10 trikov, kako nanesti maskaro za bolj dramatičen pogled

Za večino žensk je maskara eden izmed top lepotnih produktov, ki ga uporabimo vsak dan in brez katerega praktično ne moremo. S pravilnim nanosom in nekaj triki lahko naše trepalnice tudi optično podaljšamo in zgostimo. Poglej, kako ustvariš bolj dramatičen pogled

10 trikov, kako nanesti maskaro za bolj dramatičen pogled (foto: Profimedia) Profimedia
28. 2. 2017

1. Izberi pravi maskaro

Ko boš naslednjič kupovala novo maskaro, razmisli, kaj bi želela, da ta poudari in kakšno formulo naj ima - za goste, daljše, privihane trepalnice, ali ti je pomembno, da je vodoodporna, da ne ustvarja grudic na trepalnicah in podobno. 

Seveda je pomembna tudi cena, a naj te prestižne znamke ne zavedejo, saj včasih najdeš odlično maskaro za manj kot 10 evrov. 

2. Kako pravilno nanesti maskaro?

Veliko pomeni tudi sam način, kako držiš aplikator in kam na trepalnice, ga postaviš. Če želiš, da se trepalnice ne sprijemajo med seboj, potem boš ob vlečenju krtačke od korenin proti konicam trepalnic malce spozibavala levo in desno.

Prav tako je pomembno, da začneš pri korenu trepalnic, kar bo res ustvarilo daljše trepalnice.

3. Kako dosežeš, da se trepalnice ne zlepijo skupaj?

Za marsikoga so glavnički, s katerim razčešeš trepalnice, povsem odveč, a umetniki ličenja jih močno priporočajo. Pravilna uporaba glavnička je po tem, ko maskaro naneseš na koren trepalnic, nato pa z glavničkom razčešeš nanos maskare vse do konic. 

Če se ti zdi uporaba glavnička popolna izguba časa, potem lahko nezlepljene trepalnice dosežeš tudi tako, da ob koncu nanosa odstraniš odvečen produkt na aplikatorju maskare in greš še enkrat skozi trepalnice.

Lahko pa ustvariš tudi sama svoj glavniček, preprosto tako, da stare maskare ne zavržeš, ampak jo lepo umiješ od očistiš produkt, ki je ostal na njej, nato pa aplikator uporabiš kot glavniček. Če ga boš uporabila na še mokrih trepalnicah, jih boš res dobro razčesala.

4. Ne boj se uporabiti več kot eno maskaro

Veliko umetnikov ličenja za bolj dramatičen videz trepalnic uporabi dve maskari - najprej takšni, ki podaljša tvoje trepalnice, nato pa še takšno za zgostitev in volumen.

5. Poizkusi kakšno drugo barvo

Črna je klasika, ampak lahko deluje kar malce pretirano za blondinke in osebe s svetlejšo poltjo.

Zato umetniki ličenja svetujejo, da preizkusiš rjavo barvo in jo uporabiš čez dan, črno pa za večeren mejkap. Maskara bordo ali modre barve bo poudarila modre oči, vijolična pa izgleda odlično na rjavih očeh.

6. Uporabi vihalec za trepalnice

Strašnega izgleda, ampak ob pravilni uporabi bo vihalec tvoje trepalnice lepo privihal, kar bo odprlo tvoj pogled.

Predno ga uporabiš, ga za 3-5 sekund s sušilcem za lase izpostavi vročemu zraku. Ampak pred uporabo nujno preveri, da vseeno ni prevroč.

7. Poudari samo zgornje trepalnice

Pogosti trik umetnikov ličenja - da močno poudarijo samo zgornje trepalnice, kar bo res odprlo tvoj pogled. Spodnje trepalnice vseeno malce obarvaj, ampak le z enim potegom maskare.

8. Menjaj maskare

Maskaro ne uporabljaj dlje kot 2–4 mesece. Po preteku tega časa se maskara posuši in ne deluje več, kot bi bilo treba.

9. Ne 'pumpaj' aplikatorja

Nikoli ne premikaj krtačko v tubi večkrat gor in dol. Na ta način pride v tubo več zraka in maskara se bolj hitro posuši.

10. Več kot en nanos

Če želiš ustvariti res dramatičen pogled, potem nanesi dva nanosa. Ko nanašaš več plasti, potem vedno pred naslednjim nanosom počakaj, dokler se prva plast ne posuši. Ne hiti in počakaj raje dlje časa. Medtem lahko naneseš rdečilo na lička, ali pa si umiješ zobe.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: 6 najbolj čudaških in učinkovitih lepotnih trikov zvezdnic, ki jih moraš preizkusiti in Kratek trening (potrebuješ le 7 minut!) za ožji pas