5 korakov, ki bi jih morala upoštevati pri svoji jutranji lepotni rutini

Zelo je pomembno, da si pozorna na vrstni red, v katerem nanašaš kozmetične izdelke ter na sestavo in lahkotnost oziroma težo izdelkov, saj je prav od tega odvisno, kako se bodo dragocene sestavine absorbirale v kožo.

5 korakov, ki bi jih morala upoštevati pri svoji jutranji lepotni rutini (foto: Unsplash.com/Kyle Loftus) Unsplash.com/Kyle Loftus
20. 3. 2018

Da bo tvoja koža čim dlje ostala zdrava in sijoča, začni z nego postopoma in ne pozabi, da že po 25. letu lahko začneš z uporabo vitamina C in anti-age preparatov. 

Osnova je redno čiščenje kože, odstraniti moraš ličila, umazanijo in odmrle celice (priporočamo Clinique Take The Day Off™ Cleansing Balm ali Bocassy Micelarno vodico). Pred nadaljnjo nego nanesi dober tonik, ki bo kožo pripravil, da bo bolje absorbirala ostale sestavine. 

Korak št. 1: Nežen začetek

Prvi izdelek, ki ga po čiščenju in toniranju naneseš na obraz, naj bo tudi najlažji – serum. Kljub lahkosti imajo serumi do trikrat več sestavin kot krema. Proti gubam izbiraj formule, ki vsebujejo peptide, za mastno kožo uporabljaj izdelke, ki vsebujejo salicilno kislino, za pomiritev rdečice pa izdelke, ki vsebujejo aloe vero.

Priporočeni izdelki: Bobbi Brown Intensive Skin Supplement ali pa GLAMGLOW Dream Serum.

Korak št. 2: Antioksidanti

Eden izmed močnih antioksidantov je zagotovo vitamin C, ki je zelo pomembna sestavina za vsak tip kože. Poleg tega, da polt naredi bolj enakomerno, bo vitamin C spodbudil naravno proizvodnjo kolagena.

Priporočen izdelek: Clinique Fresh Pressed™ Daily Booster z 10 % vitamina C, ki je poln visoko koncentriranega vitamina C.

Korak št. 3: Krema za obraz

Za izbiro najboljše kreme za kožo je treba vedeti, kakšen tip kože imaš in kakšne so njene potrebe. Kupuj izdelke, ki vsebujejo vitamine, rastlinske izvlečke in hialuronsko kislino.

Priporočeni izdelki: vlažilna krema GLAMGLOW GLOWSTARTER™ Mega Illuminating Moisturizer ali Clinique Mosture Surge™ Extended Thirst Relief. 

Korak št. 4: Olje za kožo 

V majhnih dozah naredi olje kožo svetlejšo in bolj zdravo. Nanašaj ga na suha področja obraza po tem, ko si na obraz že nanesla kremo. Olja lahko spodbudijo dodatno delovanje kreme, ne pa obratno. Če si že uporabila dva ali več serumov pod kremo za obraz, preskoči olje, ker bo tvoja koža v tem primeru preveč mastna (izjema je zelo izsušena koža).

Priporočen izdelek: Estée Lauder Advanced Night Repair Recovery Mask-In-Oil.

Korak št. 5: Ne pozabite na zaščito

Krema z zaščitnim faktorjem bi morala biti zadnji korak tvoje jutranje lepotne rutine, ker bo sedela na koži. V primeru, da jo najprej namažeš na obraz, bo delovala kot zaščitna plast med kožo in vsemi ostalimi izdelki, ki se zaradi tega ne bodo dobro vpili v kožo obraza, zato jo vedno uporabljaj na koncu svoje lepotne rutine.

Priporočen izdelek: Clinique Anti-Wrinkle Face Cream SPF30.

Preberi še: Presenetljive stvari, ki jih prva menstruacija razkriva o tvojem zdravju!

Priporočamo tudi: Ne boš verjela, koliko energije porabiš z namakanjem v topli kopeli! (+ ostale koristi namakanja)