Si (ali nisi) magnet za denar? Preveri, kako to postaneš!

Tako kot ljudje je tudi denar precej muhast. A če boš svojemu denarju vračala naklonjenost, se ti bo to vsekakor obrestovalo.

Si (ali nisi) magnet za denar? Preveri, kako to postaneš! (foto: Profimedia) Profimedia
23. 6. 2016

Oba spodaj navedena testa ti bosta pomagala predvsem k boljšemu samopoznavanju, razkrivanju globin podzavesti in spoznavanju tvojih dobrih in slabih lastnosti v odnosu do materialnega sveta.

Žal večina ljudi razmišlja o pomanjkanju, ne pa o materialnem izobilju.

Pogosto že sama misel na zadnje bankovce v denarnici zbudi negativne občutke, predvsem občutke obupa in manjvrednosti, s tem pa denar, ki je pravzaprav utelešenje materialne vesoljne energije, (nehote) sama odvračaš od sebe.

V nadaljevanju reši naslednja dva testa ...

Test 1: Samoanaliza

Izberi si čas, ko te nihče ne bo motil, in poskusi iskreno odgovoriti na naslednja vprašanja:

 • Kaj občutiš, ko vidiš lepo oblečene ljudi, drage avtomobile, razkošne restavracije, hotele visoke kategorije?
 • Kaj doživljaš, ko poslušaš o finančnih uspehih svojih znancev?
 • Kaj čutiš, ko v dragi trgovini zagledaš čevlje ali torbico, ki stane toliko, kot letalska vozovnica čez lužo?
 • Ali doma hraniš stvari, ki so že iz mode ali pa ti sploh niso več všeč?
 • Varčuješ denar za hude čase?
 • Ali v restavraciji puščaš napitnino?
 • Ali komplimente sprejemaš mirno ali se začneš takoj opravičevati in si v zadregi, ko te kdo hvali?

Pri tem testu ni rezultatov. Ko boš analizirala odgovore, moraš sama razumeti svoj odnos do denarja in se zamisliti, ali je dobro ali slabo živeti v pričakovanju težkih časov, ki morda ne bodo nikoli nastopili.

Razmisli, saj lahko s takšnim pristopom spremeniš svoj pogled na denar in materialno bogastvo, spremeniš pa lahko tudi svoj trenutni finančni položaj.

Test 2: Podzavest

Zdaj pa k drugemu testu, ki se nanaša na tvojo podzavest. Manjši namig: takoj ko boš prebrala vprašanje, napiši odgovor. Ne razmišljaj predolgo.

 • 1. Z nekom se sprehajaš po gozdu. Kdo je tvoj spremljevalec?
 • 2. Stopaš vedno globlje v gozd in nenadoma zagledaš divjo žival. Kakšno žival si predstavljaš?
 • 3. Kaj se zgodi, ko se z živaljo soočiš?
 • 4. Hodi naprej po gozdu. Prideš do jase, na kateri stoji hiša iz tvojih sanj. Kako velika je?
 • 5. Je ograjena z ograjo? Če je, s kakšno (visoko, nizko)?
 • 6. Vstopiš v hišo in se znajdeš v kuhinji. Na sredini stoji jedilna miza. Opiši, kaj vidiš na njej in okoli nje.
 • 7. Iz hiše odideš skozi zadnja vrata. Na travi leži čajna skodelica. Iz kakšnega materiala je?
 • 8. Kaj narediš s skodelico?
 • 9. Sprehodi se do konca vrta in naenkrat pred seboj zagledaš veliko jezero. Kako ga boš prečkala?

Pomen testa:

1. Oseba, ki te spremlja, ima v tvojem življenju pomembno vlogo. Popolnoma ji zaupaš. Prav z njo lahko rešiš svoje finančne težave ali se celo odločiš za skupni posel.

2. Velikost divje živali je izraz tvojih materialnih težav. Večja je žival, večje težave imaš.

3. Tvoje ravnanje ob srečanju z živaljo kaže na to, kako se spopadaš z reševanjem finančnih zadev. Če zver božaš, je tvoj način pristopanja k problemom umirjen in dostojen. Če se z njo boriš ali se braniš, je tvoj pristop k materialni sferi bolj agresiven. Če zver zbeži, si človek, ki se ne mara vmešavati v potek dogodkov in preprosto raje počaka.

4. Če je hiša manjša, se niti ne obremenjuješ s svojim materialnim stanjem. Če pa je to dvorec, si prizadevaš za bogastvo.

5. Hiša brez ograje simbolizira tvojo odkritost. Veseliš se novih poznanstev. Če je hiša obdana z visoko ograjo, si vase zaprta in ne preveč družabna oseba. S svojimi težavami se umikaš v samoto. Nikoli se ne odločaš za izposojo večje vsote denarja.

6. Če v odgovoru ne omenjaš ljudi, hrane ali rož, iščeš denar tam, kjer ni treba. Na primer, pri iskanju službe ni tako zelo pomembna višina plače, kot si misliš, temveč je bolj pomembno to, da boš svoje delo z veseljem opravljala. Pomembno je, da si ob delu tudi srečna.

7. Kakovost materiala, iz katerega je narejena skodelica, predstavlja tvoj odnos do človeka, ki ga omenjaš pri prvem vprašanju. Plastika in papir – za enkratno uporabo. Porcelan – nežen in krhek. Kovina – najbolj trpežna; s takšnim partnerjem ne samo da lahko ustvarjaš, z njim lahko poletiš tudi v nebo. Ne bo se ti izneveril.

8. To, kar bi naredila s skodelico, nakazuje, kako bi se obnašala s človekom, ki ga omenjaš pri prvem vprašanju. Če ji v svojem domu nameniš posebno mesto, ima tudi oseba, ki ti je blizu, posebno mesto v tvojem srcu.

9. Bolj si premočena, večjo vlogo igra denar v tvojem življenju. Hkrati gre za prikaz, na kakšen način si pripravljena priti do denarja. Bodi pozorna, obstaja tudi tisti, manj pošteni način …

Preberi še: Kaj mladim slovenskim ženskam najbolj prazni denarnice ali pa Zakaj je pomembno, da partnerja poznata finančno sliko drug drugega