Matevž Urbančnik - portretist in risar, ki ne pozna recesije

Matevža Urbančnika, ki svoje portrete postavlja na ogled tudi na svoji spletni strani www.narisan.si, so v izdelavo portretov prepričali prijatelji in družina.

25. 5. 2014

"Z risanjem, predvsem portretiranjem, se ukvarjam skorajda že vse življenje, precej več pa zadnjih osem let, saj so me prijatelji in družina prepričali, naj izdelujem portrete po naročilu," je svojo pripoved začel ustvarjalec, ki ne pozna recesije.

"Če si odprt proti svetu, te delo poišče samo. Tako sem začel kot samouk in pot nadaljeval na izkušnjah, ki so me pripeljale do fotorealističnih portretov. Danes moj podpis nosi že več kot sto portretov in če sem le imel priložnost, sem naročnika spoznal osebno. Šele ta stik mi prinese pravo nagrado za večdnevno delo. Navsezadnje, kaj bolje odraža človekovo življenje, njegovo srečo, vedrost, zaljubljenost pa tudi bolečino, napor in jezo ter še marsikatero drugo barvito čustvo, kot pa njegov obraz," je dejal Matevž Urbančnik, ki ti lahko nariše darilo za rojstni dan, darilo ob poroki, darilo ob obletnici, valentinovem, rojstvu, birmi in preostalih človeku resnično vrednih dogodkih, ki nam lepšajo življenje.

Ureja: MetiBeti, foto: osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri