2020 Promocijsko sporočilo

TO je 5 najlepših (skritih) kotičkov v Sloveniji, ki jih letos ne smeš spregledati! 😍

7. 8. 2020
TO je 5 najlepših (skritih) kotičkov v Sloveniji, ki jih letos ne smeš spregledati! 😍 (foto: Profimedia)
Profimedia

Poletje je čas dopustov, počitnic in sprostitve. In kaj je bolj zabavnega in sproščujočega kot odkrivanje skritih kotičkov Slovenije? Mi trdimo, da le redko kaj! In tako trdijo tudi letošnje Cosmo pripravnice Maja, Inga in Maša …

Cosmo pripravnice smo to poletje v okviru projekta Hud job in v sodelovanju s podjetjem AvtoAktiv z njihovim najnovejšim Mini električnim avtomobilom obiskale čudovite skrite kotičke v Sloveniji, ki jih letos tudi ti ne smeš spregledati.

Preveri, katerih 5 najlepših (skritih) kotičkov Sloveniji moraš obiskati (še ta vikend).

Kotiček št. 1: Bohinjsko jezero

Če imaš rada neokrnjeno naravo in fotogenična vodna telesa, je Bohinjsko jezero ravno pravšnje za vikend oddih. Ker je največje stalno in naravno jezero v Sloveniji in tretje največje jezero tik za presihajočim Cerkniških jezerom in umetnim Ptujskim jezerom lahko brez problema najdeš kotiček, kjer boš užila naravo. Jezero leži v osrčju Triglavskega narodnega parka, tako da, če boš imela s sabo primerno obutev lahko s prijatelji skočite še do Triglavskih jezer ali pa kar na Triglav.

Kotiček št. 2: Mesečev zaliv

Mesečev zaliv se nahaja v krajinskem parku Strunjan pod visokimi flišnimi stenami Strunjanskega klifa, na najdaljši neokrnjeni obali v Tržaškem zalivu. S primerno obutvijo se lahko do zaliva spustiš po najlepši (a ne najlažji) poti, ki vodi mimo Strunjanskega križa. Tam se razpre razgled na Tržaški zaliv, ki ob jasnem vremenu seže vse do vrhov Julijskih Alp. Je raj za vse tiste, ki jim hrupne javne plaže niso po godu in želijo namesto hladnega tuša in cementa pod podplati čutiti ostre robove skal in sol na razgoreli koži.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝑽𝑨𝑵𝑬𝑺𝑨 𝑴𝑨𝑱𝑬𝑹𝑰𝑪 (@vanesa_majeric) on

Kotiček št. 3: Goriška Brda

Goriška Brda so pravljična pokrajina, ugnezdena na razpotju med Alpami in Jadranom. Če ne maraš veliko hoditi, ta postanek morda ni najboljši zate, saj se mora vsakdo, ki želi izkusiti naravne lepote in zanimivosti tega okraja, še kako nahoditi. Regija je znana po številnih vinogradih, hribčkih in vinarjih. Če bi si s prijateljicami želela odigrati kakšno sceno iz serije Usodno vino, je to pravšnja lokacija za fotografiranje med vinskimi trtami. Brda pa niso samo dežela vina in sadja, pač pa v svojih nedrih skrivajo številne kulturne znamenitosti, kot so renesančni dvorec v Dobrovem in lovski dvorec goriških grofov v Vipolžah iz 11. stoletja.

Kotiček št. 4: Ptuj

Čas za kviz. Si vedela, da je Ptuj najstarejše mesto v Sloveniji? Ptujski grad, ki kraljuje na vrhu hribčka in meče senco nad mestne ulice se ponaša z najstarejšimi vinskimi kletmi, samo mesto pa vsako leto gosti najbolj pisan karneval na svetu – Pustovanje s Kurenti. V zadnjih letih pa so se po mestecu odprle razne nove kavarne, lokali in zbirališča, ki so to staro mesto prelevila v mesto novih doživetij. V primeru, da se Nerada sprehajaš po mestnih ulicah, pa lahko skočiš v bližnje Terme Ptuj.

Kotiček št. 5: Ferrarijev vrt

Si že kdaj slišala za Ferrarijev vrt? Ne, to ni vrt, kjer si lahko izbereš in domov odpelješ svoj Ferrari. Je vrt, ki je bil po načrtih Maksa Fabijanija zgrajen kot del vile Ferrari v Štanjelu. Posestvo je bilo v lasti tržaškega zdravnika Enrica Ferrarija, ki je želel v tistih koncih zgraditi poletno rezidenco in sanatorij za pljučne bolnike. Poleg tega je eden izmed redkih večjih parkovnih kompleksov v Sloveniji. S prijateljicami se torej lahko odpeljete na zgodovinsko avanturo in si poleg tega priskrbite še nekaj neverjetnih fotografij in spominov na nepozabno poletje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TINA RAKUŠ (@tinarakus) on

Naše potovanje pa ni bilo tako zelo običajno, kot bi si morda mislili.

Do potankosti smo poleg kritih kotičkov Slovenije raziskale tudi, kaj vse novi električni lepotec Mini nudi. Maja se je kot kraljica pustila prevažati na luksuznih zadnjih sedežih, Maša in Inga pa sva se izmenjevali v šofiranju. Pri tem nama je bil v veliko pomoč navigacijski asistent in dobra glasba.

Svoje vtise o najbolj Mini roadtripu smo strnile v spodnjem videu:

Te zanima, s kakšnimi skrivnimi projekti smo se hudjobovke ukvarjale pred in po našem roadtripu? Klikni TUKAJ in odkrij naše (varne) vragolije preden smo se usedle za Mini volan.

Projekt podpirajo: