Šefa je zaradi slabega DUŠEVNEGA zdravja prosila za dopust, njegov odgovor jo je ŠOKIRAL

Kaj bi ti storila, če bi ti šef napisal tole? 👇🏼

Šefa je zaradi slabega DUŠEVNEGA zdravja prosila za dopust, njegov odgovor jo je ŠOKIRAL (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2021

Psihično zdravje je izjemnega pomena, kljub temu pa se še vedno ne zavedamo, kako zelo!

Velikokrat se nam odklonilen, negativen pristop do psihičnih težav zgodi prav na delavnem mestu, mnogi pa se bojijo odhoda na bolniško zaradi strahu pred odpustitvijo in opravljanjem s strani sodelavcev. Določena podjetja pa so vseeno dokaz, da ne smemo vseh služb metati v enak koš.

Ko je v nekem ameriškem podjetju ena izmed uslužbenk šefu in celotni ekipi napisala sporočilo, da je dva dni ne bo v službo zaradi duševnih težav, je ta reagiral občudovanja vredno!

Madalyn se že precej let bori s svojim duševnim zdravja, velikokrat pa tudi občuti, da je zaradi dela popolnoma preobremenjena. 

V enem izmed teh trenutkov je poslala iskreno e-sporočilo, kjer je svoje težave zaupala svojemu nadrejenemu:

"Hej, ekipa!

Danes in jutri me ne bo v službo, saj si bom vzela prosto z namenom, da se osredotočim na svoje duševno zdravje. Upam, da bom naslednji teden spet z vami spočita in 100% svoja.

Hvala, 

Madalyn"

Njen šef Ben se je na njeno sporočilo in stisko odzval takole:

"Hej, Madalyn,

želim se ti osebno zahvaliti, da si poslala tole sporočilo. Vsakič, ko prejmem tak e-mail, se opomnim, kako pomembno je, da si človek vzame bolniško v primeru slabega duševnega zdravja. Ne morem verjeti, da to ni ustaljena praksa v vseh podjetjih.

Zgled si nam vsem, saj razbijaš stigmo, ki se je razvila okrog duševnih težav, tako je tudi nam ostalim lažje storiti enako zase. Želim si, da ti in vsa ekipa veste, da lahko brez slabe vesti sprejmete takšno odločitev in vzamete odmor od dela, ko je to potrebno."

Madalyn je bila nad njegov odgovorom seveda zelo presenečena, saj ni pričakovala takšnega razumevanja, hkrati pa je svojim sledilcem zaupala, da zdaj ve, da je storila pravilno.

Mi pravimo: "Bravo, Ben! 👏🏻"

Kaj pa ti misliš? Se ti zdi njegov odgovor pravilna poteza?

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Poglej, kakšno smrekico🎄 ima LETOS kraljica Elizabeta (želela si jo boš imeti!)

Priporočamo tudi: OPA! Franko Bajc NI VEČ blondinec, zdaj je videti tako👇