Tinkari so se uresničile sanje, Tinks Yoga center odprt!

Tinkari Končar so se z odprtjem lastnega centra za jogo uresničile sanje. V galeriji si oglej fotografije z uradnega odprtja, v nadaljevanju pa si preberi njeno neobičajno karierno pot, ki morda tudi tebe spodbudi, da boš v življenju počela tisto, kar si resnično želiš.

Tinkari so se uresničile sanje, Tinks Yoga center odprt! (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
22. 9. 2016

"Ne dolgo nazaj sem ugotovila, da smo najbolj 'živi', ko ustvarjamo," pravi 31-letna Tinkara (na fotografiji spodaj v roza majici), ki je zadnjih osem potovala po svetu in iskala vse tisto, kar vzpodbuja njeno ustvarjalnost. Preden je v njeno življenje vstopila joga, je bila ljubezen do plesa.

"Zelo pozno sem se začela ukvarjati s plesom, mnogi so celo mislili, da prepozno. Ampak, ko si nekaj zares želiš, te nič ne ustavi. Tako sem pri 23-ih letih odšla v Amsterdam in po dolgi in mučni večdnevni avdiciji postala študentka na akademiji za ples," pripoveduje Tinkara.

"V drugem letniku sem se srečala z bikram jogo, ki mi je, kot dodatek k večurnim vsakodnevnim vajam plesa, pomagala do pripravništva v eni izmed najboljših plesnih kompanij na Nizozemskem.

Rada se pošalim, da sem bila s plesom v kratki a strastni aferi, joga pa je moja prava ljubezen."

Z jogo se Tinkara sedaj ukvarja že sedem let, a se ji zdi, kot da je šele na začetku. V tem pa tudi vidi največjo prednost joge: "Je prelepa praksa brez konca, v kateri lahko kot oseba rasteš do kamor želiš."

Njene sanje o Tinks Yoga centru so zorele 'dolgi' dve leti.

"Še zdaj še živo spomnim, kako sem leta 2014 sedela na plaži na Tajskem, ravnokar sem odvodila vadbo bikram joge, in prvič začutila, da si prostor, v katerem se bodo ljudje počutili dobro, želim ustvariti tudi sama.

Hkrati sem vedela, da v to izkušnjo ne želim stopiti sama in da moram ideji pustiti, da dozori.

Največja lekcija, ki sem se jo v vseh letih potovanja naučila, je bila ravno v tem, da ne hitim v novo in vznemerljivo, da 'ne postanem' to pretirano navdušenje, ki velikokrat vodi v stresne situacije, pač pa da zaupam življenju in pustim, da se zgodi.

In tako sem spoznala Simona, ki neznansko uživa v jogi in skupaj sva se odločila odpreti nekaj 'najinega'. Prostor, v katerem bo lahko vsak, tako kot midva, točno to kar je."

Strahovi so seveda bili prisotni, vprašanja kot so "kaj pa če ne bo ljudi?", "kaj pa če jim ne bo všeč?" so še vedno v Tinkarini glavi, ampak želja in radovednost sta močnejša od strahov.

Pravi, da bo veliko lažje preživela z zavedanjem, da je poizkusila, kot pa z vedenjem, da je podlegla svojim mislim in strahovom, ki so največkrat popolnoma neutemeljeni.

In kaj ponuja Tinks Yoga center?

"Tinks Yoga center je edini center v Sloveniji, ki ponuja bikram jogo. Ta pomaga pri zdravljenju obolenj kot so: osteoporoza, poškodbe kolen, kronične bolečine, artritis, revme, probleme z dihali, bolečine v sklepih, itd.

Je tudi edini center, ki ponuja hot pilates, ki smo ga razvili v sodelovanju s Katarino Supan. Smo edini center, ki ima veliko sobo ogrevano na topli zrak.

Toplota v trenutku pospeši cirkulacijo krvi po telesu, s tem sproži proces zdravljenja, učvrsti telo, ga oblikuje, odvzame odvečne maščobne celice, sčisti košo in pore.

Skratka Tinks Yoga center je namenjen vsem, ki ste pripravljeni svojemu telesu povrniti vsaj malo tega, kar telo naredi za vas," pove Tinkara, ki ima za vse, ki prav tako razmišljate o uresničitvi kakšnega lastnega projekta, čudovit nasvet:

"Rigidno kot se bo slišaIo, je moj najboljši nasvet trenutno ta, da si naredite načrt, kako boste celotno stvar izpeljali. Je že res, da gre za sanje, vendar pa jih je za trenutek potrebno povlečti "dol iz oblaka" in jih dati realnost.

S tem sem imela sama največji problem, saj stvari večinoma počnem po občutku in iz srca. Načrt, kako bomo stvari izpeljali poslovno, me je izjemno pomiril in mi dal smernice.

Menim, da za vsakim načrtom, za katerim stoji veliko srce, ni razloga, da ne bi uspel. Za konec pa še to! Na uresničitev svojih sanj ne glejte kot na strošek, pač kot na najlepši in najbolj vreden vložek v svojo prihodnost," svetuje.

Pripravila: Špela Sila
Fotografije: Danijel Čančarević