12 stvari, ki počasi, a zagotovo uničujejo tvojo kožo

Vsaka ima svoje slabe razvade, preberi katere bodo dolgoročno škodovale tvoji koži.

12 stvari, ki počasi, a zagotovo uničujejo tvojo kožo (foto: profimedia) profimedia
19. 9. 2016

Včasih zaspiš z ličili

Včasih se zgodi, da pozabiš odstraniti ličila, ampak če se ti to dogaja pogosteje lahko dolgoročno vodi do zamašenih por in mozoljaste kože. Ostanki ličil na blazini pa postanejo pravo leglo bakterij. Če se ti pogosto dogaja, da zaspiš z ličili imej poleg postelje vedno tudi robčke za odstranjevanje ličil, tako se boš vsakič preden greš v posteljo spomnila, da si očistiš obraz.

Stiskaš si mozolje

S stiskanjem mozoljev boš umazanijo in bakterije potisnila še globje v svoje pore, kar bo posedično povzročilo več mozoljev. Mozoljčke lahko odpraviš tako, da zmešaš malo medu in cimeta, ter zvarek naneseš na mozolje preden greš spat. Med deluje antibakterijsko in znatno pospeši čas celjenja. Ko ustaneš si obraz umij s hladno vodo in nanesi lahko dnevno kremo.

Preskakuješ obroke

Zaradi izpuščanja obrokov se tvoja koža izsušuje in stara hitreje kot sicer. V svoje obroke ne pozabi vključiti vitamine C (pomaranče, limone, paprika), B3 (oreščki) in A (solata, korenje, marelice), ti bodo učinkovito vzdrževali zdravje tvoje kože.

Dolgo in vroče prhanje

Vroči tuši te lahko sprostijo, ampak ko se tuširaš z vročo vodo iz kože odstraniš pomembno zaščitno plast, kar lahko povzroči suho kožo. Če tvoja koža med tuširanjem postane rdeča je čas da znižaš temperaturo vode.

Preizkušaš različno kozmetiko

Ko najdeš izdelek, ki ti ustreza ga uporabljaj dlje. Kadar ti zmanjka kreme, ki si jo uporabljala ponovno uporabljaj to kremo. Menjava različnih vrst krem v tvoji koži povzroča neravnovesje, saj se mora koža pogosteje prilagajati na različne sestavine.

Ne piješ dovolj vode

Lekcija, ki se ponavlja v vseh vodnikih za lepo in zdravo kožo! Hidracija je res zelo pomembna, saj z vodo lahko čistiš kožo tudi od znotraj.

Telefoniranje

Ja prav si slišala! Na telefonu se preko dnevov, tednov in mesecev nabirajo bakterije vseh vrst. Kadar telefon več časa odžiš ob obrazu se nanj preselijo tudi bakterije in različna umazanija. To lahko povzroči mozoljasto kožo na licih in okrog ust, zato telefon vsake toliko obriši z antibakterijskim robčkom.

Nosiš umazana očala

Enako kot pri telefonu se ti lahko zgodi tudi z očali, saj jih nosiš na obrazu.

Prepogosto voskanje

Ob voskanju iz svoje kože odstranjuješ zaščitno plast, kar tvojo kožo naredi bolj občutljivo. Med voskanji si naj bo vsaj tri tedne, da se tvoja koža regenerira, še posebej na bolj občutljivih predelih kot sta obraz ali predel bikinija.

Preveč pilinga

S preogostim pilingom iz kože ravno tako odstranjuješ zaščitna olja, kar skrbi za njen sijaj. Piling telesa in obraza si privošči enkrat na teden, da koža ne bo presuha.

Preveč alkohola

Pivo, vino in drug alkohol dehidrira tvojo kožo. Koža takrat postane zagubana in izgubi svoj naravni lesk. Po pitju alkohola ti priporočamo, da popiješ tudi večje količine vode.

Preveč sladkorja

Ko poješ večje količine sladkega, to razgraja kolagen v tvoji koži, zato koža začne izgubljati svojo prožnost. Za sladico si zato raje privošči kakšen svež sadež kot sta ananas, breskve ali jagode.

Preberi še: 7 nadvse neprijetnih kiksov na lepotnih tekmovanjih in Ne boš verjela, kaj te lahko dela zelo nesrečno

Priporočamo tudi članek: Ne veste več, kdo ste? Morda potrebujete le objem in Iskrena izpoved: Imam sindrom super ženske