4 lepotni triki za zares seksi make-up

Lepotne trendseterke to jesen stavijo na rek manj je več in pri tem izžarevajo čisto posebno samozavest. Manekenka Kate Upton, ambasadorka znamke ličil Bobbi Brown, razkriva štiri vroče videze, s katerimi boš postala prava umetnica ličenja in sijala 24/7.

4 lepotni triki za zares seksi make-up (foto: Yu Tsai) Yu Tsai
13. 11. 2014

Mačje oči

Skrivnost ravne črte

Najprej s tekočim črtalom (na primer Bobbi Brown Long-wear gel eyeliner, 19,41 €, levo) označi konec črte, tako da na predvidenem koncu narišeš drobno piko. Nato veko, na kateri boš narisala črto, zapri in z eno roko napni kožo na območju senc, z drugo roko pa povleci črto od notranjega kotička očesa vse do označene točke.

kozmetika

Videz dopolni: S čopičem, Essence Precise eyeliner brush (1,59 €), maskaro, Deborah Extraordinary 5in1 (9,79 €), in rdečilom za lica, Pop Double Duty Bronzer (22,14 €).

Poudarjene obrvi

lepota

Popolnoma naravni videz s poudarjenimi obrvmi, ki poudarijo obrazne poteze.

Ličenje začni z ostrim svinčnikom in gelom za obrvi (Collistar Perfect eyebrow kit, odt. asia brown, 19,64 €, spodaj), s kratkimi potegi v osred­njem delu obrvi zapolni prostor med posameznimi obrvmi. Čez celoten lok z ravnim pristriženim čopičem nanesi še senčilo za obrvi v kamnu (poskusi tribarvna senčila, H&M, 3,99 €). Če se ne moreš odločiti med dvema tonoma senčila, izberi svetlejšega. Ostre linije lahko s krožnimi gibi zabrišeš z vatiranimi palčkami.

kozmetika

Videz dopolni: s CC-kremo, Mixa CC+ Anti-Redness (8,75 €), in korektorjem, BH Cosmetics 6 color Concealer and Corrector Palette (11,95 €).

Zadimljen videz

lepota

Zamenjaj značilen zadimljen videz v črni barvi s toplimi rjavimi odtenki (všeč nam je paleta senčil, Bobbi Brown Smokey Nudes Eye, 52,56 €).

Nanesi senčilo v svetlem odtenku čez zgornjo veko in ob robu spodnjih trepalnic. Obrobi zgornji rob trepalnic in notranji rob zgornje in spodnje veke z mehkim svinčnikom (na primer Dior Waterproof Eyeliner Pencil, odt. intense brown, 29 €). Za prelivajoč učinek zabriši temno rjavo senčilo vse od roba trepalnic do zunanjega roba veke.

kozmetika

Videz dopolni: S kremnim senčilom, MeMeMe Dew Pots, odt. woodland truffle (11,21 €), in maskaro, YSl Babydoll Intense Black (34 €).

Sočne ustnice

lepota

To sezono so modne mat rdeče ustnice. Za najboljši učinek rdečilo nanesi na sredino ustnic z blazinicami prstov ali čopičem in ga šele nato razmaži vse do kotičkov ustnic (Guerlain Kiss Kiss, odt. 326, 37 €, levo), tako se ti ne bo razmazalo čez rob ustnic in po zobeh.

kozmetika

Videz dopolni: S podlago v stiku, Bobbi Brown Skin Foundaton Stick (35,58 €), in maskaro, Max Factor Masterpiece Transform (12,36 €).

Manekenka Kate je o svojih lepotnih skrivnostih in navadah za Cosmo spregovorila kar z Bobbi Brown osebno.

Kakšno je tvoje vsakodnevno ličenje?

Obožujem poudarjene obrvi, dolge trepalnice – tvoja maskara Smokey Eye je daleč najboljša! – in kanček barve na ustnicah.

Se na zmenku počutiš bolj seksi, če si urejena do potankosti, ali prisegaš na naravni videz?

Naravni. Moje najljubše zmenke zaznamujejo zanimivi pogovori in kemija, ne pa veliko ličil.

Kakšen je tvoj ključ do samozavesti?

Med odraščanjem sem na razstavah tekmovala in predstavljala svoje konje. Ko nekaj predstavljaš, se hitro naučiš predstavljati tudi sebe.

Nasvet za punce, ki jim primanjkuje samozavesti?

Biti samozavesten pomeni, da ceniš svoje prednosti in odličnost. Ne bodi usmerjena na svoje negotovosti in se ne primerjaj z drugimi, saj se boš posledično počutila, da si manjvredna in ne dovolj dobra.

Zadimljene oči ali rdeče ustnice?

Odvisno od razpoloženja in tega, kaj imam oblečeno. Zadimljene oči so nekoliko bolj stroge, kričeče ustnice pa bolj zabavne in odličen dodatek k enostavnejšemu videzu.

Najljubša razvada?

Čevlji!

Tvoj zabavni ples Dougie je na spletu postal prava uspešnica. Očitno ti miganje ni tuje – na katero glasbo pa trenutno poplesavaš?

Pesem Rude skupine Magic!

Prevedla in priredila: Katja Jakopovič