Katarina Račič: Slovenka, ki navdušuje s svojim magičnim planerjem

Ti ime Katarina Račič kaj pove? Kaj pa Magic planner? :) Spoznaj dekle, ki nas je navdušila s svojim edinstvenim planerjem!

Katarina Račič: Slovenka, ki navdušuje s svojim magičnim planerjem (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
11. 9. 2018

Planerje lahko te dni vidiš na "vsakem vogalu" – no, nas je navdušil letos že tradicionalni Magic planner, ki bo že četrtič zapored poskrbel, da bo leto magičnih deklet kar se da dobro načrtovano.

Za razliko od prejšnjih let, ko so bili planerji bolj živahnih in pastelnih barv, je planer za leto 2018/2019 možno dobiti v večno elegantni črni in "nude" barvi. Zraven lahko naročiš tudi torbico (4. fotografija spodaj), črn svinčnik z motivacijskim sporočilom, označevalnik, nalepke, motivacijsko kartico ...

A tako kot za vsako drugo uspešno zgodbo, se tudi za to skriva zagnano dekle z visokimi cilji in (uresničljivimi) sanjami.

Te zanima, kaj nam je Katarina Račič zaupala o svojem izdelku, kaj meni o konkurenci in kakšni so njeni načrti za prihodnost? Potem beri naprej!

Kdaj si prišla na idejo, da bi rada izdelovala planerje, in kako?

Tri leta nazaj, ko sem sestri kupovala darilo za božič. Sledilo je tisto tipično ... Ni bilo ustrezne ponudbe na trgu, zato sem se odločila, da jih začnem delati sama.

Kdo sestavlja ekipo Magic plannerja?

V prvi vrsti sem za vse odgovorna jaz, potem pa je tu še sestra Anja, ki skrbi za celotno grafično podobo Magic plannerja oziroma uresničuje vse moje nore in malo manj nore ideje. Jaz sem tista, ki ji ideje nikoli ne pustijo spati, ona pa tiste najboljše "prefiltrira" (hvala bogu :D).

Konkurenca je v zadnjem času velika. Kako se "spopadaš" z njo?

Jaz na konkurenco ne gledam kot na "konkurenco". So pač ljudje, ki delajo podobno kot ti. Vsaka pa ima svojo zgodbo, svoje prijeme. Je res, da so bili meni poznani planerji, ko sem začela, mogoče ravno trije, od takrat jih je sigurno vsako leto vsaj 5 novih. Iskreno niti ne vem več, kateri so to, razen teh, ki jih poznam že od naših začetkov.

Priznam, včasih dobim sporočila v smislu: "glej, spet ena, ki bo izdala planer." Pa se samo nasmejim ... Pa naj ga. :) Tudi v Sloveniji je dovolj prostora in strank za vse. ;) In dokler to ne vpliva na količino prodanih naših planerjev, se pač s "konkurenco" ne obremenjujem.

Letošnja novost znamke Magic planner je namizni planer.

Po čem se Magic Planner razlikuje od drugih podobnih planerjev pri nas?

Kot sem že rekla: vsaka dela po svoje. Nekatere dajo vse zgolj na produkt, jaz dajem na celoto – na celoten paket. Meni je najbolj pomemben sam odnos, ki ga imamo s strankami, celotna predstavitev na družabnih omrežjih, seveda kakovostni izdelki – skratka celoten branding.

Verjetno bralke, ki se želijo lotiti podobnega projekta (tj. prodaje svojega lastnega izdelka), zanima, ali lahko samo od tega živiš?

Isto kot pri vsakem drugem poslu – da se ali pa se ne da. ;) Pri planerjih je pač tako, da je sezona prodaje nekaj mesecev – torej sezonsko delo, katerega plačilo moraš razdeliti na 12 mesecev, če želiš od tega živeti. In ja, seveda se da.

Edino vprašanje je, kdaj lahko začneš živeti samo od prodaje lastnih izdelkov – po moji izkušnji komaj takrat, ko znaš svojim izdelkov postaviti pravo ceno in ne delaš samo zato, da delaš.

Tako, kot lani, je tudi letos na voljo torbica, ki bo tvoj planer zaščitila pred zunanjimi vplivi.

Naučila sem se, da se moraš ceniti. Ni vse v goli nabavni ceni izdelka. So še vsi dodatki v paketu, tvoj čas, ure pisanja vsebin in objavljanja na družabnih omrežjih, fotografiranje izdelkov, prispevki, računovodstvo, promocija, ...

Kakšen je tvoj načrt za prihodnost?

Razširiti podjetje in ekipo, uvesti nove izdelke, kupiti svoje stroje, da ne bomo odvisni od vseh drugih tiskarn.

Katarina Cosmo dekletom, ki se želijo lotiti čisto svojega posla, sporoča:

So vzponi in so padci. To pač ni nič takšnega. Vedno pa vse, kar delaš, delaj s srcem, ker na dolgi rok samo to prinese rezultate.

Si pripravljena na (še eno) magično leto?

Planer lahko naročiš preko Facebook profila Magic planner in na etsy.com. Pa pohiti, saj je zaloga že skoraj pri koncu! ;) In ne pozabi slediti profilu na Instagramu.

Pripravila: Nika Švajncer

Fotografije: Osebni arhiv

Preberi še: Kako kot modni oblikovalec uspeti na domačem in globalnem trgu?

Priporočamo tudi: Najbolj trendi (in udoben) način, kako jeseni nositi petke!