Vonji, ki se jim ni moč upreti

Poleg tega, da lepo dišijo, imajo ti novi parfumi tudi neverjetne moči – na primer to, da moške uročijo in v njih prebudijo željo po uživanju v vsakem delčku tvojega telesa.

12. 10. 2012

Nekatere molekule arom (ali not, kot jih imenujejo strokovnjaki) so majhne ter kinetične in bežijo stran od tvojega telesa točno v nos kogarkoli v radiju enega metra.

Nekatere pa so večje in nimajo moči lebdenja, zato se usedejo na kožo. In te so trend v parfumski industriji, saj teži k bolj subtilnim kot opaznim dišavam.

Trije razlogi, zaradi katerih moraš biti vznemirjena:

  • (1) Ti parfumi potrebujejo ekstremno bližino, da jih zaznamo;
  • (2) njihove note dražijo dele možganov, ki so povezani s seksualno željo;
  • in (3) obstojni so kar 12 ur (torej tudi po dooolgi noči). Pripravi ga torej, da se ustavi, povonja in pade v nezavest.

Pridi bliže.Ne, bliže!

Sodeč po raziskavah, ki so jih opravili ameriški kolegi, mora biti njegov nos to jesen tik ob tebi. Razdalja med vama se mora v primerjavi s preteklimi sezonami, ko so bile popularne v nebo kipeče arome, občutno zmanjšati, saj ta jesen ponuja intimnejše dišave.

Premoč za poželenje

Analizirali smo skoraj 70 novih dišav in raziskali vse njihove note. Izkazalo se je, da so najbolj pogoste (tu navedene z odstotki glede na prisotnost v vseh dišavah) note, ki vzbujajo poželenje oz. afrodiziaki.

Začimbe (pačuli, sandalovina, jantar)   60%

Mošus   34%

Vrtnica   32%

Vanilija   29%

Dišavo poveži z obleko

Usnje in črna barva, ki kraljujeta na brveh, sta opazni spremembi tudi med parfumi; veliko jih vsebuje noto usnja (našla jih boš na str. 28) ali pa so ujeti v temnejše, celo črne stekleničke. Med temi nam je najbolj všeč dišava Boss Nuit Pour Femme – ker je navdih dobila v kultni mali črni oblekici in ker je bolj lahkotna ter iskriva. Med notami izstopajo breskev, belo cvetje, jasmin, vijolica, mah in sandalovina.

Zapeljivo sočna pršila

Od vseh jesenskih dišav, ki smo jih proučili in popršili, so najverjetneje te tiste, ki bodo fante spravile v 'rahlo-obseden-s-tabo' status.

 disave

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri