Sobotni zen

11. 5. 2017

Maj! Meni najlepši mesec. Končno smo se znebili mraza, stotih slojev oblačil in teme, ki nas je pregnala domov že v zgodnjih popoldanskih urah. In ker smo Hudjobovke čez teden delovne in pridne, je vikend tisti del tedna, ko si lahko vzamemo čas zase. Jaz sem se tokrat v družbi svojega fanta odpravila v Arboretum Volčji Potok. »Narava! Barve! Rože! Sonce! Zen.«

Arburetum Volčji potok

Prva in obvezna postojanka (sploh, če sem v družbi svojega fanta) je seveda kavarnica. In ker si je za izlet potrebno nabrati moči, je nujen tudi prigrizek. Po skoraj eni uri posedanja sva se odpravila na najino cvetočo pustolovščino.

Arburetum Volčji potok»Kakšne barve! Kar tukaj bom zapozirala.«

Ko sem bila še majhna smo se z družino skoraj vsak vikend podali v hribe, gozd ali na kolo. In ja, očitno je nekaj tega ostalo v meni, saj sem se takoj zapodila v gozd. Že nekaj časa je minilo od mojega zadnjega izleta v naravo in več kot očitno sem bila potrebna nove doze. Edina stvar, ki jo je bilo moč slišati, so bili najini koraki in nežno čivkanje ptic. »To so trenutki ,za katere si želim, da se ne bi nikdar končali!« Mir.

Arburetum Volčji potok

Sprehodila sva se tudi mimo ribnika, kjer sva obtičala kot otročička, ki sta prvič ozrla živo bitje. Ribe, race in želve so nama ves čas delale družbo, midva pa sva jih kot hipnotizirana opazovala.

Pot naju je dalje vodila mimo vodnjaka, kamor sem tudi sama, skupaj s svojo željo vrgla kovanec. »Kaj naj rečem? Tudi meni včasih paše kakšna klišejska gesta.«

Arburetum Volčji potok

Za konec pa sva si pustila sprehod mimo tulipanov. Pogled na ogromen travnik prekrit s tulipani najrazličnejših barv je nepopisno sproščujoč.

Najdeš vsiljivca?

Arburetum Volčji potok

Arburetum Volčji potok

Ko je prišel čas za odhod, zabave še ni bilo konec. Odločila sem se preizkusiti aplikacijo zavarovalnice Triglav – Drajv. Če je še nisi preizkusila, ti jo toplo priporočam. Sama sem precej tekmovalna duša in ko mi pod nos pomoliš nekaj, kar te na koncu oceni in da rezultat, sem prva v vrsti. Aplikacija tekom vožnje beleži tvojo hitrost, upoštevanje cestnih pravil, dinamiko vožnje in vse, kar spada zraven. Na koncu pa: Ta daa! Težko pričakovan rezultat. S svojim rezultatom sem več kot zadovoljna, saj mi je uspelo doseči kar 99%. Juhu! Preizkusi ga tudi ti in naj se bitka varne vožnje začne!

Triglav - Drajv

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem

Projekt podpirajo: