Nasvet #3: Kako prekriti nepravilnosti na koži?

Vse ženske se velikokrat soočimo z drobnimi nepravilnostmi na obrazu, ki bi jih rade prekrile. Zato je zelo pomembno kako se tega lotimo, da bomo ustvarile popolno in »nevidno« prekrivanje.

24. 1. 2014 | Promocijsko sporočilo

Za optimalno prekrivanje in obstojnosti ličil svetujem uporabo dveh tipov korektorjev. Korektor na navoj v tekoči obliki - Max Factor Mastertouch Concealer ter korektor v stiku – Max Factor Pan Stick.

Kako izbereš barvo korektorja:

  • Korektor naj bo malenkost svetlejši od tvojega pudra, nikoli ne sme biti temnejši.
  • Za prekrivanje rdečice, mozoljev, kapilar ipd. naj ima rumenkasto osnovo s komaj opaznim pridihom zelene.
  • Če so tvoji podočnjaki v rjavkastih, temnih ali celo zelenkastih tonih, izberi korektor z rožnatim podtonom.
  • Podočnjaki z vijoličastim ali rožnati odtenkom boš najbolje prekrila s korektor z rumenim podtonom.

Gosti korektorji v stiku, kot je Max Factor Pan Stick, so zelo prekrivni in jih svetujem za prekrivanje večjih nepravilnosti, uporabljajo pa se pred nanosom tekoče podlage.

Tekoče korektorje, kot je Max Factor Mastertouch Concealer lahko uporabljamo tudi po nanosu tekoče podlage, dodamo ga le še toliko in na tiste predele, kjer ga potrebujemo. Predvsem ga uporabljamo za prekrivanje podočnjakov, saj ne bo poudaril gubic, ker je njegova tekstura lažja ter fleksibilna in se premika skupaj z mimiko obraza.

Če je tvoj puder dovolj prekriven ali je tvoja polt brez večjih nepravilnosti, ni nujno, da posamezne predele dodatno prekriješ s korektorjem, temveč lahko to storiš kar s pudrom, ki si ga že nanesla na obraz (preprosto nanesi še eno plast pudra, kot bi nanesla korektor).

Ker se bliža čas maturantskih plesov in porok naj še namignem, kako z enostavnim trikom naredimo senčila za oči izjemno obstojna:

  • Korektor Max Factor Pan Stick nanesi na predel veke, nanos naj bo kar »debel« (to je zelo pomembno) in nato nadaljuj z nanosom tekoče podlage, suhega pudra in ostalih ličil. Pomembno je, da pred nanosom senčil za veke narediš dober »temelj«. Tako kožna maščoba ne bo hitro prodrla skozi vse plasti korektorja, tekoče podlage, suhega pudra in senčil in povzročila kopičenje senčil v očesno gubo.