, mnogi mislijo, da sem vsaj pet let mlajša."

Janja, 25, Koper, 35 eur

"Najrajši imam izdelke znamke Neutrogena. Enkrat na mesec kupim milo za telo, ki stane malo manj kot 10 evrov. Prav tako uporabljam njihovo čistilo proti aknam, tonik in vlažilno kremo, ki jih kupujem na štiri mesece. Dvakrat na leto kupim sončno kremo in enkrat letno kremo za oči, ki stane kar precej, okoli 80 evrov. Ne smem pozabiti balzama za ustnice znamke Burt's Bees. Ker ga pogosto izgubim, ga kupim, ko ga zmanjka."

Nika, 26, Domžale, 10-18 eur

"Po mojem na vsaka dva ali tri mesece za nego kože porabim približno 40 evrov. Ker imam kombiniran tip kože, sem ugotovila, da je zame najbolje, če si kozmetiko pripravljam sama doma. Sama sestavim piling iz sladkorja, ki mu dodam eterična olja (limona, meta, grenivka) in olje z vitaminom E. Če to mešanico na obraz nanesem vsak večer, moja koža nima pretiranih težav."

Melisa, 38, Celje, 26 eur

Pri negi kože nikoli ne delam kompromisov. Cena ni tako pomembna, ker mi zdravje moje kože res veliko pomeni. Na mesec za kozmetične izdelke tako zapravim približno 26 evrov in zdi se mi, da to ni tako veliko. Uporabljam izdelke, ki jim zaupam - samo štiri. Čistilo za obraz za deset evrov, ki mi zdrži tri ali štiri mesece, toner za 6 evrov, ki ga lahko uporabljam dva do tri mesece, serum z izvlečkom CBD-ja, ki stane 50 evrov in ga uporabljam tudi do osem mesecev ter LUSH masko za obraz za 12 evrov, ki zdrži dva do tri tedne."

Petra, 41, Postojna, 13 eur

“Moja rutina je zelo enostavna. Obraz si umijem z multi funkcijskim milom. Zjutraj si vanj masiram mešanico ricinusovega olja, olja maline in korenja. Olja kupim dvakrat letno, vsako stane okoli 15 evrov. Naročim jih kar preko spleta."

Katja, 33, Ljubljana, 6 eur

“Moja najljubši izdelek za obrazno nego je Eucerinov losjon proti rdečici, ki deluje tudi kot sončna krema in stane okoli osem evrov. Ker ga na obraz ne nanesem vsak dan, mi ena steklenička služi kar nekaj mesecev. Letno kupim približno dve steklenički Revlonovega tekočega pudra, kar skupaj nanese okoli dvajset evrov. Sicer pa se umivam z milom za telo Dove. Nič posebnega.”

Fotografije: Profimedia

Preberi še: TO je presenetljiva lepotna skrivnost Meghan Markle, ki poskrbi za celotno telo

Priporočamo tudi: S TO nepričakovano sestavino (zagotovo jo imaš doma!) boš svoj nakit očistila kot profesionalka