3 osnovne stvari, zaradi katerih se boš v ŽIVLJENJU počutila res VARNO

12. 6. 2024
Deli
3 osnovne stvari, zaradi katerih se boš v ŽIVLJENJU počutila res VARNO (foto: PROFIMEDIA)
PROFIMEDIA

Se ti svet vse prevečkrat zdi nevaren in pogrešaš občutek varnosti? Varnost je tvoja potreba in brez nje tvoje življenje ne more biti prijetno, udobno, lepo. Poglej, kako se v treh korakih (spet) počutiti varno – in polno življenja.

Prav gotovo si že slišala, da je varnost ena od temeljnih potreb človeka, a za občutek varnosti vsak od nas potrebuje različne stvari oz. okoliščine. To je torej zelo subjektivno doživljanje, vseeno pa obstajajo trije osnovni pogoji, ki bodo izpolnjeni na splošno pripomogli k občutku, da smo v življenju varni.

1. Urejene finance

Denar potrebuješ tako za preživetje kot za kakovostno življenje, zato je pomembno, da se z njim čim prej naučiš ravnati – tako, da k tebi priteka, in ne odteka. Medtem ko denar kroži, moraš ti poiskati pravo ravnovesje med njegovim služenjem in trošenjem, da se boš lahko počutila varno. Kako ravnaš z denarjem, odločilno vpliva na tvoj življenjski stil in tudi na tvoje počutje. S pravim upravljanjem financ si zagotoviš finančno varnost, s tem pa mirnost, boljše počutje in seveda občutek varnosti, zato je dobro razmisliti o finančnem izobraževanju ali svetovanju ter poskrbeti za dober osebni finančni načrt. (Kako to storiš, najdeš tudi brezplačno na spletu.)

2. Urejeni odnosi

Tudi urejeni oziroma kakovostni odnosi so v tvojem življenju precej odločilni, ko gre za občutek varnosti. Od tega, kakšne odnose imaš, je lahko odvisno tudi tvoje zdravje, vsekakor pa tvoje počutje. Dobri odnosi, v katerih se počutiš zaželeno, razumljeno, ljubljeno, v katerih lahko zaupaš in na človeka računaš, bodo v tebi krepili občutek varnosti, saj prinašajo določeno predvidljivost.

3. In, seveda, urejeno zdravje!

Pravijo, da ni večje vrednote od zdravja, in seveda se ne motijo. Verjetno se tudi ti zavedaš, da brez zdravja ni nič. To pa je odvisno predvsem od tega, kako živiš, torej kakšen je tvoj način življenja, ki vključuje vse od prehrane do gibanja, dovolj spanja, izogibanje stresu, čas za sproščanje, kakovostne odnose itd. Odgovornost za zdravje je predvsem tvoja oziroma, z drugimi besedami, zdravje je v tvojih rokah. 

Poleg vsega naštetega pa ti občutek varnosti lahko zagotovi tudi LAJF – življenjsko in nezgodno zavarovanje za mlade od 18. do 35. leta starosti. Če izbereš LAJF, se odločiš za varnejšo prihodnost. 

Zavarovanje LAJF je kombinacija življenjskega in nezgodnega zavarovanja, ki v primeru nezgode ali smrti tebi ali tvojemu bližnjemu pomaga do večje finančne varnosti.

Zavarovanje za dobo 3 let lahko skleneš TU.

Projekt podpirajo: