Alternative prav zares obstajajo :)

Svet že dolgo ni en sam. Svetov je mnogo. In tako kot se tvoj radijski sprejemnik lahko uravna na številne radijske postaje, lahko v danem trenutku poslušaš le tisto, ki si jo izbrala.

Alternative prav zares obstajajo :) (foto: shutterstock) shutterstock
15. 5. 2013

Želimo skratka povedati, da vedno obstajajo alternative življenju, kot ga poznaš (in/ali ga poznamo).

Revolucija se začne na vrtu!

Na tem mestu te vabimo k ogledu zanimivega predavanja, ki ga je v okviru TEDx dogodkov imel Roger Doiron, ustanovitelj gibanja Kitchen Gardeners International, ki povezuje ljudi in promovira samooskrbo lokalnih skupnosti ...

... pa tudi na naslednjo izjemno zanimivo slovensko skupnost ...

SOS strategije in alternative

V imenu skupinice preprostih ljudi, ki jih povezuje skupen namen in odprtost do drugih, nam je pisal ustanovitelj neformalne in odprte interesne skupnosti SOS - sprejemanje, osvobajanje, sobivanje, Boštjan, ki je med drugim poudaril:

  • "Gre za aktivno, koristno in samooskrbno preživljanje prostega časa ter poizkus nekaj dati iz sebe, se prepustiti naravnemu okolju, združiti moči in se podpirati v tem, kar je resnično in dobro za vse. Vse kar ustvari, deli in ponovno vloži v to, kar počne. Ob vztrajnosti, zaupanju in podpori bo zagotovo prišel čas, ko bo takšnih skupin precej več in  neka posebna publiciteta sploh ne bo potrebna. Morda se bo zgodila sama ali pa se bodo ljudje spontano  povezovali med seboj in bo to nekaj povsem običajnega. Če bi se vsakdo za začetek malce ozrl naokrog, se  začel ravnati po naravi, morda vzel lopato in motiko v roke in obdelal kos zemlje v velikosti postelje, na kateri spi, bi se gotovo marsikaj spremenilo. Spontana radovednost in zanos bi se kot požar razširila v vedno širše in večje zavedanje ter občutek za stvarnost. Tudi krize, stresa in drugih tegob bi bilo gotovo precej manj."

Več o tej slovenski odprti interesni skupnosti, kjer je vsakdo prijazno povabljen sprejeti in osvoboditi svoje naravno človeško stanje in ga na pristen način deliti v obliki preprostega sobivanja, si lahko prebereš na facebook strani SOS - sprejemanje, osvobajanje, sobivanje.

P.S.

V branje ti na tem mestu ponujamo še nekaj zanimivih objav, ki pričajo o tem, da je iskanje alternativ ljudem še kako lastno:

V majhnem mestu na jugu Španije so uvedli družbeno lastnino, končali brezposelnost in se odločili uresničiti utopijo.

Med drugim tudi o tem, kako je na pomlad, leta 2010 - malo zatem, ko je grška vlada sprejela nekaj najostrejših varčevalnih ukrepov - 29-letni Apostolos Sianos pustil svojo dobro plačano službo dizajnerja spletnih strani, spakiral iz svojega stanovanja v Atenah in odkorakal proč od moderne civilizacije ...

Zanimiv blog o primeru Ekvadorja o tem, kako bi namesto stalnega izkoriščanja, bogati svet lahko tudi kaj prispeval za zaščito okolja. Nenazadnje je Zemlja v lasti vseh Zemljanov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri