Če mislite, da se Big Mac enostavno »pojavi« na vašem pladnju, premislite še enkrat. Hud Jobovke smo se odpravile in preverile, kako v McDonald'su res nastane tisti »mmm I’m lovin’ it« trenutek.
1. Popolna žemljica ni naključje. Vsaka žemljica gre najprej v toaster, ampak ne kar tako. Mora biti segreta točno do določene temperature, da so žemljice ravno prav hrustljave in nikoli prepečene. Saj vete, prvi vtis šteje.
2. Meso ima svoj trenutek slavnih. Patty se peče na natančno določen način, brez olja, na vroči plošči, kjer temperatura doseže idealno ravnovesje. In ja, vsak burger in vsak korak je pod burnim očesom natabčnih zaposlenih, da je vse spečeno do sekunde natančno.
3. Skrivnost je v sestavi. Solata, sir, kisle kumarice, omaka, vse gre skupaj na točno določen način in vrstni red. Zakaj? Da je vsak grižljaj popoln.
4. Brez toplih spremljevalcev ne gre. Kaj je burger brez krompirčka ali McNuggetsov? Vse se pripravlja ločeno v olju, ki ga redno menjujejo, z natančnimi časovniki in testiranji. Rezultat? Hrsk, ki ga ne pozabiš.
5. Sladek zaključek in zadnji detajli. Sladoled, pijača, zapakiran pladenj, nasmeh zaposlenega in vaš trenutek zadovoljstva. Vse se zgodi v manj kot dveh minutah.
Če smo se česa naučile, je to, da je “fast food” v resnici izjemno dobro orkestriran proces. In, da je vsaka postaja v McDonald'su kot nota v popolni simfoniji. To si lahko pogledate tudi na naslednjem posnetku:
@cosmopolitan.si Vsaka postaja šteje. Vsaka vloga je pomembna. 👨🍳 Poglej, kako nastane Big Mac in zakaj je kul biti del te ekipe. 🍟 #hudjob #mcdonalds #zaposlitev #probajdelo @McDonaldsSlovenija #McDonaldsSlovenija #delovMeku #spoznajMek #jobizkušnja #mekkariera ♬ original sound - Cosmopolitan.si 💓
Nasvet za vaš naslednji obisk McDonald’sa? Uživajte bolj zavestno. Vsaka sestavina je tam z razlogom.