Jernej in Maja: Ustvarjalca bloga, ob katerem se ti cedijo sline

31. 8. 2016
Jernej in Maja: Ustvarjalca bloga, ob katerem se ti cedijo sline (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Kreativni dvojec, ki se vsakodnevno mota po kuhinji, v kateri Jernej kuha in peče, razvija recepte in hrano stilira, Maja pa je tista, ki vse ujame v objektiv in skrbi za družbena omrežja. Na svojem blogu delita recepte in kulinarična doživetja, nam pa sta všeč, ker sta super simpatična.

Kako se je začela zgodba z blogom Jernej Kitchen?

Večino svojega časa preživiva v kuhinji in tako sva čisto spontano razvila idejo, da svoje delo začneva objavljati na spletu. Hrana naju povezuje in enako želiva doseči z blogom, da združuje in povezuje, da je kuhinja prostor neomejenega ustvarjanja. 

Prihajava iz družin, kjer so vsi navdušeni nad hrano. Že od malih nog ne mine obisk, druženje ali pogovor brez dobre hrane, tako da sva jo vzljubila čisto naravno.

Kje jesta na potovanjih?

Preden se odpraviva na potovanje, si zabeleživa razne bistroje in restavracije, ki jih omenjajo blogerji. Najraje pa za nasvet, kje dobro jesti, vprašava kar domačine na sami lokaciji. 

Fantastične sladice, nepozabne, z noro dobrimi okusi sva jedla v slaščičarni Pierre Hermé  v Londonu. Vsekakor jo bova obiskala tudi v Parizu. 

Kaj ustvarjata?

Vsebinsko pokrivava široko paleto receptov, od priprave zajtrkov, glavnih jedi in sladic do priprave sokov in vloženin, ter receptov za vse tiste, ki ne uživajo glutena, mesa in podobno. Pri vseh je poudarek na lokalnih in kakovostnih sestavinah.

Kakšne posebne želje?

Oba si želiva okusiti avtohtono mehiško hrano, Jernej bi sicer poskusil vse, medtem ko sama potegnem črto pri insektih. 

Kako narediti dobro fotografijo hrane?

Dobro fotografijo je lahko ujeti, če je dovolj naravne svetlobe, lepo postavljena hrana na čudoviti podlagi ter z nekaj občutka za kompozicijo. 

Preberi še: Ti uspešni slovenski pari so živ dokaz, da sta ljubezen in delo še kako združljiva!

Besedilo: Nina Vidrih
Fotografije: osebni arhiv

 

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan