11 načinov, s katerimi si vse punce (brez izjeme!) uničujemo lase

Lepi lasje naredijo veliko spremembo pri vsaki ženski. Povečajo njeno samozavest, izboljšajo samopodobo, do lepih in zdravih las pa je vseeno težko priti. Tukaj je nekaj primerov, s katerimi si vse uničujemo svoje lase!

11 načinov, s katerimi si vse punce (brez izjeme!) uničujemo lase (foto: Profimedia) Profimedia
25. 6. 2022

1. Neredna striženja

Če želiš imeti daljše lase, so seveda striženja vsak mesec nesmiselna, a vseeno ne dovoli, da preveč pogosto izpuščaš redna striženja. Konice potrebujejo posebno pozornost, zato ne čakaj predolgo z obiskom pri frizerju in poskrbi za svoje lase, ki jih lahko s predolgimi pavzami samo še bolj poškoduješ. Če se boš strigla ob pravih dneh, ko luna raste in je horoskop v levu, ti bodo lasje rasli hitreje in bodo gostejši.

2. Uporabljaš preveč balzama

Seveda si vse želimo imeti svilnato gladke lase, ampak pretiravanje z balzamom ni prava rešitev, prav tako ti balzam ne ustvari svilnato gladkih las, ampak poskrbi za več vlage v laseh. Dati ga moraš samo na konice las in ne na celotne lase. Prav tako veliko balzamon kot tudi šamponov vsebuje sulfate, ki odvzamejo lasem lesk, zato moraš vsake toliko uporabiti dobro negovalno masko, da jih nahraniš.

3. Lasni podaljški

Če ne uporabljaš pravih podaljškov, ali za njih ne skrbiš pravilno, potem ti lasni podaljški lahko škodijo in celo povzročijo plešo na določenih mestih. Najbolje, da te stvari predebatiraš s svojim frizerjem, ki ti bo svetoval, kateri lasni podaljški so najboljši za tvoje lase. 

4. Če misliš, da je vsaka krtača in glavnik za vsak las

Nekatere krtače lahko trgajo in vlečejo tvoje lase, zato so najboljše krtače zate, mehke, takšne, ki ne mučijo tvojih las. Koristna informacija je tudi, da lase češi v pramenih in ne kar vse naenkrat, ker bo tako manj možnosti, da jih potrgaš.

5. Če je čop tvoj zvesti prijatelj

Čop je hitra rešitev, ki se jo vse poslužujemo, ko nimamo časa za bolj zahtevnejšo frizuro, ampak če boš visok čop nosila prepogosto, se lahko zgodi, da se bodo lasje na zatilju in na vrhu potrgali. Odloči se za manj zategnjen in bolj sproščen ter nižji čop. Prav tako lahko gumice za lase potrgajo tvoje lase, če posebno gumijaste, zato se raje odloči za takšne, ki ne bodo potrgale tvojih las.

6. Prepogosta uporaba suhega šampona

Prav tako odlična rešitev za že malo mastne lase in lase brez pravega volumna. Ampak vseeno ga še ne zamenjaj za navadnega, saj prepogosta uporaba lako povzroča izpadanje las. 

7. Če češeš lase, ko so še mokri

Čeprav je lase najlažje razčesati takrat, ko so še mokri, se takrat tudi najbolj lomijo. Zato je pametno, da jih najprej nežno osušiš z brisačo, jih malce osušiš s sušilcem za lase in šele nato razčešeš

8. Ravnanje vlažnih las

Lase moraš pred visoko termičnimi obdelavami kot je likanje ali kodranje, vedno najprej dobro osušiti, sicer bodo izgubili vso svojo voljnost in vlago.

9. Previsoka temperatura

Pri likanju in kodranju las je temperatura ne sme biti previsoka, ker ti bo ob pogosti uporabi uničila lase. Prav tako je temperatura zelo pomembna pri sušenju las, zato jih suši na srednji do nizki temperaturi, ko končaš pa jih lahko še malce popihaš s hladnim zrakom, tako jih boš še malce ohladila.

10. Če misliš, da lak za lase ni škodljiv

Lak za lase je eden izmed nepogrešljivih lasnih prizvodov, ampak vseeno ni tako nedolžen kot izgleda. Zaradi prekomerne uporabe lahko tvoji lasje postanejo brez leska in poškodovani

11. Barvaš se sama doma

In svojo barvo kupiš v bližnji drogeriji. Seveda je ta način bolj enostaven in cenejši, ampak barva iz škatle lahko tvoje lase precej poškoduje, ker vsebuje veliko večjo vsebnost peroksida kot pa bi ga tvoji lasje morda potrebovali. Prav tako se lahko zgodi, da se nerodno pobarvaš, zato bi to raje prepustili strokovnjaku.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

Vir: The List

PREBERI ŠE: Želiš imeti daljše in lepše lase? Lastnica čudovitih las Iryna Osypenko Nemec pravi, da upoštevaj to lepotno skrivnost! in Ne boš verjela, kaj dolžina tvojih las pove o tebi!