#VODITELJICA

#TARA ZUPANČIČ

televizijska voditeljica, ljubiteljica estetike, oblikovalka

Tara, voditeljica oddaje Zvezde Plešejo, se poleg televizijskih voda zadnje čase posveča ustvarjanju svoje linije recikliranih izdelkov, ki jih je razvila v sodelovanju z blagovno znamko Tricikel. Televizija in ustvarjanje sta zanjo dva pola, ki jo ohranjata v ravnovesju. Eden je odprt, glasen in ekcentičen, drugi pa zasanjan, objet vase in tih. Sicer pa ljubiteljica estetike zase pravi, da je kot indijanka, otrok narave in sonca, zaveznica živali in vseh lepih bitij, ki ustvarjajo naš planet.

Njene izvirne poslikave keramike in reciklirane izdelke Tricikel x Varishana, si lahko pogledaš na  www.varishana.com.

Poišči jo na Facebooku in na Instagramu.

#PREDAVATELJ/ICE

#IRENA DEŽELAK

Predavateljica mag. Irena Deželak je ponosna dobitnica najvišje nagrade na Treningu Dale Carnegie® in dobitnica prestižne nagrade TOP 10 PREDAVATELJ dve leti zapored v Sloveniji, ima mednarodni certifikat za coacha akreditiran s strani Mednarodne federacije coachev (ICF) in je članica EEE – Experience Educators of Europe.

Je edina certificirana predavateljica in coach za PCM – Process Communication Model, ki je trenutno najboljši model komunikacije na svetu in je uporabljen s strani vesoljske agencije NASA za boljše vodenje ekip. V okviru Family Lab International je pod mentorstvom Jesper Juula pridobila mednarodno licenco.

Je avtorica in soavtorica ter predavateljica številnih programov s področja vodenja zaposlenih, uspešnega motiviranja, učinkovitega poslovnega komuniciranja, prodaje ter organizacije časa.

Odlikujejo jo petindvajsetletne praktične izkušnje pri delu z ljudmi, kar več kot spretno vnaša v svoje seminarje in delavnice. Je oseba, ki izžareva dobro voljo, pozitivno energijo in zaupanje v ljudi. V svoje delo vpleta spoznanja najbolj uveljavljenih šol vodenja z izjemnim smislom za konkretno uporabo v praksi. Zase pravi, da ni predavateljica, le pogovarja se rada o rešitvah, ki v praksi delujejo. Slušatelji njenih predavanj so navdušeni nad praktičnimi nasveti za poslovni in osebni uspeh.

Aktivna je tudi v akademskih sferah (Fakultete za management in pravo – MLC, Visoki šoli za poslovne vede – B2 … ).

Vse svoje življenje dela z ljudmi in za ljudi. Sodeluje z njimi, jih vodi, poučuje, svetuje, piše zanje, z njimi izvaja projekte ... Verjame, da so ljudje bistvena sestavina vsakega procesa. Kapital in ideje so po njenem prepričanju šele začetek vsake zgodbe, rdeča nit in resnični ustvarjalci dodane vrednosti pa so ljudje. Je gostja radijskih in televizijskih oddaj, okroglih miz in kongresov in posvetovanj.

Od leta 2000 je izvedla več kot 2000 predavanj, seminarjev, treningov in delavnic, sodelovala na konferencah in kongresih.

Do sedaj je imela priložnost sodelovati z več kot 300 slovenskimi podjetji in organizacijami.

Število njenih slušateljev presega število 40.000.

Je ena najboljših poslovnih trenerk v Sloveniji.

#NATAŠA MERNIK

Nataša Mernik, 21-letna blogerka, ljubiteljica mode in make-upa, pasja mama dvema angleškima bulldogoma, ena prvih body positivity aktivistk v Sloveniji in so-vodja projekta I am all (wo)men. Blogati sem začela leta 2014, sprva le o modi in lepoti, kasneje še o potovanjih, danes pa je moja glavna tema na socialnih omrežjih body positivity in širjenje ljubezni do sebe. Lani sem postala Liscin model za večje številke, novembra pa smo začele tudi s projektom I am all (wo)men, ki vse ženske in moške spodbuja h pozitivnemu odnosu in ljubezni do lastnega telesa. Moj cilj je, da vsem svojim sledilcem dokažem, da smo vsi čudoviti - ne glede na velikost, obliko, barvo ali starost. Hkrati pa si želim, da bi se podjetja prebudila in razširila ponudbo modnih kosov tudi za večje številke.

#KAJA BERLOT

Sem strastna ustvarjalka, bolj lena blogerka, nepoboljšljiva popotnica, ki se vsakič znova zaljubi v preproste stvari in pravi knjižni molj. Obožujem branje, pa tudi pisanje, kar je v resnici velika sreča, saj to počnem tudi sicer. Sem avtorica ustvarjalne knjige Narejeno z ljubeznijo, ponosna članica spletnega uredništva cosmopolitan.si in urednica spletne izdaje elle.si. Mojo profesionalno pot soustvarjajo številna velika podjetja, katerim pomagam pri izdelovanju komunikacijske strategije in ustvarjanju njihovih vsebin za bloge in družabna omrežja, v zadnjem času pa sem se še posebej specializirala za Instagram. No, kdo se pa ni. ;)

#BARBARA PUNGERČIČ PUNTAR

Vodja marketinga in odnosov z javnostmi, Lisca

Barbaro, diplomirano komunikologinjo, je že v mladosti navdušil mikrofon, organizacija dogodkov in pisanje takšnih in drugačnih zgodb, zato je bilo tudi novinarsko delo v času študija pričakovana smer. A po študiju jo je pot zanesla v še bolj dinamične vode, v Lisco, kjer že nekaj let kot vodja marketinga in odnosov z javnostmi pomaga oblikovati zgodbo slovenske modne znamke perila in kopalk.

Ob tem se dnevno srečuje z lepotnimi ideali, hkrati pa tudi z realnostjo žensk, ki nismo vedno takšne, kot jih prikazujejo idealizirane fotografije. Zato Lisca v zadnjih letih vse bolj opazno povezuje tako idilične kot bolj stvarne podobe žensk in skuša tudi tako sporočiti, da ni pomembno, kako izgledamo, pač pa kako se počutimo v svoji koži. In pri tem pomembno vlogo igra tudi prava izbira (in velikost!) perila in oblačil.

#SONJA CIMERMAN

diplomirana biokemičarka, sooblikujem družinsko kmetijo in vodim družinsko podjetje GreGurMan, trenutno v postopku pridobivanja naziva prehranski svetovalec

Na družinski kmetiji imamo polne roke dela člani ožje in širše družine. Vsi skupaj trdno stojimo za svojim sloganom: Okusno drugače, ker je domače. Z željo ponuditi našim kupcem pristne okuse narave, smo v družinskem podjetju GreGurMan začetno dejavnost pridelave oljnic in žit razširili. Oljnice s hladnim postopkom stisnemo v olja vrhunske kakovosti, žita pa z mlinom na kamne zmeljemo v svežo moko. Naše vodilo so znanje in izkušnje. Od sajenja do žetve sonaravno skrbimo za svoje pridelke, zato je ime GreGurMan tud sinonim za kvaliteto. Trudimo se, da je pot naših izdelkov od njive do mize čim krajša.

#MOJCA STOJANOVIČ

Kdo sem? Predvsem sem nekdo, ki se z vsakim trenutkom bolj zaveda, kako pomembna je prehrana v našem življenju in kako zlahka jo ljudje jemljejo. Zelo rada jem dobro in zdravo hrano, ki je pripravljena z ljubeznijo in spoštovanjem do narave in hrane same.

Kaj počnem in zakaj? Na podlagi zavedanja, da je hrana gorivo za telo, so vse kreacije ustvarjene z globoko inspiracijo in znanjem. Hrana nas zdravi ali pa ob nepravilnem vnašanju, povzroča težave. V telo prinaša poleg grobih elementov, tudi subtilna sporočila, ki jih vanjo dajejo vsi, ki pridejo v stik s surovinami in samo pripravo hrane, piko na I, pa da tudi naš način uživanja te hrane. Vse to upoštevamo ob kreiranju in pripravi vseh naših izdelkov, za katere želimo vsi, ki delamo v podjetju Lotos Gourmet, da so dostopni vsem, celemu svetu.

Ali je kaj kar zelim pri sebi ali svojem delu izpostaviti? Živim in delam tako, kot govorim. Preprosto in v sožitju z naravo.

