5 modelov superg, ki še zdaleč niso (le) za v telovadnico

V zadnjem času superge zopet postajajo glavni kos različnih modnih smernic. Končno! Že lep čas ob besedi superga ne dobimo asociacije na razvlečeno trenirko ali telovadnico, vendar na modo, zvezdnike in urbani ulični stil, za katerim se obrne marsikatera glava.

Naj vam tokrat na kratko predstavim 5 izbranih modelov trendi superg, ki so obnoreli svet.

5 modelov superg, ki še zdaleč niso (le) za v telovadnico Profimedia
13. 4. 2017

ADIDAS NMD CITY SOCK

Prvi model superg so Adidas NMD City Sock, katere poleg minimalističnega izgleda odlikuje predvsem neverjetno udobje. Podplat je narejen iz t.i. boost tehnologije, kar omogoča lahkotno gibanje. Že v samem imenu se skriva beseda sock – nogavica, kar apelira na način obuvanja. Torej obujemo jih kot nogavice zaradi česa pa posledično ni bilo potrebe po vezalkah. »Oh! Superge, ki jih ne rabim niti zavezovati? Ja, prosim!« Poglej si, kako dobro izgledajo na nogi.

VANS OLD SKOOL

Ni ga čez nostalgijo in retro pridih, katerega pri teh supergah definitivno ne manjka. Vans Old Skool so prve usnjene skejtarske superge, ki so bile ustvarjene že leta 1977. Kvaliteta, preprost dizajn in cenovna dostopnost pa jih držita na sceni že 40 let. V zadnjih letih se Vans Old Skool superge pojavljajo na vseh družbenih omrežjih, krasijo noge zvezdnikov in jih je moč videti v  kombinaciji najrazličnejših modnih stilov.

ADIDAS SUPERSTAR

Nikakor pa ne moremo iti mimo klasičnega modela Adidas Superstar, za katerega bi se lahko reklo, da riše vzporednico vsem poznanim supergam - All Star Converse. Prepoznavne so postale predvsem v času, ko so bile obvezna oprema večine košarkarjev, danes pa jih lahko zasledimo na nogah skoraj vsake modne navdušenke. V letu 2015 nam je kolaboracija z zvezdnikom Pharellom priskrbela kar 50 različnih barvnih odtenkov, kasneje pa so prišli na vrsto tudi trenutno najpopularnejši barvni odtenki puder rožnate barve. Ničesar pa ne zgrešimo s klasičnim, vsem poznanim modelom Superstar, kot je vidno na spodnji fotografiji pevke Gwen. »To je pa res ena kul mamica!«

PUMA SUEDE HEART RESET

Pumo so v zadnjem letu zopet potisnili v ospredje zvezniki kot so Rihanna, Cara Delevingne, The Weeknd in Kyle Jenner. Poleg njihovega izjemno uspešnega modela Creeper, ki so ga ustvarili v kolaboraciji s pevko Rihanno, pa so ustvarili tudi model Puma Suede Heart Reset, katerega poleg nežnih pastelnih barv krasi tudi punčkasta pentlja. »Kako kul! To me popelje v nedolžna otroška leta!«

NIKE AIR FORCE ONE

Tisti, ki je mnenja, da so Nike Air Force moški model superg, se krepko moti. Res je, da so močno podkrepljene s hip hop kulturo kjer prevladuje predvsem moški spol, pa vendar se jih ogromno znajde tudi v omarah pripadnic nežnejšega spola. Zaradi svojega brezčasnega dizajna jih je mogoče kombinirati tako na hlače kot na krilo, tako športno kot elegantno.

Preberi še :  https://www.cosmopolitan.si/moda/modna-legenda-kultne-superge/

Projekt podpirajo: