Na kruhu, s kosmiči, zavita v palačinkah, kot sladoled – Marmela paše povsod!

Sliši se kot marmelada, pa ni. Namaz z nenavadnim imenom je na voljo kar v  šestih okusih, zato se bo tudi za vas zagotovo našel pravi. V novi sezoni projekta Štartaj Slovenija sta Uroš in Valentina Kavčič predstavila izdelek, ki ga lahko jeste na več načinov, poleg tega pa ne vsebuje ojačevalcev okusa, barvil in umetnih dodatkov.

Na kruhu, s kosmiči, zavita v palačinkah, kot sladoled – Marmela paše povsod! (foto: zasebni arhiv) zasebni arhiv
28. 10. 2018 | Promocijsko sporočilo

»Ves čas sva iskala nekaj, kar bi pritegnilo otroke. Nekaj, kar še ni na trgu, nekaj dobrega in novega. Navdih je bila mlečna marmelada, ki jo je prijatelj prinesel iz Normandije, a najina Marmela je nekaj povsem drugega, drugačnega, boljšega,« razložita Uroš in Valentina.

Marmela ni niti marmelada niti mlečni namaz, je nekaj vmes. Ljubitelji sadnih in čokoladnih namazov boste z veseljem zakopali žlico vanjo, saj je sestavljena iz velikega deleža sadja in oreškov, okus pa obogati slovensko mleko. Sladkate se lahko z okusom pistacije, lešnika, arašida, višnje, breskve ali maline, vse Marmele pa so pripravljene brez ojačevalcev okusa, barvil ali umetnih dodatkov.

marmela

Na poti od ideje do namaza v lončku s končnim videzom Uroš in Valentina nista bila vedno deležna pozitivne podpore. Morda tudi zato, ker sama ne živita v podjetniškem okolju. »Umirita se, saj so ljudje že vse poskusili, a propadli. Nimaš bolniške, nimaš dopusta, normalna služba je najboljša!« To je samo nekaj misli, ki so jima jih namenili opazovalci v upanju, da si bosta izbrala “normalno službo”.  V Urošu pa je vedno kipel podjetniški duh. Želel si je svojega podjetja, biti sam svoj gospodar in delati tisto, kar ga veseli. Zato sta se z Valentino vseeno pogumno odločila, da poskusita z Marmelo. »Najzahtevnejši del je bila mikrobiološka neoporečnost izdelka in s tem povezana obstojnost izdelka na policah,« pojasnjujeta. Pravi izziv se torej začne šele takrat, ko je izdelek že narejen in lepo zapakiran, skoraj končan.

Prestala sta vsa testiranja in na police končno postavila vseh šest okusov Marmele, ki jih lahko preizkusite tudi sami. Ni nujno, da jo namažete na kruh, saj obstaja še mnogo načinov, kako jo lahko pripravite.

Kako se posladkati z Marmelo?

Navodil za uporabo je veliko, saj jo lahko uporabite na skoraj vse načine. Na uredništvu si jo za začetek radi privoščimo kar “na žlico”, navdušeni pa smo tudi nad naslednjimi kombinacijami.

Prigrizek v kozarcu

Odlična ideja za vse, ki za prigrizke ali zajtrk radi poskrbite že dan prej in obrok odnesete s seboj na pot. Preizkusite slasten recept.

Za marmelo v kozarcu potrebujete:

  • ½ skodelice navadnega jogurta
  • 3 velike žlice granole
  • 1 veliko žlico marmele po vašem okusu

marmela

Sestavine po plasteh zložite v kozarec in shranite v hladilnik. Ko si boste privoščili zajtrk ali prigrizek, lahko vsebino kozarca premešate ali jeste po plasteh.  

V jutranji skledi kosmičev

Če si pri zajtrku zaželite malce spremembe, kosmiče pripravite tako:

V toplo mleko stresite ovsene kosmiče, semena chia in sezonsko sadje, nazadnje pa vse skupaj zmešajte z malinovo ali breskovo Marmelo.

marmela

Nas je ta kombinacija obsedla, zato vsako jutro preizkusimo kosmiče z drugačnim okusom Marmele!

Zavijte jo v zdrave palačinke

Zdrave palačinke so okusne in preproste za pripravo. Za zmes pripravite naslednje sestavine:

  • 2 jajci
  • 2 banani
  • 2 žlici kokosove moke
  • 1 čajna žlica pecilnega praška

Zmečkajte banano in ji dodajte jajca. Dobro premešajte. Nato z žlico vmešajte kokosovo moko in pecilni prašek. Nastati mora gladka masa. Palačinke spečete v ponvi.

Ko so pripravljene, jih namažite z vsemi okusi Marmele in kot dodatek na koščke narežite še glavno sestavino, ki jo ta vsebuje, na primer breskev, lešnike, maline, višnje … Potresite po namazani palačinki, zavijte in se posladkajte. Za prste obliznit!

Ljubitelji kave si jo privoščite ob jutranji skodelici

Tu navodila verjetno niso posebej potrebna, saj že veste, kaj morate storiti:

marmela

  1. Skuhajte skodelico kave, takšne, kot jo pijete običajno, a tokrat brez dodanega sladkorja.
  2. Za sladek in bogatejši okus primešajte čajno žličko lešnikove Marmele (ali dve!) in počakajte, da se raztopi.

Potem pa le še uživajte v skodelici kave. Jutra bodo kar naenkrat postala vaš najljubši del dneva.

Sladoledna lučka za sladkosnede

Pravi sladkosnedi si sladoled radi privoščijo tudi pozimi. Zdravo različico lučk naredite z marmelo.

Izberite najljubši okus in model napolnite z mešanico marmele in mleka. Postavite v zamrzovalnik za nekaj ur in posladek je gotov!