Nasvet #4: Kako izbrati tekočo podlago

Izbor podlage, ki bo ustrezala tako tipu kot barvi naše polti, veliko ženskam predstavlja preglavice, zato ti ponujam nekaj koristnih nasvetov, ki ti bo izbor olajšal.

31. 1. 2014 | Promocijsko sporočilo

Zelo pomembno je, da je naša koža negovana - to je osnova, saj bo ima polt z nanosom podlage lepši videz, ta pa bo lahko opravila svoje naloge, kot so prekrivnost, zaščita pred zunanjimi vplivi itd.

Pri izboru podlage si moraš vzeti čas. Najprej izbereš podlago primerno za svoj tip kože (suh, mešan, masten ali normalen tip kože); podlaga je lahko tekoča, kompaktna, v peni..., šele nato izbereš pravi barvni odtenek. V pomoč so ti lahko opisi podlag na dekorativnih stojalih, letaki z opisi podlag, svetovalke za blagovne znamke in prodajno osebje.

Ko si izbrala vrsto podlage, ki bo ustrezala tvoji koži, izberi še ustrezen barvni odtenek. Najprej izbereš v ožji izbor dva do tri odtenke in jih naneseš na zunanjo stran dlani in preveriš, kakšne lastnosti ima podlaga. Če lahko, opravi izbor odtenka na dnevni svetlobi. Da zase izbereš čisto pravi odtenek, nanesi izbrana dva odtenka podlage še na spodnji rob obraza (na del ob čeljust). Pravi odtenek je tisti, ki je najbolj soroden tvoji barvi polti.

Če se ne moreš odločiti med dvema barvnima odtenkoma ti svetujem, da se odločiš za svetlejšega, saj temnejši odtenki postarajo obraz.

Podlago nanašaj s prstnimi blazinicami, čopičem ali gobico. Nanos naj bo enakomeren in čim bolj naraven. Z nanosom podlage začni na sredini obraza, na predelu okrog oči in nato nadaljuj proti zunanjem delu obraza. Za nanos podlage si vzemi čas, saj lepo in enakomerno nanesena podlaga predstavlja več kot 50 odstotkov celotnega make-upa.

Za boljšo obstojnost podlage ti svetujem še uporabo pudra v prahu ali kamnu. Ti izdelki podaljšajo obstojnost podlage in preprečujejo, da bi se polt prekomerno svetila. Seveda se moramo zavedati, da koža diha in je popolnoma normalno, da se bo tvoja polt tekom dneva začela ponovno svetiti. V tem primeru si z suhim robčkom popivnaj odvečno maščobo z obraza in nato po potrebi ponovno nanesi puder v kamnu ali prahu.

Drži pa se pravila: manj je več... Saj veš, da je »naravni« videz še vedno IN.

Max Factor Whipped

Si že preizkusila novo Max Factor Whipped Crème Foundation – inovativno podlago, ki ima penasto kremno teksturo?

Formula je lahkotna, a vlažilna ter zagotavlja popolnoma brezhiben, pol mat zaključek. Pol mat zaključek je čudovita novost, ki je v sezoni jesen/zima 14 najbolj trendovski videz. Gre za več dimenzijski mat zaključek s kančkom sijaja – resnično svež, nekoliko sijoč videz. Ne svetleč, le prefinjen in brezhiben.