#BINE VOLČIČ

Vrhunski chef in eden izmed najbolj prepoznavnih kuharskih obrazov pri nas Bine Volčič je pred dvema letoma odprl svoj Monstera bistro v središču Ljubljane, s čimer je uresničil svoje sanje po lastnem kotičku z inovativno avtorsko kuhinjo. Binetovo kulinarično filozofijo zaznamujejo nenehno iskanje novih okusov, sezonske sestavine najvišje kakovosti ter uporaba nenavadnih in pozabljenih živil, kar uvršča njegov Monstera bistro med posebnosti ljubljanske gostinske ponudbe.

Bine Volčič je eden izmed prvih kuharjev v Sloveniji, ki uveljavlja koncept kuhanja s čim manj odpada (“zero-waste-cuisine”). V svetu kulinarike to postaja vedno večji trend, saj se tudi na splošno krepi zavedanje o pomenu ohranjanja narave za prihodnje generacije. V tem smislu se kuharji trudijo uporabiti kar največji del »surovine«, tako da okusno postrežejo tudi tiste užitne dele rastlin in mesa, ki so jih  prej zavrgli. S tem kuharji izkazujejo spoštovanje do surovin oziroma naravnih virov, ki jim omogočajo njihovo delo.

#NIVES OREŠNIK

Svojo predstavitev sem zapisala že tolikokrat, da se suhoparno neštevanje svojih dosežkov včasih že meni sami zdi dolgočasno. Včasih se čisto vseh stvari, ki sem jih že naredila niti ne spomnim v trenutku, ko jih moram našteti. Nisem samo bivša Miss, znana po tem, da je nekaj let delala v modelingu, saj poleg študija slikarstva (ki mi je vzelo praktično večino dneva in nekaj večerov, ter noči) nisem mogla opravljati nobenega rednega študentskega dela... In ja, diplomirala sem na Akademiji za likovno umetnost pri 23-ih letih, in že kot osnovno šolka, srednješolka, (ko sem bila neustavljiva športnica (gimnastika in akrobatika sta bili moje največje veselje), rokerica (marsiko niti ne ve, da sem igrala tudi v dekliški rock skupini) in zasanjana umetnica, bolj tiha punca, ki ni bila med vrstniki nikoli priljubljena...) je bila to moja želja, vpis na omenjeno fakulteto, pa je glede na vso negativo o tem, da tako ali tako ne bo pametnih služb, pokojnin ipd., bil uresničitev moje otroške želje. Želja po finančni stabilnosti in varnosti, pa me je popeljala na področje fitnesa in zdravega načina življenja. Oddaljila sem se od modelinga, začasno tudi od umetnosti in si na področju fitnesa ustvarjam svoje mesto, oziroma svoj majhen svet, kjer me izpopolnjuje delo s strankami (največ mojega veselja in mojega trdega dela je v lastnih studijih za vadbo v Naklem in Ljubljani), izobraževanje, ustvarjanje (v zadnjem letu sem ustvarila svoja koncepta Fit Barre in Fitness Boxing, pripravljam tudi spletne vadbene programe), med tem, ko se še zmeraj učim življenja in sem tudi sama samo punca, ki odrašča, išče svojo varno pot skozi svet in se tesno oklepa svoje pristne osebnosti (njene vrednote so, to verjamem, velik del mojega uspeha): pozitivna, iskrena, delavna, vestna, preprosta punca (čeprav mi življenje včasih poskuša spodmakniti moje tirnice).

#ŠPELA SILA

certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300), novinarka in spletna urednica

Špelina velika ljubezen je joga, s katero se je prvič srečala, ko je imela 27 let. Sprva je v jogi našla rešitev za bolečine v hrbtu in kolenih, postopoma pa je odkrila, da ji ta celostni sistem daje veliko več kot le obliko telesne aktivnosti.

Leta 2014 je zaključila učiteljski tečaj hatha joge, od tedaj redno poučuje v skupinah in individualno.

Na svojih tečajih in v člankih poudarja, kako pomembno je, da v tem norem svetu na prvo mesto postavimo sebe. Da se začnemo brezpogojno sprejemati in si zaupati na vseh nivojih, saj sami najbolj vemo, kaj je najboljše za nas, za naše telo.

