Cosmo Influencer Awards 2020

Uredništvo Cosmopolitan Slovenija bo letos drugič podelilo priznanja za najbolj karizmatične in navdihujoče vplivneže, ki svoje sledilce vsak dan znova razvajajo z ustvarjalnimi vsebinami, jih učijo novih veščin, spodbujajo in jim stojijo ob strani kot pravi spletni prijatelji.

Predstavljamo 5 kategorij in nominirance, za katere lahko glasuješ tudi TI. Nominiranci so predstavljeni spodaj, za njih pa lahko glasuješ do 3. decembra preko spletnega obrazca.

Predstavitev nominirancev

Moda

Lara Begič

@larabegic 10.2 k

Če bi nas pred svojo garderobno omaro lahko vsako jutro pričakalo budno modno oko, bi si želele, da bi to bila blogerka in poznavalka družbenih omrežij Lara Begič. Vsakič znova nestrpno pričakujemo njene objave, s pomočjo katerih naš slog oblačenja dosega nove višave. Na podlagi uporabnih nasvetov iz omare povlečemo kose, ki poskrbijo za brco samozavesti. Z osebnim pristopom svoje sledilce Lara spretno seznanja s svežimi trendi s področja mode, lepote in življenjskega sloga ter obenem spodbuja pogovor o družbenokritičnih temah, čemur se globoko priklanjamo.

Eva Ahačevčič Pakiž

@evaahacevcic_pakiz 18.5 k

Nasmejana blogerka svojo strast do mode že vrsto let uspešno prepleta s kariernim področjem. Dolgo se je z delom modela kalila pred fotografskim objektivom, danes pa poleg redne službe na področju odnosov z javnostmi svojo ustvarjalnost izraža prek življenjskega, s stilom obarvanega bloga, ki ponuja mamljivo stičišče uporabnih nasvetov in vsega lepega. Pozornost nam je ukradla s pristopom združevanja elegance in udobja v modno razgibane stajlinge, ob čemer nikoli ne pozabi na aktualne trende. Materinstvo se v njenih vsebinah odraža z le še bolj prikupnimi in praktičnimi sladkorčki, zato vedno znova rade pokukamo v njen dom.

Anita Bašanović

@anitabasanovic 8.2 k

Energična članica lanske Cosmo pripravniške ekipe Hud Job in YouTuberka je v zadnjem letu storila suveren korak v modni peskovnik in širšo javnost opozorila nase z dotikom stiliranja na izboru za pesem Evrovizije. Na prvi pogled preproste kombinacije začinja s prodornim razmišljanjem zunaj okvirjev in svojim sledilcem na pladnju dnevno postreže z novitetami iz svetovnega modnega panoja. Pod kožo nam je zlezla ravno s svojim značilnim avtentičnim pristopom pri povezovanju s ciljno publiko – s komunikacijo brez dlake na jeziku in predvsem pogumnim odpiranjem družbeno pomembnih problematik ter udejstvovanju v projektih, ki jih oznanjajo.

Lepota

Tika Hribar

@tixibeauty 9 k

Strastna raziskovalka in poznavalka kože je, odkar ima svoj blog, močno poglobila družbeno in fizično definicijo največjega človeškega organa ter s tem ozavestila veliko posameznic in posameznikov. S svojo temeljitostjo širi razumevanje potreb kože in primerne nege zanjo, hkrati pa ponuja strokovno vodilo v poplavi oglaševanih lepotnih izdelkov. Je pobudnica akcije Prava koža, ki prinaša košček resničnosti v svet družbenih omrežij in zanjo predstavlja prav posebno poslanstvo.

Felix Foxx

@felix_foxx 7,2 k

Mladega in energičnega umetnika ličenja ter ustvarjalca video vsebin v vesolju Instagrama ne moreš spregledati, saj s svojim umetniškim delom močno izstopa od povprečja. Ustvarja obrazne poslikave in dodelane lepotne videze, ki ponujajo večni navdih in zahtevajo ogromno spretnosti. Svoje vsebine uspešno deli na svojem YouTube kanalu, posledično pa se taktirki njegovega čopiča za ličenje prepustijo številna zvezdniška imena. Svojo platformo premišljeno uporablja tudi za rušenje tabujev in stereotipov, saj je pred kratkim posnel video z odkrito izpovedjo, kako je biti gej v Sloveniji.

Nina Boich

@ninabeautyna 5,5 k

Delo vsestranske umetnice ličenja lahko pogosto opazimo na televizijskem zaslonu, svoje znanje pa je dolgo delila tudi na svojem YouTube kanalu, ki predstavlja pravo zakladnico lepotnega znanja. Poleg številnih osebnih projektov, ki jih opravlja danes, svoje sledilce redno seznanja z lepotnimi novostmi in poučnimi napotki za nego kože, pri čemer skrbno izbira sodelovanja z blagovnimi znamkami. Zaradi prijetne osebnosti deluje kot virtualna prijateljica, na katero se lahko vedno zaneseš za iskreno in z izkušnjo podprto mnenje.

Življenjski slog

Klara Leben

@inbedwithklara 14.5 k

Z mlado podjetnico si najverjetneje prvič stopila v stik, ko je v objemu svoje bele posteljnine pod okriljem bloga inbedwithklara ovekovečila navdihujoče osebnosti in jih pospremila z zgodbami njihovih osebnostnih zmag. Danes mineva že leto dni, odkar je Klara prerezala trak do samostojne podjetniške poti, postala lastnica blagovne znamke inbed in voditeljica podcasta na temo lastnih življenjskih preizkušenj, kot je denimo skrb za mentalno zdravje. V avditorij sledilk, ki ji zvesto stojijo ob boku že od prve objave, seje miselnost, naj izkoristijo potenciale, se ob tem počutijo uspešne, zadovoljne in predvsem svobodne v svojem telesu.

Lara Kamnik

@your_passport 255 k

Le delček sekunde potrebuješ, da razvozlaš rdečo nit njenega življenja. Sanjska potovanja. Z brezpogojno vero v sanje ji je uspelo temelje bloga postaviti na hrepenenju po svobodi in s svojim dolgoletnim srčnim izbrancem Urošem z globoko strastjo do potovalne fotografije sprva konjiček preleviti v službo s polnim delovnim časom. Neprecenljivi trenutki, doživeti na pravljičnih destinacijah, živijo dalje prek fotografije, s pridobljenim znanjem pa širi obzorja tudi vedoželjnim posameznikom. V nas je vzbudila željo po izstopu iz cone udobja, da napolnimo kovček, si privoščimo letalsko vozovnico v neznano in živimo življenje, ki smo si ga vedno želele.

Katka Bogataj

@katkabogataj 13.6 k

Katka z iskrivim nasmeškom na obrazu pričaka obiskovalce na vhodu v butično trgovinico Čas za kavo v starem mestnem jedru prestolnice. Plezanje, poezija in rolka so trije lističi v štiriperesni deteljici, s pomočjo katerih življenje zajema s polno žlico in išče srečo v majhnih stvareh. Četrti, njena soproga Katja, pa je tisti, zaradi katerega se zbistrijo misli. Njun svečani dan, okronan z usodnim 'da', je javnost upravičeno oklicala za najlepšo istospolno poroko pri nas in ravno njene globoke intimne misli na družbenih omrežjih, prek katerih zajema in razbija osnovna stereotipna vprašanja LGBTQ+ tematike, so v obdobju nestrpnosti luč na koncu tunela, ki jo tako močno potrebujemo.

Moški

Denis Čebulec

@deniscebulec 53.6k

Sežančanu je uspelo ukrasti našo pozornost že pred časom, saj njegov življenjski slog izstopa iz povprečja s čudovitimi kotički sveta, modnimi projekti ter karizmatičnim pripovedovanjem. Njegova strast do fotografije se je rodila med študentsko izmenjavo na Kanarskih otokih, ko je kot športni model potoval z nekaterimi najbolj vidnimi svetovnimi fotografi. Strast je spretno vpeljal v poklic – delo profesionalnega ustvarjalca vsebin in modela mu je omogočilo pridobiti široko sfero sledilcev, njihov dan pa vsakič znova začini z utrinki iz tujih krajev, z izvirnim humorjem, gurmanskimi poslasticami in družbenokritičnimi mnenji.

Bit Sever

@bit_sever 25.9 k

Brez zadržkov priznamo, da 26-letnega adrenalinskega fanatika uvrščamo v interno kategorijo tistih vlogerjev, katerih vsebino z budnim očesom preučimo od prve do zadnje minute. Po končani srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je diplomiral iz video produkcije in se za leto dni preselil v Kanado, kar je bila uvertura v BitVlog manijo, ki danes z žigi polni njegov potni list. Dodana vrednost vseh posnetkov so podkrepitev z zanimivimi strokovnimi cukri, neskončna ljubezen do kave in prepoznavni slogan: "Luštn!" P. S.: Naj te klik odpelje na najnovejšo popotniško serijo iz prečudovite islandske pokrajine, na katero se je podal z avtomobilom.

Jan Filip Jordan Frangeš

@janjordanf 3.8k

V prvem valu karantenske izolacije je vsak izmed nas vneto iskal nov konjiček, s katerim bi zapolnil monotone ure čakanja na boljši jutri. Nekateri so izpilili sončni pozdrav, drugi so v roke prvič po brezskrbnem otroštvu prijeli čopič in platno, tretji pa so se odločili, da bodo nujno potrebovano prešerno voljo razsejali med druge. Jan je na plan spustil ustvarjalno žilico in sledilce na svojih spletnih platformah začel kratkočasiti z izvirnimi, kratkimi videovsebinami, v katere smo se zaljubile na prvi pogled. Sicer videoproducent v televizijski hiši nas je nasmejal do ušes in potrdil teorijo, da je večplasten umetnik na področju režije, montaže, igre in glasbene produkcije.

Izven okvirja

Srcozlom

@srcozlom 13.4 k

Instagram 'zlomi' vseh vrst so odraz današnje družbe. V uteho pri krpanju in celjenju srčnih ran za propadlimi ljubezenskimi odnosi pa je prvi med njimi profil anonimne ustvarjalke, ki poskuša zaobjeti občutke doživljanja, prebolevanja in reflektiranja razmerij predvsem z vidika mladih v socialnem okolju 21. stoletja. Deli resnične izpovedi posameznikov, ki bralca na trenutke nasmejejo do ušes, spet drugič pa opomnijo na grenkobo, ki jo morda tudi sam nosi v sebi. Svoje poslanstvo, sledilcem priskrbeti tolažilno ramo, je nadgradila z razstavo najbolj vidnih objav ter organizacijo terapevtskih skupinskih srečanj ob glasbi s skupnim imenovalcem udeleženih: srcozlomom.

Štajerski argo

@stajerskiargo 32.6 k

Nehvaležen stereotip slovenskega jezika, da ne premore dovolj 'žmohtnosti' za izražanje pestre palete občutkov, je zanikala mlada Mariborčanka, izpod rok katere je vzklil profil z enim samim ciljem: poveličati lepote štajerskega narečja. Z lično izdelano grafično zasnovo je humoristična platforma od nastanka do danes v svet poslala že več kot 700 besednih zvez in rekov, ki gredo zlahka v uho tudi tistim, ka jim niso bile položene v zibelko. Štajerci so poleg nogometa tako dobili še en povezovalni člen, preostali pa spletni kotiček z okusnim receptom za preganjanje suhoparnosti in slabe volje.

Gajstnice

@gajstnice 10.4 k

Čeprav se mlada generacija raje kot z materinščino spogleduje s posvojenimi slengi, prihaja slovenščina vse bolj na svoj račun s prvim Instagram profilom, ki na enem mestu združuje govorice 'gajstnih' Slovencev. Vsaj tako veleva njihova predstavitev – ne gre namreč za žargon, temveč za prikaz značilnega slovenskega govoričenja, ki v ospredje postavlja predvsem bogatost, pestrost in raznolikost domačega izrazoslovja. Trem ustvarjalcem je pod svoje okrilje uspelo pridobiti na tisoče somišljenikov in platformo v razcvetu obrniti tudi v korist meseca boja proti raku na dojkah. Oktobra so namreč lansirali projekt Ribaracarak in v svojem slogu opominjali na pomembnost pregledovanja ter splošno ozaveščenost o tveganju pred neusmiljeno diagnozo.