4 napotki, kako se izogniti slabemu vonju pod pazduho

Skrivnostna formula, s pomočjo katere boš zmeraj dišala kot rožica, je povsem preprosta! Samo sledi spodnjim 4 korakom!

4 napotki, kako se izogniti slabemu vonju pod pazduho (foto: Profimedia) Profimedia
7. 8. 2020

Ko se dotaknemo osebne higiene, je telesni vonj eden naših največjih strahov. A ko boš ozavestila napake, ki jih počneš pri higieni, in pričela upoštevati spodnje 4 osnovne napotke, se boš povsem izognila neprijetnemu vonju in tekom dneva dlje časa ostajala sveža!

4 napotki, kako se izogniti slabemu vonju pod pazduho:

Napaka št. 1: Uporaba tvojega običajnega dezodoranta za med vadbo

Tvoj najljubši dezodorant ti lahko za vsakodnevno rabo dobro služi, a ko greš v fitnes ali na jogo, se znojiš intenzivneje. Takrat morda ne bo uspel zadržati tvojih vonjav.

Napotek št 1: Uporabi dezodorant, ki je ustvarjen prav za športno vadbo. Običajno vsebuje tovrstna kozmetika zelišča, ki ubijajo bakterije, katere povzročajo neprijeten vonj.

Napaka št. 2: Tuširaš se nekajkrat dnevno

Znanost ugotavlja, da lahko tudi prepogosto prhanje povzroča slab telesni vonj. "Dobre bakterije spodbujajo kožo k produkciji antibiotikov, ki ubijajo slabe bakterije," pravi dermatolog Richard Gallo. To so dobre bakterije, ki se jih s prepogostim tuširanjem (in še posebej z uporabo agresivnih mil) znebiš.

Napotek št. 2: Če se (moraš) tuširati pred delom, po vadbi in pred spanjem, uporabljaj raje 'baby' šampone, ki so manj agresivni. Lahko poiščeš tudi izdelke za občutljivo kožo s sestavinami, kot je čajevec ali aloe vera.

Dezodorant

Napaka št. 3: Več mila je več svežine

Si bila do danes prepričana, da več mila ko boš uporabila, bolj boš dišala? Pa si se zmotila!

Napotek št. 3: Uporabi naravno protibakterijsko in glivično milo z vonjem čajevca in se na ta način znebi neprijetnega telesnega vonja. Lahko uporabiš tudi tiste z vonjem agrumov, ki ti bodo zagotovili svežino za ves dan.

Napaka št. 4: Ne uporabljaš pilinga

Si depiliraš dlačice pod pazduhami? No, potem tvegaš vraščanje dlak in zamašitev por, ki lahko zajamejo umazanijo in prispevajo k neprijetnemu vonju. Ne glede na to, kakšen dezodorant uporabljaš …

Napotek št. 3:  Uporabi piling, ki odstrani odmrle delce kože! Lahko si ga pripraviš kar sama doma. Potrebuješ 2 žlički grobe morske soli in pol stekleničke kokosovega olja. Sestavini dobro premešaj. Po kopeli ali tuširanju z domačim piling pripravkom obdelaj celo telo, razen obraza. Ne pozabi tudi na stopala! Ko končaš z drgnjenem, se stuširaj s toplo vodo. Tvoja koža bo po tem neskončno mehka in voljna. Neprijeten vonj pa bo odšel daleč stran.

Preberi še: 5 navad ljudi, ki vedno tako lepo dišijo (OBVEZNO glej št. 4!)

Priporočamo tudi: Presenetljivi vzroki, zakaj lahko smrdimo (+ rešitve zanje)