Da se to zgodi, se moramo naučiti povezati se s samim sabo - s tem, kar v resnici smo. Za to pa ni instant rešitev, temveč gre za proces dela na sebi, za katerega si je vsak dan vredno vzeti čas.

Tako bomo vedno bolj zaupali vase, vedeli, kdo smo, česa si želimo in kakšne odločitve moramo sprejeti, da bomo zadovoljni s svojim življenjem.

Obišči njeno spletno stran spelasila.si ali jo poišči na Facebooku, Linkedinu in Instagramu.

#SUNA TANCIG

Po izobrazbi magistrica družboslovnih znanosti, po poklicu kreativna direktorica v svoji komunikacijski agenciji ORIGINAL (www.original.si), po interesih športnica, po duši estet, a s srcem že več kot 14 let popolnoma predana kitajskim notranjim stilom in veščinam, kot so qi-gong, tai chi chuan, ticao-shu, pa-kwa chang. Z rednim izobraževanjem v tujini je pridobila naziv mednarodne inštruktorice ter se še naprej šola v Italiji, kamor se večkrat tedensko vozi na treninge.

Oktobra s partnerjem Benjaminom Ivančičem odpirata v Ljubljani prvo mednarodno šolo zdravilno-borilnih veščin Makotokai Ljubljana (www.makotokai-ljubljana.com/). Verjame in živi moto šole "Be strong to be useful". Vizija: omogočiti čim večim ljudem živeti kakovostno življenje z obvladovanjem svojega telesa, misli in duha. Osebni načrti za prihodnost: zaključiti šolanje za licenco zasebnega pilota in izdati knjigo pravljic "No ordinary stories" na svetovnih trgih.

#SANELA BANOVIĆ

Diplomirala sem na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu), od leta 2011 sem zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. Redno se dodatno izobražujem in usposabljam s področja psihologije in psihoterapije, med drugim sem opravila večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici.

Od leta 1997 sem sodelovala na več seminarjih/delavnic/konferenc/festivalov na naslednje teme: komunikologija, mediji/novinarstvo, politika/družbena vprašanja/religija, medicina, limfna drenaža – v Južnoafriški Republiki, Rusiji, Zimbabveju, Mehiki, ZDA, Estoniji, Finski, Franciji, Italiji, Avstriji, Luksemburgu, Nizozemski, Belgiji, Danski, Nemčiji, Švici, Romuniji, Egiptu, Turčiji, Bolgariji, Španiji, Madžarski in na Norveškem. Sem mlada zdravnica in vesela oseba, ki svobodno govori o pomembnosti objemov in seksa v vsakdanjem življenju. Moja največja strast je govoriti o emocionalnih možganih. Uživam v hoji po slovenskih hribih, večurnem klepetu z dobro prijateljico in se pogosto objemam naključno. Moja želja je motivirati ljudi in njihovo domišljijo, da se dotaknejo endorfinov okrog nas.

#GAJA PRESTOR

Sem 18 letna Gaja Prestor, dijakinja zadnjega letnika na Srednji Zdravstveni šoli v Celju - program kozmetični tehnik. Sebe bi opisala kot vsestransko umetnico. Moje življenje pa najbolj zaznamuje Glasbeno ustvarjanje, moda in makeup. Od malih nog sem vedno vedela, da si želim dinamičnega življenja, kjer bom lahko aktivna kadarkoli si bom zaželela. Pišem avtorsko glasbo, letos pa sem izdala tudi svoj prvi singel " To je kar imam", ki je dosegel odlične odzive! V avgustu pa sem s svojim dobrim prijateljem in producentom izdala Duet "NAZAJ" . Letos sem začela sodelovanje z glasbeno založbo Menart Records in prijela priznanje za izjemne glasbene dosežke debitantke pop glasbe 2018. V svoji preteklosti sem se soočala z veliko negativnimi komentarji in zbadanji vrstnikov, zato sem danes še toliko bolj ponosna na vse, kar sem kljub kruti okolici dosegla popolnoma sama. Vse kar počnem, se lotim s srcem in 100%. Trudim se pomagati drugim in ceniti vsak trenutek v življenju. Letos sem postala Cosmo dekle iz naslovnice, kar je bil res vrhunec mojega leta. Vse je mogoče, če slediš svojim sanjam in niti za trenutek ne podvomiš vase.

Pokrovitelji

Predstavili se bodo tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri