10 napak, ki jih (skoraj) sigurno delaš pri urejanju obrvi

Obrvi so okvirji naših oči in ker nam danes številne lepotne blogerke z objavami prikazujejo pravilen način urejanja ter poudarjanja obrvi, zagotovo meniš, da verjetno pri tem ne delaš nobene napake. Pomisli še enkrat in preberi te najpogostejše napake pri urejanju obrvi, ki jih verjetno še vedno delaš.

10 napak, ki jih (skoraj) sigurno delaš pri urejanju obrvi (foto: Profimedia) Profimedia
25. 7. 2018

1. Izbiraš napačno barvo svinčnika ali senčila za obrvi

Tudi če imaš rjave lase, ni nujno, da moraš uporabiti rjave barve svinčnik. Kupi odtenek, ki je en ali dva odtenka svetlejši od tvoje barve las, saj bodo obrvi tako izgledale veliko bolj naravne, kljub temu, da so poudarjene ali dorisane. 

Če imaš pramene, izberi srednjo barvo, saj se bo ta najbolj prilagodila tvojemu videzu.

2. Pri puljenju si pomagaš s povečevalnim ogledalom

Pa saj ne delaš operacije! Povečevalna ogledala so super, a za puljenje dlačic jih lepotni strokovnjaki ne svetujejo. Ko si boš naslednjič pulila obrvi, naj bo ogledalo v razdalji na dosegu roke in pri tem uporabi čim več naravne svetlobe. Če se boš gledala preveč od blizu, ne vidiš celega loka obrvi in lahko se kaj hitro zgodi, da boš odpulila preveč dlačic.

3. Puljenje pred prhanjem ali kopanjem

Nobena skrivnost ni, da puljenje obrvi boli, oziroma ni prijetno, ampak dolga prha ali vroča kopel bosta odprli pore na tvojem obrazu in lasni mešički bodo hitreje ter lažji šli ven. Ta način prav tako omili rdečico.

4. Prepogosto puljenje

Če obrvi urejaš skoraj vsak dan in se z njimi preveč ukvarjaš, potem imaš verjetno preveč populjene.

Obrvi raje urejaj enkrat ali dvakrat na teden, odvisno od tega, kako hitro ti rastejo, tako jim daš čas za rast in obrvi ne bodo izgledale več tako tanke.

5. Nanašanje krem na področje obrvi

Na lasišče tudi ne nanašaš krem in raznih pomad, je tako? Zakaj bi torej na področje obrvi? Izogibaj se krem, losijonov in raznih pomad, saj saj zaustavljajo rast obrvi, ali še slabše, lahko povzročijo njihovo izpadanje.

6. Premočne linije

Dober svinčnik lahko res spremeni obliko tvojih obrvi, a ne pretiravati. Začni z bolj nežnimi linijami, ki pa naj bodo tudi kratke.

Če imaš bolj močan mejkap, potem so tudi obrvi lahko bolj močne, za bolj naravni videz pa zmanjšaj intenzivnost.

7. Uporaba šablon

Šablone pusti kozmetičnim salonom, saj so ponavadi narejene po nekem univerzalnem kopitu in če bom njenim linijam slepo sledila, potem rezultat ne bo dober. Izhajaj iz naravnega videza in oblike svojih obrvi in jo dodelaj.

8. Leva mora biti enaka desni

Ko si urejaš obrvi, ne bodi obsedena s simetrijo. Tudi tvoj obraz po vsej verjetnosti ni simetričen. Poskrbi, da se obrvi začneta in končata na enaki višini, sicer pa se ne obremenjuj, da morata biti identični. Obrvi sta sestri in ne dvojčici.

9. Puljenje več dlačic hkrati

Zelo težko je biti natančen pri urejanju obrvi, če si hkrati izpuliš tri dlačice, zato hiti počasi. Manj bo bolelo, pa še tvoje obrvi ne bodo samo ena tanka linija.

10. Pravi zaključek

Lepotni strokovnjaki pravijo, da si pred začetkom urejanja obrvi, le-te počeši navzgor in kar ostane spodaj, lahko populiš.

Ne pozabi na lep zaključek obrvi in ga ne populi preveč, saj se ti hitro lahko zgodi, da tam ostaneš brez dlačič in si bom zaključek morala dorisovati.

Zapomni si torej te trike pri naslednjem urejanju obrvi, zahvala ni potrebna ;)

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

Fotografije: Unsplash.com/ Atikh Bana

Preberi še: FOTO dokaz: Anamaria in Luka sta spet PAR!

Priporočamo tudi: Poglej, kje letošnji dopust preživlja najbolj seksi slovenski politik!