Novi začetki ... In en kup izzivov

12. 4. 2018
Vedno nasmejana letošnja ekipa projekta Hud job. (foto: Hud job)
Hud job

Hud job je bil že nekaj let tista stvar, ki sem si je močno želela, a se mi je vedno zdela precej nedosegljiva. In kako je bilo, ko se je letos pa neprestano preverjanje e-pošte končno obrestovalo in je prišlo tisto sporočilo, kjer je bilo zapisano, da sem del letošnje ekipe?

Priznam, da še vedno nisem čisto vajena te, zame malenkost nenavadne vloge, saj se primarno vidim kot novinarko in ne lektorico, zato sem bila sprva malenkost prestrašena, zelo kmalu pa ugotovila, da ravno iz tega razloga lahko od projekta odnesem še več.

Kdo sem jaz, poleg tega, da večino časa tako ali drugače premetavam črke in besede? Ostale punce v ekipi pravijo, da čisto preveč potujem. Morda je z zunanjega vidika res videti tako, a sama imam občutek, da svet lahko ponudi ogromno, ravno tako kot vsak posameznik lahko ponudi svetu, zato je z vsako destinacijo moja želja po odkrivanju novih kultur in spoznavanju novih ljudi vedno večja.

Poleg tega trdno verjamem v to, da moramo večkrat stopiti izven cone udobja in se prepustiti nečemu novemu. Nove stvari, dogodki in ljudje se vedno sprva zdijo strašni - tako je bilo tudi na tisti torek, ko smo bile s puncami prvič, seveda čisto prestrašene, na kupu v isti pisani. Po glavi so mi švigale misli, kako se bomo ujele, da smo si zagotovo zelo različne in nas zanimajo čisto drugačne stvari.

V istem trenutku sem si rekla, da biti drugačen in biti različen ne pomeni čisto nič slabega, ampak kvečjemu določeno mero svežine, ki nam je v današnjem svetu še kako primanjkuje, saj imamo vsi občutek, da moramo stopiti v določen kalup, zaradi katerega nas bi družba sprejemala.

Tako sem svoje predsodke zelo hitro pospravila nazaj v žep in se prepustila toku dogajanja, ki me je že naslednje jutro ponesel na kavo s štirimi čudovitimi dekleti (glej naslovno fotografijo!). In takoj smo ugotovile, da vsaka s svojo različnostjo v skupino prinese nekaj, česar druga morda ne more ali v tem trenutku na to zgolj še ni pripravljena - in od česar se ostale lahko seveda ogromno naučimo.

Poleg pisanja in pozitivnega sprejemanja novih začetkov so moje velike ljubezni tudi glasba, knjige in serije - v mojih kratkih tedenskih zapisih boste tako vsak teden lahko spremljali, kaj je na mojih seznamih predvajanja, branja in gledanja.

In kaj smo z ekipo počele v prvem tednu? Za prebijanje ledu že prvi dan opravile s fotografiranjem, se odpravile na prve sestanke in se lotile prvih projekov. A več o tem kdaj drugič.

Zdaj pa maham, z najnovejšo številko revije Elle zleknjena na udobnem naslanjaču.

Trenutno poslušam: MRFY
Trenutno berem: American Drifter (Heather Graham & Chad Michael Murray)
Trenutno gledam: One Tree Hill

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ

Projekt podpirajo: