Nasvet #2: Kako ugotoviti, kakšen tip kože imaš?

Ponovno je čas za nekaj nasvetov Tina Fabjan, vodje umetnikov ličenja za Max Factor, tokrat ti predstavlja test, s katerim boš ugotovila, kakšen tip kože imaš.

20. 1. 2014 | Promocijsko sporočilo

»Mislim, da je zelo pomembno, da 'poslušaš' svojo kožo. Ugotoviti moraš, kakšen tip kože imaš, saj ji le tako lahko nudiš dobro nego in tisto, kar zares potrebuje.

Če ne poznaš tipa svoje kože in nisi prepričana, kateri izdelki je zate najbolj primeren, se je dobro posvetovati s strokovnjakom, za nasvet pa lahko vprašaš tudi svetovalke za nego kože v drogerijah ali parfumerijah.

Za začetek lahko opraviš kar domači test za ugotavljanje tipa kože:

1. Obraz si temeljito očisti in nanj vsaj dve uri ne nanesi nobenih preparatov.

2. Nato vzemi papirnat robček, ga razpri in prisloni na obraz ter z dlanmi pritisni tako, da se bo nanj vpila vsa maščoba.

3. Nato robček odstrani in poglej, kakšen odtis je nastal na njem:

  • Če se je pojavi odtis maščobe v obliki črke T ali je odtis na robčku neenakomeren, imaš mešan tip kože.
  • Če je celote robček masten, imaš masten tip kože.
  • Če je robček popolnoma suh, je tudi tvoja koža suha.
  • Če pa so pa sledovi maščobe na robčku minimalni, imaš normalen tip kože, ki je žal najbolj redek.

S tem postopkom lahko na hitro ugotoviš svoj tip kože in temu prilagodiš izdelke (od krem pa do tekočih podlag). To je izredno pomembno, saj bodo le tako vsi negovalni in dekorativni izdelki na tvoji koži najbolje delovali.

Za lep in negovan videz kože priporočam Olay Complete care dnevno in nočno kremo, saj koži zagotovi nego, vlago in zaščito, obenem pa je idealna podlaga za ličenje.«

Tina