Super ideja, kako zaslužiš s prodajo svojih oblek, ki jih ne nosiš (več)!

Pred nekaj meseci si kupila obleko, ki je ne nosiš več. Zate imamo dobro novico: lahko jo prodaš, prav tako kot torbico, v katero si se zaljubila na prvi pogled. Pred­sta­vljamo ti spletne strani, ki bodo tvoje obleke in modne dodatke spremenile v denar.

Super ideja, kako zaslužiš s prodajo svojih oblek, ki jih ne nosiš (več)! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2016

WWW.BOLHA.COM

Če bolj zaupaš domačim spletnim stranem, je Bolha prava izbira zate.

KAJ: Bolha ima veliko kategorij pri prodaji oblačil: prodaš lahko srajce, obleke, spodnje perilo, oblačila za spanje in prosti čas. Namig: prodaš lahko večerno obleko (60 evrov), ki je nisi nosila od maturantskega plesa.

KOLIKO: Zarino obleko lahko prodaš za 40 odstotkov ceneje, pri dobro ohranjenih allstarkah je priporočljivo, da jih poskušaš prodati za 30 odstotkov ceneje, če so posebne in jih v naših trgovinah ni mogoče dobiti, lahko poskusiš z 10-odstotnim popustom.

NAJBOLJŠE ZA: Tiste, ki želite vzpostaviti osebni stik s kupci svojih izdelkov. Z bodočo lastnico tvojih oblek se lahko dogovorita za osebno predajo oblačil, če živita v istem mestu.

ZASLUŽEK: 160 €

WWW.EBAY.COM

159 milijonov kupcev dokazuje, da je ena največjih spletnih trgovin na svetu izjemno priljubljena, vendar je uspešna prodaja odvisna od tebe.

KAJ: Če želiš prodati obleko H&M ali Guccijevo torbico, boš zagotovo našla vsaj enega potencialnega kupca. Moji prijateljici je uspelo prodati srebrne allstarke, dve obleki (H&M, Zara) in torbico Desigual.

KOLIKO: Najlažji in najbolj varen način plačevanja je s pomočjo sistema PayPal, ki ga uporablja največje število kupcev in prodajalcev na Ebayu. Najbolj priporočljivo je prodajanje znotraj EU-podružnic Ebayja, ker ni carinjenja in stroškov z DDV-jem.

NAJBOLJŠE ZA ZAČETNIKE: Veliko spletno nakupovalno središče se ti bo sprva najbrž zdelo nekoliko zastrašujoče, vendar boš s pomočjo napotkov glede cen in opisov izdelkov kmalu zadevo obvladala.

ZASLUŽEK: 200 €

MOJ BUTIK

Oblačila za ženske in dekleta najdeš na Facebooku. Tukaj boš zagotovo našla občudovalke tvoje modne zakladnice.

KAJ: Zaradi osredotočenosti na ženske in dekleta lahko uporabiš domišljijo ter razmisliš, kaj vse lahko prodaš. Ni se ti treba omejiti na obutev in oblačila. Prodaš lahko tudi krtačo za ravnanje las, nakit, kozmetiko.

KOLIKO: Prodaš lahko ugice (50 evrov), ovitek za mobilnik (3 evre) ali denarnico Michael Kors (80 evrov) in uhane (5 evrov).

NAJBOLJŠE ZA: Tiste, ki imate veliko zbirko ženskih dodatkov (nakit, kozmetika), saj boste zaslužile s stvarmi, za katere niste niti pomislile, da bi jih lahko prodale.

ZASLUŽEK:138 €

WWW.OBLEKE.NET

Preprost spletni oglasnik, namenjen prodaji rabljenih oblačil, obutve in modnih dodatkov.

KAJ: Poleg oblačil lahko prodaš modne dodatke, torbe, ure, nakit in kozmetiko. Tudi tvoj fant lahko proda kakšno majico ali pulover in zasluženi denar porabita za skupni dopust.

KOLIKO: Majico Adidas lahko prodaš za 10 evrov, koktajl obleko za 20 evrov, škornje Miss Sixty za 40 evrov in uro za 20 evrov.

NAJBOLJŠE ZA: Tiste, ki se želite čim prej znebiti starih oblačil in čim hitreje zaslužiti. Morda boš pri nekaterih izdelkih potrebovala več časa, da jih prodaš, vendar se bo potrpljenje obrestovalo.

ZASLUŽEK: 90 €

Po predlogi Judith Ohikuare priredila Danaja Lorenčič

Preberi še: 9 pomladnih modnih trendov, za katere se vsekakor opogumi ali pa si oglej čudovitno modno zgodbo s prelepo voditeljico Taro Zupančič (FOTO)!