Nasvet #9 za urejene nohte

»Segment nohtov je po velikosti sicer četrti - in dejansko najmanjši segment v dekorativni kozmetiki, saj predstavlja dobrih 10% celotne prodaje dekorativne kozmetike -  a je po drugi strani tudi najhitreje rastoči segment v zadnjih 2 letih«, pravi Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja pri Max Factorju.

11. 3. 2014

Gre skratka za izrazito sezonski izdelek – prodaja se drastično poveča spomladi in poleti.

Dekleta se v recesiji manj odločajo za nego v salonih in urejanje nohtov 'jemljejo v svoje roke'. Zakaj?

Ker lahko urejanje in lakiranje nohtov zlahka izvedeš doma, saj ne potrebuješ specialnih in dragih pripomočkov:

  • dobro pilico,
  • aceton,
  • lak za nohte
  • in kremo za roke.

Če pa imaš še olje za nego obnohtne kožice, pa si itak zmagovalka.

Tako lahko hitro in poceni narediš svoje roke in nohte glamurozne:

Najprej si z acetonom odstrani stari lak in nato roke namoči v toplo vodo, v katero lahko dodaš malo soli (za nežen piling) in olja (lahko uporabiš kar baby olje). Roke osuši z brisačo, s pilico oblikuj nohte ter z vatirano palčko potisni nazaj obnohtno kožico.

Nato nanesi na nohte prvo plast laka za nohte – bazo. To je lahko poseben podlak, ki zgladi površino nohta, da lahko lepše naneseš barvast lak, lahko pa uporabiš kar prozoren nadlak – priporočam Max Factor Glossfinity 05 top coat.

Ko se podlak posuši, nanesi lak v izbrani barvi. Med Max Factor laki za nohte Glossfinity ali Mini nails najdeš široko paleto različnih barv, od nežnih – kožnih, do močnih – intenzivnih barvnih odtenkov.

»Meni ljuba odtenka sta Max Factor Glossfinity 155 Burgundy Crush in Glossfinity 030 Sugar Pink«, pravi Tina.

»Kadar pa si zaželim zapeljive rdeče nohte, ki so vedno 'in', pa posežem po Max Factor Mini nails laku 39 Ruby Tuesday«, je še dodala.

»Ko se barvni lak posuši, nohte še enkrat premaži z brezbarvnim nadlakom, Max Factor Glossfinity 05 top coat, pazi, da zares nalakiraš celoten noht in z lakom zapreš konico nohta. Tako boš imela brezhibno nalakirane nohte nekaj dni. Če pri tem nisi natančna in ne premažeš celotnega nohta, se bo lak začel krušiti že naslednji dan, ti pa boš nezadovoljna in krivdo valila na 'nekakovosten' lak za nohte,« je še dodala Tina.