Nekdo je končno pojasnil, čemu služijo majhni 'žepki' na notranji strani modrčka!

Si se kdaj vprašala, čemu služi recimo majhen žepek na tvojih jeans hlačah? Ali zakaj imajo zimske kape cof? Cosmo ti razkriva namen vsakdanjih stvari, o katerih prej nisi imela pojma!

Nekdo je končno pojasnil, čemu služijo majhni 'žepki' na notranji strani modrčka! (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 7. 2018

Majhni "žepki" na modrčku

Si že opazila majhne žepke na notrnji strani modrčka? Čeprav se zdi kot odlično skrivališče za pomebne stvari ali zvit bankovec, je to v resnici mit. Žepki niso nič drugega kot dodatna podloga, kar naredi modrček bolj prijeten za nošenje.

Cofek na zimski kapi

Prvi cofki na kapah so se pojavili v 19. stoletju pri francoskih mornarjih. Takratne ladijske kabine so bile izredno nizke, cofek na kapi jih je tako obvaroval pred marsikatero buško. Kmalu so cofke na kape pritrjevali tudi v drugih državah, danes pa služijo zgolj estetskemu namenu.

Votla palčka lizike

Ne, ne služi temu, da skoznjo pihaš zrak, ko poližeš liziko. V resnici namreč služi za večji "oprijem" lizike. Masa najprej steče v luknjo palčke, se nato strdi in zagotovi, da lizika ne zdrsi s palčke.

Črta na elegantnih hlačah

Zakaj imajo 'hlače na črto' pravzaprav črto? Tega dejansko nihče ne ve. Prve črte so se pojavile v poznem 19. stoletju, ko je Evropa začela z masovno izdelavo tekstila.

Majhen žepek na jeans hlačah

Si že kdaj opazila mini žepek nad žepom na kavbojkah? Mogoče poskušala stlačiti vanj kak kovanec, ker za kaj drugega očitno ni prostora? Izvedeli smo, da je bil žepek v zlatem času kavbojk namenjen ničemur drugemu kot - žepni uri.

Vir: hlfonline.net
Fotografije: Shutterstock, Unsplash.com

Preberi še: 7 'must have' napotkov za nepozabno POLETJE

Priporočamo tudi: 5 najboljših receptov za koktajle!