Prave številke za pravi uspeh

Izberite ugodno numerološko število za svoje podjetje ali dejavnost in opazujte, kako se uspehi množijo.

26. 5. 2005

Kako mogočen vpliv na naše življenje in usodo ima numerologija, smo v Cosmu že pisali, tokrat pa vam bomo podrobneje razložili najosnovnejše numerološke zakone, ki jih je pametno upoštevati tudi v poslovnem (poklicnem življenju). Da, tudi na tem področju so prava števila še kako pomembna! Tako kot pri našem osebnem imenu, priimku in rojstnem datumu tudi pri poslu številke privlačijo ugodne ali pa neugodne vibracije.

V tujini že dolgo obstaja praksa, da se uspešni poslovneži pred pomem bnimi odločitvami posvetujejo z numerologom in si z njegovo pomočjo izberejo tudi ime za svoje podjetje; da pa so si številni znani ljudje (predvsem igralci) pred svojim ‘velikim prebojem’ numerološko uskladili imena, vemo že vsi.

“Če ste torej ravno v fazi, v kateri se odločate za samostojno poklicno pot, odpi-rate lastno podjetje, obrt ali dejavnost ali pa morda iščete pravo ime za določen izdelek, lokal, prostor ali kupujete poslovne prostore oziroma najemate pisarno - preberite si kaj o ‘številkah’ in poslovnem uspehu,” pravi znani slovenski numerolog in učitelj duhovnih veščin Bono Baršek, ustanovitelj društva Vir in avtor knjige Resnice življenja (z obširnim poglavjem o numerologiji).

Osnovni zakoni

Preden preidemo na razlago najbolj srečnih števil za posel, poglejmo nekaj osnovnih zakonov o ‘vedi o številih’. Bono Baršek, ki se s tovrstnim preučevanjem ukvarja že več kot 15 let in je med drugim tudi strokovnjak za tibetanske, indijanske in druge vede, ki jih tudi uči, pravi, da numerologija sloni na poznavanju kvantne fizike, ki seže mnogo dlje od zmožnosti današnjih znanstvenikov (ki pa so na dobri poti).

Števila so za numerologijo simboli, ki predstavljajo kompleksne povezave med kvanti, ki tvorijo entitete (kvant je najmanjši delec energije, ki sestavlja jedro materije, entitete pa so skupki ali gruče kvantov, ki imajo neko obliko, ki je nam vidna. Tudi mi smo entitete.).

Števila torej na nek način pojasnjujejo odnose znotraj teh entitet oziroma njihove kvalitete, njihove sposobnosti, način akcije in reakcije, njihova nagnjenja k vzpostavljanju odnosov z drugimi entitetami in drugo, čemur lahko mirno rečemo kvantna psihologija. “Sedaj moramo spoznati še en pojem,” razlaga g. Baršek “– vibracija. Ne gre za eno od funkcij mobilnega telefona ali pripomočka za masažo telesa, temveč za način, kako entiteta komunicira z drugimi entitetami. Vsaka ima namreč nekaj povsem svojega, morda barvo, morda ton ali zvok, morda hitrost. Vse vibrira, tudi mi vibriramo.

No, in števila v numerologiji nam pojasnjujejo, kako vibriramo, zakaj tako vibriramo in seveda kakšne so posledice tega vibriranja.”

Bistvo je v močnih številih

“Ker numerologija opisuje oziroma razlaga odnose znotraj entitet in med njimi, je jasno, da numeroški zakoni delujejo tudi v poslovnem svetu – saj delujejo povsod! Tako bi lahko določene ljudi, pa tudi podjetja, označili za močne, nekatere pa za šibke. Vse se lahko razloži še globlje in natančneje,” pojasnjuje Bono Baršek.

Numerološko močna števila bodo prinesla zanesljiv uspeh, šibka pa mnogo porazov in napak. Obstajajo tudi števila, ki jasno kažejo, da je nek človek neposloven, šibak. Morda pa ima druge naloge, saj je poslovnost le en od elementov, ki sestavljajo človeka.”

Kaj vpliva na nas?

“Človeka numerološko opisuje nekaj stvari – njegovo ime, priimek, vzdevki ter datum rojstva. Ime prikazuje našo neposredno zunanjost, priimek, našo preteklost (dedne lastnosti), datum pa množico kozmičnih elementov, pod vplivom katerih smo rojeni. Tako na nek način zapišejo podatke v našo DNK.

Ti podatki so: osebna moč, pogum, vzdržljivost, nežnost, vztrajnost, jasnost, natančnost, odprtost, poštenost, odkritost in še mnogo drugih. Z njihovo pomočjo lahko potem ustvarjamo svoje življenje, se povezujemo s pravimi ali z nepravimi ljudmi, dobivamo, izgubljamo. Človek je skupek množic teh informacij, ki se jih ne zaveda popolnoma, vendar bi se jih moral.

Ujemajoča števila

“Ob vsem tem vedenju vplivajo seveda na nas tudi drugi ljudje, najbolj starši ali skrbniki, potem sodelavci, sošolci in vsi drugi, s katerimi smo v stiku. Od vsakega lahko nekaj dobimo (dobro ali slabo) in enako tudi oddamo. Tako imajo določen pomen tudi števila naših stanovanj ali poslovnih objektov, naslovi ter celo registrske številke avtomobilov. Vendar so to manjše motnje, ki se ponavadi tedaj, ko se človek spre minja, spremenijo z njim (človek se preseli, preimenuje podjetje, zamenja sodelavce ...).

Včasih se vse to zgodi nezavedno, še bolje pa je, da se človek vsega tega zaveda, kajti napak kasneje ne bo mogel nikoli več spremeniti. Če ga zanima to področje, bo seveda pazljiv in bo skušal izbirati ljudi s števili, ki mu odgovarjajo,” še doda g. Baršek. Vsa števila se med seboj ne prenašajo, nekatera pa se izrazito privlačijo (v dobrem ali pa slabem smislu), kot na primer števili 4 in 8, ki se tako zelo radi gledata.”

Pomembna je harmonija

Če imamo vsa števila v imenu in datumu rojstva harmonična, smo tudi veliko bolj usklajeni z okolico in imamo vse lastnosti zelo močno poudarjene. Če pa je določeno srečno število prisotno samo enkrat – na primer 23 v imenu, priimek pa ima vrednost npr. 29, bo človek imel veliko govornih sposobnosti, vendar malo zmožnosti za dejanja. Zelo je nagnjen k zlorabi kakršnega koli položaja, ima izrazito slab odnos do nasprotnega spola in zelo verjetno je, da ima težave z alkoholom, drogami, je čustveno nestabilen in podobno.”

Števila za poslovni uspeh

Poznamo enojna števila – od 1 do 9 - ter dvojna števila (če število 27 seštejemo: 2 + 7, dobimo 9).

“Poznamo univerzalno dobra števila, pri katerih je možnost napak najmanjša, to so na primer 15, 36, 27. Ta števila so najboljša za vse poklice, pod pogojem, da so kompatibilna (ujemajoča) z datumom rojstva. Lahko jim dodamo še 19, 23, 24, 33, 37, 42. Vsa ta števila so zelo dinamična in pozitivna, zato se jih ne branite!

Komunikacija: Za vse poklice, ki zahtevajo veliko komunikacije z ljudmi (odvetniki, učitelji, zdravniki, uradniki), so najboljša števila, ki temeljijo na številih 3 (filozofija, znanost, resnica), 5 (govor, poznavanje več področij), 6 (prijaznost, diplomatičnost, lepota).

Šport: Poklici, ki so povezani s športom, bi lahko imeli števila 9, 3 in 1, vendar tu ni pravila. Obstajajo tudi dobri športniki z drugimi števili - le da morda pri njih prihaja do večjega števila težav, poškodb in podobno.

Lepota: Za poklice, povezane z lepoto, so najprimernejša števila 5, 6 ali 7. Vse namreč povezuje zunanja lepota ter smisel za estetiko. Mnogo igralcev in igralk ima na primer število 7 nekje v imenu ali datumu rojstva. Vendar pa 7 ni najboljša za posel, ker je preveč zmedena in nagnjena k odvisnostim in močnim čustvenim izpadom.

Trgovine: Trgovine se lahko krasijo s tistimi števili, ki jih zastopajo oziroma prodajajo: 6 za kozmetiko in oblačila, 9 za šport, 3 ali 5 za knjige itd.

Splošna uspešna števila: Na splošno so najboljše kombinacije števil 6 (15, 24, 42) in 9 (27, 36, 45), ker 6 predstavlja uspeh, denar, uspešne odnose, 9 pa dinamičnost, moč, akcijo. Tudi 1 (ter 19 in 37) je dobra, ker je dinamična, a za odtenek premalo poslušna in prilagodljiva.

Kratici s. p. in d. o. o. imata majhno vrednost, saj v numerološkem smislu nista dolgo v uporabi. Verjetno pa bi ju bilo dobro analizirati. D. o. o. = 18, kar je izrazito število materializma, ki je nad vsem duhovnim (sem pa štejemo najprej in predvsem odnos, ki ga gojimo do soljudi). Bono pravi: “Izraz duhovnost je napačno razumljen. Njegov pomen je v resnici zmožnost korelacije med dvema ali več entitetami. Ego je sila ali skupek vplivov, ki otežujejo odnose in človeka nagibajo ali v vzvišenost ali pa pretirano ponižnost do drugih.”

S. p. (11) ima pomen velikih težav z drugimi ljudmi ali entitetami, neskladja, prepire, težave. No, kateri samostojni podjetnik tega nima na primer z davkarijo? D. o. o. (število 18) pa lahko pomeni tudi propad, krvavo revolucijo, nesreče itd. “Vseeno bi rekel,” pravi Bono Baršek, “da je pomembnejše ime, ne pa kratica za njim, čeprav, kot smo videli, ta ni brez pomena. To enostavno pomeni: delo in poslovnost nikoli nista brez težav, kar najbrž tudi ni smisel. Ta se nahaja v globini vsega dogajanja, to je v učenju odnosov.

Za srečo in uspeh

Najbolj pozitivna števila so: 15, 27 in 36.

Zelo ugodna števila so tudi: 6, 9, 10, 19, 23, 24, 33, 37, 42, 45, 46, 50.

Izogibajte se števil: 11, 12, 16, 22, 26, 28, 29, 35, 38, 43, 44, 47, 51, 52.

Numerološka abeceda

(Kalidejsko-hebrejska kabalistična abeceda)

a-1 b-2 c-3 d-4 e-5 f-8 g-3 h-5 i-1 j-1 k-2 l-3 m-4 n-5 o-7 p-8 q-1 r-2 s-3 t-4 u-6 v-6 x-5 y-1 z-7

Črke č, š, ž nadomestimo s c, s, z

Ujemajoča se števila

1 se ujema z 2, 4, 7

2 se ujema z 1, 7

3 se ujema z 6, 8, 9

4 se ujema z 1, 7

5 se ujema z 1, 6, 7, 9

6 se ujema z 3, 5, 9

7 se ujema z 1, 2, 4,

8 se ujema z 3, 9

9 se ujema z 3, 5, 6, 8

Savina A. Ritter

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri